• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Wienerstang med kanelcreme og hasselnødder

Wienerstang med kanelcreme og hasselnødder

Wienerstang (eller kanelstang) er en dejlig kage til kaffen, og den er naturligvis lavet af wienerbrødsdej. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2022 - Udgivet:  14. november 2024

Sådan en wienerstang er noget af det bedste hjemmebag man kan lave, og selvom det er lavet af wienerbrødsdej, ja så er det ikke frygtelig besværligt.

Er der ikke noget med 27 lag når vi taler wienerbrød? Jo, men det er meget nemt. Dejen skal blot rulles med smør tre gange, så er den hjemme.

Jeg har lavet denne opskrift på wienerstang med billeder, så det er nemt at gå til. Se billedeguiden under opskriften.

Se også disse opskrifter:

  • Wienerbrød
  • Fastelavnsboller med wienerbrødsdej
  • Københavnerbirkes
  • Wienerdej

Opskrift

Wienerstang (eller kanelstang) er en dejlig kage til kaffen, og den er naturligvis lavet af wienerbrødsdej. Foto: Guffeliguf.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Wienerstang

5 fra 2 stemmer
Se, hvordan du laver en hjemmebagt wienerstang af wienerbrødsdej. Wienerstangen er fyldt med creme og remonce, og smager fantastisk.
Forb. tid 1 time t 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 357
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 50 g smør
  • 1 stk æg
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 250 g hvedemel
Til remonce
  • 3 tsk kanel
  • 50 g smør - blødt
  • 50 g brun farin
Til kagecreme
  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 spsk Maizena
  • 1 spsk rørsukker
  • 2 stk æggeblommer - pasteuriserede
  • 1 stk vaniljestang - du skal bruge kornene
Til pynt
  • 2 stk æggeblommer - pasteuriserede
  • 2 spsk mælk
  • hasselnøddeflager
  • sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Start med dejen til wienerstangen. Hæld sødmælken i en kasserolle, og lun det forsigtigt. Smelt smørret i mælken, og nu skal temperaturen være på omkring 38 grader, hvilket er lillefingervarmt. Hæld det op i en skål til røremaskinen, og rør gæren ud i mælken.
  2. Bland hvedemel i en anden skål med kardemomme, rørsukker og lidt salt.
  3. Rør ægget ud i mælken med gæren, og derefter gradvist melet. Ælt nu dejen godt igennem, så den bliver smidig og let.
  4. Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
  5. Imens laver du kagecremen. Hæld lidt af sødmælken i en lille skål, og rør Maizena ud i den. Resten af mælken kommer du i en kasserolle sammen med kornene fra vaniljestangen, pasteuriserede æggeblommer og rørsukker.
  6. Varm det forsigtigt op, og pisk mælken med Maizenaen ud i cremen. Pisk indtil cremen er blevet stiv - det tager nogle få minutter. Lad kagecremen køle helt af.
  7. Remonce laver du ved at komme kanel, blødt smør og brun farin i en lille skål, og så blande det sammen med fingrene.
  8. Nu slår du så dejen ud på et meldrysset bord. Rul den så ud til en stor firkant (rektangel) på cirka 30 gange 40 centimeter.
  9. Læg køleskabskolde og helt tynde skiver smør på to tredjedele af dejen - hold et par centimeters afstand til kanten. Når du laver wienerbrød, skal du bruge rigeligt med mel, så dejen ikke hænger fast i bordet. Det ødelægger nemlig dit wienerbrød!
  10. Fold så den tredjedel uden smør ind over den ene halvdel med smør - og den sidste tredjedel med smør ind over denne. Dermed har du tre lag.
  11. Nu ruller du igen firkanten ud til cirka 30 gange 40 centimeter, og folder atter i tre lag. Altså den ene tredjedel ind over den anden, og den tredje tredjedel ind over denne. Dette gør du to gange mere, så du ialt har foldet og rullet tre gange.
  12. Til sidst ruller du wienerbrødsdejen ud til et rektangel på 30 gange 40 centimeter, og placerer den på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
  13. Læg nu stribe creme ned på den ene side af midten på den lange led - og en stribe remonce på den anden side af midten. Ikke helt ud til enderne, som du lige folder op. Fold nu siderne ind mod midten så de næsten rører hinanden.
  14. Lad wienerstangen hæve i cirka 20 minutter.
  15. Pensl med sammenpiskede æggeblommer og lidt mælk, og drys med lidt sukker og hasselnøddeflager.
  16. Bag din wienerstang med kanelcreme midt i ovnen ved 200 grader varmluft - den skal cirka bages i 18-20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 357kcalKulhydrater: 48gProtein: 6gFedt: 16gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 49mgNatrium: 320mgKalium: 145mgKostfibre: 2gSukker: 15gVitamin A: 497IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 71mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Foto-guide og tip

Når du har taget din wienerstang med kanelcreme ud af ovnen, skal den køles lidt af, før du kommer glasur på.

Herunder kan du se fotos af, hvordan man laver kanelstangen.

Opskrift på wienerstang: Læg smør på to tredjedel af dejen, men ikke helt ud til kanten. Foto: Guffeliguf.dk.
Læg smør på to tredjedel af dejen, men ikke helt ud til kanten. Foto: Madensverden.dk.
Opskrift på wienerstang: Fold den ene tredjedel ind over smørret, og til sidste foldes den sidste tredjedel ind over denne.  Foto: Guffeliguf.dk.
Fold den ene tredjedel ind over smørret, og til sidste foldes den sidste tredjedel ind over denne. Foto: Madensverden.dk.
Læg en stribe remonce og en stribe creme på din wienerstang, og buk enderne op. Foto: Guffeliguf.dk.
Læg en stribe remonce og en stribe creme på din wienerstang, og buk enderne op. Foto: Madensverden.dk.
Fold siderne ind mod midten på din wienerstang, så de rører hinanden. Foto: Guffeliguf.dk.
Fold siderne ind mod midten på din wienerstang, så de rører hinanden. Foto: Madensverden.dk.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Sønnichsen

    juni 09, 2019 at 8:39 am

    Tak for mange gode opskrifter.
    Hvor meget smør skal der bruges til udrulning af dejen, så der kan komme de 27 lag.

    Med venlig hilsen

    Helle

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 10, 2019 at 12:55 pm

      Hej Helle

      Mange tak 🙂

      Du skal bruge ca. 200 gram smør, som skæres i tynde skiver.

      Alt det bedste

      Holger

      Svar
  2. Helle

    april 14, 2019 at 11:08 am

    Jeg sidder og kigger på wienerstang med ( kanelstang)
    Der står 50 gr. smør skal smeltes i mælken.På den udrullede dej
    skal der tynde køleskabskolde smør skiver
    inden dejen foldes, jeg kan bare ikke se hvor meget smør, der skal bruges.
    Der må jo skulle bruges mere end 50 gr. smør? Måske har jeg bare overset det.
    Tak for de mange gode opskrifter
    Hilsen
    Helle

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required