Nem og lækker opskrift på en waleskrans, der er fyldt med creme, flødeskum og hindbær. Pyntes med vindruer og chokolade.
Waleskrans er en fantastisk lækker kage, som mange måske afholder sig fra at lave fordi den ser lidt kompliceret ud.
Men det skal du ikke gøre, for waleskransen er faktisk ret nem at gå til.
Bare følg fremgangsmåden her, for så får du altså lavet en super lækker kage.
Opskriften rækker til seks personer, men du er vild med vandbakkelser er det måske kun til fire.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på waleskrans
Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld
Ingredienser
Dej
- 2,5 dl vand
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- 3 æg
Fyld
- 1 portion kagecreme - se opskrift i linket
- 5 dl piskefløde
- 100 g hindbærmarmelade
Pynt
- flormelis
- Lidt pasteuriseret æggehvide
- vindruer - vindruer
- chokoladekringler
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en gryde sammen med vand, og lad det koge op. Pisk melet i, og tag gryde af blusset. Pisk det godt sammen, og lad det nu køle af i 20 minutter.
- Pisk nu æggene i et ad gangen, og det bedste er at bruge et piskeris, og ikke en grydeske. Så får du pisket æggene godt ind i dejen.
- Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose. Smør en bageplade med smør, og sprøjt nu en krans ud ved hjælp af en stor stjernetylle.
- Bag vandbakkelseskransen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 20-25 minutter.
- Tag den færdigbagte waleskrans ud af ovnen, og lad den køle af på en rist.
- Lav kagecremen som anvist i linket, og kom den i en almindelig frysepose. Fløden piskes til flødeskum, der fyldes i en sprøjtepose med stjernetylle.
- Rør flormelis sammen med lidt pasteuriseret æggehvide, og kom det ligeledes i en almindelig frysepose. Så er du klar til at samle din waleskrans.
- Flæk den forsigtigt med en savtakket kniv, og læg låget til side. Kom så en stribe hindbærmarmelade på bunden, hvor du laver en stribe på midten hele vejen rundt.
- Ovenpå den sprøjter du en stribe kagecreme (du har sikkert kagecreme i overskud, og den gemmer du en anden kage).
- Så sprøjter du flødeskummet på, men gem lidt til pynten på toppen!
- Læg så låget på, men pas på det ikke knækker. Klip et lille hul i posen med glasur, og pynt med en tynd stribe glasur i en zigzag-stribe hele vejen rundt.
- Sæt så nogle klumper flødeskum på - se billedet. Heri sætter du grønne vindruer og chokoladekringler.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Stil gerne din waleskrans på køl en halv eller en hel time inden servering, så den når at sætte sig.
Derfor kan du med fordel lave den lidt tid i forvejen. Dog helst på dagen du skal bruge den.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hans
Smelt vand i en gryde??
Holger Rørby Madsen
Hej Hans
Tak for det - og den er nu rettet til. En tanketorsk fra min side 🙂
Alt det bedste
Holger