Her er den lækre opskrift på oksekød i paprikaflødesovs, der smager himmelsk godt. Den nemme gryderet serveres med pasta eller kogte ris.
Oksekød i paprikaflødesovs er en både nem og hurtig ret, som altid er et sikkert hit i familien.
En skøn og krydret gryderet, hvor den lækre flødesovs med paprika passer perfekt til oksekødet.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du serveres den sammen med pasta eller ris.
Opskrift på oksekød i paprikaflødesovs
Oksekød i paprikaflødesovs
Ingredienser
- 800 gram oksekød - evt. oksetykstegsfilet i i tern eller strimler
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 4 løg - skåret i små både
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 250 gram champignon - i kvarte
- 1 deciliter hvidvin
- 1 spiseskefulde tomatpure
- 1 spiseskefuld paprika - eller efter smag
- 2 deciliter fløde
- 1 bundt forårsløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Oksekød brunes godt af i en gryde med stor flade, gerne ad flere gange, i et par minutter. Krydr med salt og peber. Stil til side.
- Steg så løg, hvidløg og champignon i lidt mere olie til de er gyldne.
- Hvidvin tilsættes sammen med tomatpure, salt og peber.
- Derefter tilsættes paprika og fløde. Der kan eventuelt anvendes madlavningsfløde hvis du ønsker en ret med færre kalorier.
- Kødet kommes i igen og varmes godt igennem, sammen med forårsløg.
- Den færdige ret med oksekød i paprikaflødesovs smages til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt ogspå med lidt friskpresset citronsaft eller lidt engelsk sauce.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Oksekød i paprikaflødesovs serveres straks sammen med pasta eller ris.
Her kan du eks. anvende en spinatpasta eller fuldkornsris - eller hvad du har lyst til. Serveres også sammen med kogte grøntsager.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: