Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Waleskrans

Waleskrans (nem opskrift på vandbakkelse med fyld)

billederesultat for waleskrans
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMS
Indhold
  • Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på waleskrans
  • Tips
  • Kommentarer

Waleskrans - nem opskrift på vandbakkelse med fyld

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Nem og lækker opskrift på en waleskrans, der er fyldt med creme, flødeskum og hindbær. Pyntes med vindruer og chokolade.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 2,5 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
Fyld
  • 1 portion kagecreme se opskrift i linket
  • 5 dl piskefløde
  • 100 g hindbærmarmelade
Pynt
  • flormelis
  • Lidt pasteuriseret æggehvide
  • vindruer vindruer
  • chokoladekringler

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde sammen med vand, og lad det koge op. Pisk melet i, og tag gryde af blusset. Pisk det godt sammen, og lad det nu køle af i 20 minutter.
  2. Pisk nu æggene i et ad gangen, og det bedste er at bruge et piskeris, og ikke en grydeske. Så får du pisket æggene godt ind i dejen.
  3. Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose. Smør en bageplade med smør, og sprøjt nu en krans ud ved hjælp af en stor stjernetylle.
  4. Bag vandbakkelseskransen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 20-25 minutter.
  5. Tag den færdigbagte waleskrans ud af ovnen, og lad den køle af på en rist.
  6. Lav kagecremen som anvist i linket, og kom den i en almindelig frysepose. Fløden piskes til flødeskum, der fyldes i en sprøjtepose med stjernetylle.
  7. Rør flormelis sammen med lidt pasteuriseret æggehvide, og kom det ligeledes i en almindelig frysepose. Så er du klar til at samle din waleskrans.
  8. Flæk den forsigtigt med en savtakket kniv, og læg låget til side. Kom så en stribe hindbærmarmelade på bunden, hvor du laver en stribe på midten hele vejen rundt.
  9. Ovenpå den sprøjter du en stribe kagecreme (du har sikkert kagecreme i overskud, og den gemmer du en anden kage).
  10. Så sprøjter du flødeskummet på, men gem lidt til pynten på toppen!
  11. Læg så låget på, men pas på det ikke knækker. Klip et lille hul i posen med glasur, og pynt med en tynd stribe glasur i en zigzag-stribe hele vejen rundt.
  12. Sæt så nogle klumper flødeskum på - se billedet. Heri sætter du grønne vindruer og chokoladekringler.

Næringsindhold

Kalorier668kcalKulhydrater32gProtein9gFedt57gMættet fedt36gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gTransfedt1gKolesterol221mgNatrium246mgKalium150mgKostfibre1gSukker12gVitamin A1864IUVitamin C2mgCalcium80mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på waleskrans

Waleskrans er en fantastisk lækker kage, som mange måske afholder sig fra at lave fordi den ser lidt kompliceret ud.

Men det skal du ikke gøre, for waleskransen er faktisk ret nem at gå til.

Bare følg fremgangsmåden her, for så får du altså lavet en super lækker kage.

Opskriften rækker til seks personer, men du er vild med vandbakkelser er det måske kun til fire.

Se også de populære opskrifter på:

  • Vandbakkelser med jordbær og flødeskum
  • Søren Ryges kringle
  • Eclairs
  • Kartoffelkager

Tips

Stil gerne din waleskrans på køl en halv eller en hel time inden servering, så den når at sætte sig.

Derfor kan du med fordel lave den lidt tid i forvejen. Dog helst på dagen du skal bruge den.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans skriver

    juni 21, 2021 at 5:55 am

    Smelt vand i en gryde??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 21, 2021 at 6:11 am

      Hej Hans
      Tak for det - og den er nu rettet til. En tanketorsk fra min side 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required