• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Vikingegryde opskrift - nem, lækker og velsmagende gryderet

Vikingegryde opskrift - nem, lækker og velsmagende gryderet

billede med vikingegryde
Vikingegryde er en populær sammenkogt ret, der laves med svinekød i tern, champignon og peberfrugter. God hverdagsmad, der serveres med ris eller en kartoffelmos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. marts 2024 - Udgivet:  21. januar 2024

Del gerne:
464
SHARES
FacebookMessenger464PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Vikingegryde
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
Gå til opskrift

Vikingegryde er en populær familieret, og samtidig er det en sammenkogt ret, der er nem og god at lave som hverdagsmad.

Ganske vist tager det lidt over halvanden time at lave vikingegryden, men gryderetten passer mest sig selv undervejs.

Her er den lækre gryderet lavet med skinkekød i tern, som bliver super møre efter halvanden time i gryden. Det er samtidig en sammenkogt ret uden alt for mange ingredienser, men smagen er fantastisk god.

Opskriften er beregnet som en god hovedret til aftensmad til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Mørbradgryde
  • Jægergryde
  • Oksekød i paprika flødesauce
  • Skinkegryde med karry og kokosmælk

Opskrift

billede med vikingegryde

Vikingegryde

Opskrift på vikingegryde, der er en nem og sammenkogt ret med svinekød i tern. Gryderetten koges mør med peberfrugter og serveres med ris.
Bedømmelse
4.7 fra 142 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g champignon - grofthakket
  • 1 stort løg - grofthakket
  • 3 fed hvidløg - grofthakket
  • 600 g skinkekød - i tern
  • 150 g bacon - i tern
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at gøre ingredienserne klar. Det vil sige at champignon hakkes groft, det samme med løg og hvidløg.
  • Varm en stegegryde op, gerne en god støbejernsgryde, og kom en lille sjat olie i. Brun nu skinkekød i tern grundigt så det får stegeskorpe. Lægges til side.
  • Steg så bacon i tern sprøde og læg til side.
  • Så steges champignon hårdt, hvorefter løg og hvidløg tilsættes. Lad det svitse et minuts tid.
  • Tilsæt paprika, karry og tomatpasta, og kom svinekød og bacon tilbage i din vikingegryde sammen med vand og fløde. For en lettere udgave kan du bruge madlavningsfløde.
  • Lad det koge op, skru varmen ned på lavt blus så den sammenkogte ret blot står og simrer, læg låget på og lad det simre en time. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fløde undervejs, men retten skal ikke svømme i sovs.
  • Skær imens gul peberfrugt og grøn peberfrugt i tynde strimler, som lægges i gryden efter en time, hvorefter gryderetten simrer videre en halv time mere. Så den samlede kogetid er halvanden time, hvilket gør at kødet er helt mørt.
  • Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt friskpresset citronsaft.
    vikingegryde med ris

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
663
% Daglig værdi*
Fedt
 
52
g
80
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
165
mg
55
%
Natrium
 
1500
mg
65
%
Kalium
 
918
mg
26
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
38
g
76
%
Vitamin A
 
1125
IU
23
%
Vitamin C
 
89
mg
108
%
Calcium
 
83
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdige vikingegryde serveres straks, og gerne sammen med kogte ris.

En god og luftig kartoffelmos er dog også super lækker til den sammenkogte ret.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jonna Nybølle

    januar 28, 2023 at 2:29 pm

    Kan jeg erstatte skinkekød med en flæskesteg skåret i te4n?

    Svar
  2. Susanne

    juli 11, 2022 at 2:13 pm

    Peberfrugt hører ikke hjemme i vikingegryde…..

    Svar
  3. Thomas

    marts 14, 2021 at 7:38 am

    og så Vikings i flimmeren.

    Svar
  4. Carsten

    marts 14, 2021 at 7:38 am

    Ohøj. Jamen jeg er ikke viking. 🤗. Kan man så spise det alligevel. 🤔🤔🤔😮😮.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required