Ymerdrys er nemt at lave, og det bedste ved hjemmelavet drys er, at man selv kan bestemme indholdet. Her med mandler, farin og rugbrød.
Ymerdrys tager ikke lang tid at blande sammen. Det eneste, der tager tid, er at bage drysset i ovnen, så det bliver dejligt sprødt.
I en tid, hvor vi kan købe alle mulige og umulige slags granola, er ymerdryssen altså stadig sundt og lækkert drys på ymer, yoghurt og skyr.
Se også: Müsli og granola - 3 gode opskrifter til din morgenmad
Og så får vi tilmed gjort noget ved madspild, når vi blander rugbrødsrester med nødder eller mandler, og drysser det på morgenmaden.
Opskrift på hjemmelavet ymerdrys
Ingredienser
- 200 gram rugbrød
- 1 spsk farin
- 1 spsk sirup
- 50 gram mandler
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft - eller 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Bred mandlerne ud på et bagepapir og rist dem i ovnen i fem minutter. Hak dem fint i minihakkeren.
- Blend rugbrød sammen med farin og sirup.
- Bred rugbrødskrummerne ud på bagepapir på en bageplade og rist det i ovnen i ca. 20 minutter. Rør rundt i det ca. midtvejs.
- Tag rugbrød ud af ovnen, vend det med de hakkede mandler. Hvis du synes, at der er lidt for store knolde, kan du lige give hele molevitten en tur i minihakkeren igen.
- Nu er dit ymerdrys klar til brug. Gem det i et tætsluttet glas, så kan det holde et par uger.
Tips
Jeg vælger ofte mandler til mit ymerdrys, da de giver en dejlig marcipanagtig smag.
Du kan også bruge valnødder og hasselnødder - eller hvad du nu har i køkkenskabet.
OBS: Hasselnødderne skal ristes i ovnen i ti minutter, før du tilsætter dem den ristede rugbrødsblanding. Det giver den bedste smag.
Prøv også at tilsætte lidt revet mørk chokolade eller dine yndlingskrydderier så som kanel og kardemomme.
Se også: Havregrød - den bedste opskrift med mælk og vand
Se flere opskrifter på drys til din morgenmad:

Comments
No Comments