Skinkegryde er lækker aftensmad med masser af smag af Asien.
Vi har lavet gryderetten af skinkekød i strimler med karry, kokosmælk, forårsløg og gulerødder.
Jeg har brugt fire store teskefulde karry med top i denne opskrift på skinkegryde, men du kan selvfølgelig sagtens bruge mere - hvis du er til krydret mad. Du kan også tilsætte lidt rød karrypasta eller chili, hvis du ønsker endnu mere riv.
Opskriften på denne skinkegryde er dog meget børnevenlig.
Og så har vi brugt kokosmælk, som er lavet af kødet fra de modne kokosnødder. Mange tror kokosmælken er væsken inden i kokosnødderne, men det passer altså ikke. Det er kokosvand.
Se opskrift: Bedste opskrift på boller i karry
Kokosmælk indeholder en hel del kalorier, så brug det med måde. Her flotter vi os dog, og bruger en hel dåse.
Du skal bruge - til 5-6 personer:
700 gram skinkekød i strimler
1 bundt forårsløg i grove stykker (3 centimeter)
5 gulerødder i tynde skiver
1 rød peberfrugt i strimler
2 spiseskefulde hvedemel
1 håndfuld sukkerærter
4 gavmilde teskefulde karry
2,5 deciliter kyllingefond
1 dåse kokosmælk
Salt og friskkværnet peber
Smør og olie til svitsning af kødet
Se opskrift: Vinder af Danmarks bedste sovs: Kantarelsauce
Sådan laver du skinkegryde med karry og kokosmælk:
Kom hvedemel og fire teskefulde karry med top i en skål, dup skinkestrimlerne tørre med køkkenrulle og læg dem ned i skålen.
Vend det godt rundt, så kødet bliver dækket af mel og karry.
Kom en klat smør op i en gryde (der skal være plads til hele retten), og svits forårsløgene ved middel varme. Forårsløgene skal ikke blive brune.
Kom en god klat smør og lidt olie på en steghed pande, og svits hurtigt skinkestrimlerne.
Gør det gerne ad to omgange, så du får brunet kødet godt af. Kom kødet op i gryden.
Spæd nu op med kyllingefond og kokosmælk (husk at ryste dåsen GRUNDIGT inden du åbner den), og kom også gulerødder op i gryden.
Læg låg på, og lad nu din skinkegryde simre ved svag varme i 40 minutter.
Rør i gryden med mellemrum undervejs, så det ikke brænder fast.
Kom så sukkerærter og peberfrugt op i gryden, og lad retten simre yderligere 20 minutter.
Smag til med salt og friskkværnet peber. Hvis du ønsker en mere krydret ret, kan du også tilsætte mere karry.
Se også: Kylling i karry

Comments
No Comments