• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld

Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld

billederesultat for waleskrans
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. juni 2023 - Udgivet:  1. november 2020

Nem og lækker opskrift på en waleskrans, der er fyldt med creme, flødeskum og hindbær. Pyntes med vindruer og chokolade.

Waleskrans er en fantastisk lækker kage, som mange måske afholder sig fra at lave fordi den ser lidt kompliceret ud.

Men det skal du ikke gøre, for waleskransen er faktisk ret nem at gå til.

Bare følg fremgangsmåden her, for så får du altså lavet en super lækker kage.

Opskriften rækker til seks personer, men du er vild med vandbakkelser er det måske kun til fire.

Se også de populære opskrifter på:

  • Vandbakkelser med jordbær og flødeskum
  • Søren Ryges kringle
  • Eclairs
  • Kartoffelkager

Opskrift på waleskrans

billederesultat for waleskrans
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld

4.80 fra 5 stemmer
Nem og lækker opskrift på en waleskrans, der er fyldt med creme, flødeskum og hindbær. Pyntes med vindruer og chokolade.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 668
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 2,5 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
Fyld
  • 1 portion kagecreme - se opskrift i linket
  • 5 dl piskefløde
  • 100 g hindbærmarmelade
Pynt
  • flormelis
  • Lidt pasteuriseret æggehvide
  • vindruer - vindruer
  • chokoladekringler

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt smør i en gryde sammen med vand, og lad det koge op. Pisk melet i, og tag gryde af blusset. Pisk det godt sammen, og lad det nu køle af i 20 minutter.
  2. Pisk nu æggene i et ad gangen, og det bedste er at bruge et piskeris, og ikke en grydeske. Så får du pisket æggene godt ind i dejen.
  3. Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose. Smør en bageplade med smør, og sprøjt nu en krans ud ved hjælp af en stor stjernetylle.
  4. Bag vandbakkelseskransen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 20-25 minutter.
  5. Tag den færdigbagte waleskrans ud af ovnen, og lad den køle af på en rist.
  6. Lav kagecremen som anvist i linket, og kom den i en almindelig frysepose. Fløden piskes til flødeskum, der fyldes i en sprøjtepose med stjernetylle.
  7. Rør flormelis sammen med lidt pasteuriseret æggehvide, og kom det ligeledes i en almindelig frysepose. Så er du klar til at samle din waleskrans.
  8. Flæk den forsigtigt med en savtakket kniv, og læg låget til side. Kom så en stribe hindbærmarmelade på bunden, hvor du laver en stribe på midten hele vejen rundt.
  9. Ovenpå den sprøjter du en stribe kagecreme (du har sikkert kagecreme i overskud, og den gemmer du en anden kage).
  10. Så sprøjter du flødeskummet på, men gem lidt til pynten på toppen!
  11. Læg så låget på, men pas på det ikke knækker. Klip et lille hul i posen med glasur, og pynt med en tynd stribe glasur i en zigzag-stribe hele vejen rundt.
  12. Sæt så nogle klumper flødeskum på - se billedet. Heri sætter du grønne vindruer og chokoladekringler.

Næringsindhold

Kalorier: 668kcalKulhydrater: 32gProtein: 9gFedt: 57gMættet fedt: 36gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 1gKolesterol: 221mgNatrium: 246mgKalium: 150mgKostfibre: 1gSukker: 12gVitamin A: 1864IUVitamin C: 2mgCalcium: 80mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Stil gerne din waleskrans på køl en halv eller en hel time inden servering, så den når at sætte sig.

Derfor kan du med fordel lave den lidt tid i forvejen. Dog helst på dagen du skal bruge den.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans

    juni 21, 2021 at 5:55 am

    Smelt vand i en gryde??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 21, 2021 at 6:11 am

      Hej Hans
      Tak for det - og den er nu rettet til. En tanketorsk fra min side 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required