• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar

Blomkålsfrikadeller - verdens bedste vegetardeller

Blomkålsfrikadeller
Disse blomkålsfrikadeller er simpelthen alletiders gode deller. Og så kan alle spise dem, både vegetarer og kødspisere. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  30. juni 2021

Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Verdens bedste vegetar blomkålsfrikadeller er ikke en underdrivelse, for de er simpelthen bare dødlækre, sunde og nemme at lave.
  2. Opskrift på blomkålsfrikadeller
  3. De bedste blomkålsfrikadeller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift

Verdens bedste vegetar blomkålsfrikadeller er ikke en underdrivelse, for de er simpelthen bare dødlækre, sunde og nemme at lave.

Blomkålsfrikadeller har masser af smag fra frisk persille og rosmarin. Det gør, at man slet ikke savner kød, tværtimod. De her frikadeller er i hvert fald en hverdagsklassiker herhjemme.

De har også en god tekstur, da der både er rasp og mel i - samt æg som får dem til at holde formen.

Jeg laver altid dobbeltportion, da de også er lækre til frokost dagen efter. Hvis altså ikke man spiser dem aftenen før.

Jeg bruger en minihakker til at hakke alle grøntsagerne, men du kan også bruge en foodprocessor eller en blender. Det skal hakkes fint, men bestemt ikke blendes fuldstændigt, da konsistensen er vigtig i retten.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags frikadeller
  • Squashfrikadeller

Opskrift på blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller

De bedste blomkålsfrikadeller

Verdens bedste vegetar blomkålsfrikadeller er ikke en underdrivelse, for de er simpelthen bare dødlækre, sunde og nemme at lave.
Bedømmelse
4.9 fra 11 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 12 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 1 blomkål - cirka 250 gram
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 dl persille - frisk
  • 0,5 dl rosmarin - frisk
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 30 g rasp
  • 0,5 dl hvedemel
  • 1 teslkefuld salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • smør - til stegning

Fremgangsmåde

  • Start med at hakke rødløg og hvidløg i en minihakker, hæld dem derefter over i en skål.
  • Hak nu blomkålshovedet halvfint i minihakkeren og kom det i skålen sammen med løg. Fin hak rosmarin og persille og tilføj det til skålen med de andre ingredienser.
  • Tilføj nu æg, rasp, hvedemel og mælk. Rør det godt sammen og tilføj derefter salt og sort peber.
  • Lad den stå og sætte sig i fem-ti minutter, tjek nu om dejen er lidt for våd eller for tør og tilføj eventuelt mere mel eller mælk.
  • Form farsen til 12 frikadeller, og steg dem ved mellem varme på en pande med smør.
  • De skal steges cirka fem minutter på hver side, eller til de er gyldne og faste.
  • Server straks og nyd dem.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
74
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.003
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
86
mg
4
%
Kalium
 
279
mg
8
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
887
IU
18
%
Vitamin C
 
38
mg
46
%
Calcium
 
99
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan vælge at udskifte krydderurterne med andre slags, så som basilikum for en mere italiensk smag.

Eller tilføj en teske stødt spidskommen for at få en smag, der minder om Mellemøstens køkken.

Server dem gerne med en lækker salat som tabbouleh salat med bulgur og nogle lækre dips som dip med grillet peberfrugt eller linsehummus med røde linser.

Du kan også servere dem til en god salat med edamamebønner og spidskål.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bodil

    september 11, 2023 at 8:52 pm

    Kære Rakel. Jeg er meget inspireret og vil prøve opskriften, men jeg tænker, du har skrevet forkert, når du skriver at der skal en hel spiseskefuld salt i. Det må være en teske 😉

    Svar
  2. Randi

    september 01, 2021 at 6:58 pm

    Jeg giver dig ret, de deller er simpelthen lækre. Laver dem helt sikkert igen!
    Tak for en super god opskrift!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required