• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost

Ymerdrys - hjemmelavet drys til din morgenmad

Ymerdrys på ymer med brombær
Ymerdrys er en smart måde at anvende sit rugbrød på, hvis du står med nogle rester. Blend rugbrød med farin, sirup og gerne nødder eller mandler, så har du det bedste drys. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  9. november 2021

Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailRedditSMS

Indhold

  1. Ymerdrys er nemt at lave, og det bedste ved hjemmelavet drys er, at man selv kan bestemme indholdet. Her med mandler, farin og rugbrød.
  2. Opskrift på hjemmelavet ymerdrys
  3. Ymerdrys
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Ymerdrys er nemt at lave, og det bedste ved hjemmelavet drys er, at man selv kan bestemme indholdet. Her med mandler, farin og rugbrød.

Ymerdrys tager ikke lang tid at blande sammen. Det eneste, der tager tid, er at bage drysset i ovnen, så det bliver dejligt sprødt.

I en tid, hvor vi kan købe alle mulige og umulige slags granola, er ymerdryssen altså stadig sundt og lækkert drys på ymer, yoghurt og skyr.

Se også: Müsli og granola - 3 gode opskrifter til din morgenmad

Og så får vi tilmed gjort noget ved madspild, når vi blander rugbrødsrester med nødder eller mandler, og drysser det på morgenmaden.

Opskrift på hjemmelavet ymerdrys

Ymerdrys på ymer med brombær

Ymerdrys

Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetMorgenmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 200 gram
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 200 g rugbrød
  • 1 spsk farin
  • 1 spsk sirup
  • 50 g mandler

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft - eller 175 grader almindelig over- og undervarme.
  • Bred mandlerne ud på et bagepapir og rist dem i ovnen i fem minutter. Hak dem fint i minihakkeren.
  • Blend rugbrød sammen med farin og sirup.
  • Bred rugbrødskrummerne ud på bagepapir på en bageplade og rist det i ovnen i ca. 20 minutter. Rør rundt i det ca. midtvejs.
  • Tag rugbrød ud af ovnen, vend det med de hakkede mandler. Hvis du synes, at der er lidt for store knolde, kan du lige give hele molevitten en tur i minihakkeren igen.
  • Nu er dit ymerdrys klar til brug. Gem det i et tætsluttet glas, så kan det holde et par uger.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jeg vælger ofte mandler til mit ymerdrys, da de giver en dejlig marcipanagtig smag.

Du kan også bruge valnødder og hasselnødder - eller hvad du nu har i køkkenskabet.

OBS: Hasselnødderne skal ristes i ovnen i ti minutter, før du tilsætter dem den ristede rugbrødsblanding. Det giver den bedste smag.

Prøv også at tilsætte lidt revet mørk chokolade eller dine yndlingskrydderier så som kanel og kardemomme.

Se også: Havregrød - den bedste opskrift med mælk og vand

Se flere opskrifter på drys til din morgenmad:

  • Sådan laver du müsli
  • Skyr med kompot og granola
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janet Bendtsen

    september 10, 2024 at 10:58 am

    Hej Karen
    Fin lille opskrift for at undgå mad spild. Jeg kom rugbrødsresterne i min minihakker, dernæst i en papirform og i Airfryer’en på 160 gr. I 10 min. Jeg rørte lidt rundt i det efter 5 min. Det blev fint. Mandler havde jeg ikke i. Men godt foreslag.
    Kh. Janet

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required