• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Wienergryde: Få den klassiske opskrift her

Wienergryde: Få den klassiske opskrift her

billede med wienergryde
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. september 2024 - Udgivet:  27. august 2024

Den nemme opskrift på klassisk wienergryde. En populær hverdagsret, hvor hele retten med grøntsager og små frikadeller laves i samme gryde.

Wienergryde er en klassisk gryderet fra det østrigske og centraleuropæiske køkken, og det særlige ved den er blandt andet tilsætningen af små frikadeller.

Du kender den måske fra Beauvais' berømte udgave på dåse, men som med så mange andre retter findes der mange varianter af wienergryden, men her er min meget velsmagende udgave, hvor du heller ikke skal bruge alt for mange ingredienser.

Gryderetten er meget nem og hurtig at lave, og da det hele foregår i samme gryde eller sauterpande, kan du her lave en lækker hverdagsret uden den store opvask.

Du kan stege dine egne små frikadeller med denne opskrift her, eller blot købe dem på frost i dit supermarked. Så er retten endnu nemmere at lave. Originalt anvendes hvidkål, men jeg foretrækker den lidt mildere spidskål her.

Se også disse opskrifter:

Bistrogryde

Amagergryde

Forårsgryde

Mørbradgryde

Opskrift på wienergryde

billede med wienergryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Wienergryde - bedste opskrift

4.80 fra 5 stemmer
Den nemme opskrift på klassisk wienergryde. En populær hverdagsret, hvor hele retten med grøntsager og små frikadeller laves i samme gryde.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Østrig
Kalorier: 498
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g kartofler - i mindre tern
  • 300 g gulerødder - i mindre tern
  • 200 g knoldselleri - i mindre tern
  • 2 spsk olivenolie - måske lidt mere
  • 2 tsk karry - med top
  • 250 g spidskål - snittet, eller hvidkål
  • 5 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 500 g frikadeller - små
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til wienergryde starter du med at gøre alle grøntsagerne klar som beskrevet. Bruger du hjemmelavede frikadeller skal de selvfølgelig også lige gøres klar. Har du købt små frikadeller fra frost, skal de tøs op/steges på en pande og lægges til side.
  2. Find en stor gryde eller dyb sauterpande frem. Jeg foretrækker det sidste. Varm den godt op og kom 2 spiseskefulde olivenolie i den.
  3. Tilsæt 300 gram kartofler, 300 gram gulerødder og 200 gram knoldselleri. Lad det stege et par minutter og vend rundt indimellem.
  4. Kom så 2 teskefulde karry ved og vend rundt, så karryen brændes lidt af.
  5. Tilsæt 250 gram spidskål sammen med 5 deciliter vand og 1 terning grøntsagsbouillon.
  6. Vend rundt, læg låg på og lad det småkoge i ca. 15 minutter, så grøntsagerne er næsten møre.
  7. Tag låget af og kom 2,5 deciliter madlavningsfløde i gryden eller sauterpanden.
  8. Tilsæt også 500 gram frikadeller og du kan med fordel lige dele dem i kvarte inden, så det passer med mere mundrette stykker.
  9. Vend rundt, varm godt igennem og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 498kcalKulhydrater: 32gProtein: 27gFedt: 29gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 98mgNatrium: 969mgKalium: 1331mgKostfibre: 6gSukker: 8gVitamin A: 12730IUVitamin C: 52mgCalcium: 188mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige wienergryde serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, da den jo både indeholder grøntsager og kød.

Du kan evt. pynte med lidt persille ved serveringen. Og du kan blot stille gryden eller sauterpanden direkte på bordet. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Johnny

    april 04, 2025 at 8:46 pm

    Hej . Find Holger. 🙂

    Jeg er uddannet Køkkenassistent fra 1991-1993 og min far købte altid wienergryde fra Beauvais. Men nu vil jeg for første gang lave den selv. Jeg er sikker på, at du ikke har den hemmelige krydderiblanding som lige netop Beauvais tilsætter. For de har jo deres helt egen så den lige netop smager som den gør. Og det kan salt og peber ikke klare. Men er sikker på at den smager godt. Men mangler du manden i dit liv, ja så er han måske her. He Her He He. 🙂 🙂

    Svar
  2. Sofia Izabella Natalie Holm

    november 04, 2024 at 2:11 pm

    Hvis jeg googler efter en bestemt opskrift, uanset om det er mad eller bagværk eller andet, er det næsten med garanti at jeg vælger den fra madens verden. Den giver altid det ønskede resultat samt svarer altid til det jeg søger efter. Det kan godt være for kunstværdigt på andre hjemmesider og resultatet svarer ikke altid til fremgangsmåden. Ligeledes er der lige dele nye opskrifter samt fra det gammeldag køkken. Jeg har ALTID været tilfreds. Så jeg har kun rosende ord tilovers.
    Tak for en fantastisk hjemmeside..

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 04, 2024 at 2:29 pm

      Tusind tak, Sofia - det er jo lige før jeg rødmer.
      Det er jeg super glad for at høre, og du rammer den spot on. Jeg forsøger netop både at lave de klassiske retter - og hele tiden tilføje nye og mere moderne.
      Så kæmpe tak. Jeg fortsætter indsatsen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Keld Aagesen

    november 04, 2024 at 1:17 pm

    Meget glad for mange af opskrifterne. De er meget lette at forstå for en nybegynder som mig, dog mangler jeg en ting vedrørende, om de enkelte retter er egnet til nedfrysning, det er angivet ved nogle retter. Vigtigt for mig, da jeg er uvidende på området, og som enlig ofte vil nedfryse mad, for at undgå spil.

    Med venlig hilsen
    Keld Aagesen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 04, 2024 at 1:27 pm

      Hej Keld
      Tak for de pæne ord - og jeg bestræber mig på at huske det hver gang.
      Du er nemlig ikke den eneste, der efterspørger det. Så jeg strammer op.
      Tak. Ovg wienergryden kan sagtens fryses ned.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Søren Christensen

    august 30, 2024 at 6:11 pm

    har lige prøvet at lave wienergryden,uhh den er men at lave, lækker og velsmagende😋,køber aldrig den på dåse mere selvom den ligger på mine favoritter,ikke sidste gang jeg laver det🤩

    Svar
  5. Rasmus

    august 30, 2024 at 8:27 am

    Super godt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 30, 2024 at 9:06 am

      Mange tak, Rasmus - godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Rose Nielsen

    august 28, 2024 at 11:58 am

    Det lyder virkelig lækkert 🙂 jeg glæder mig til at prøve opskriften.
    Hilsen Rose

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 28, 2024 at 3:07 pm

      Dejligt at høre, Rose - og det er faktisk er virkelig lækker det. Så du kan roligt glæde dig 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Holger Rørby Madsen

    august 27, 2024 at 5:57 am

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required