• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Verdens bedste biksemad med spejlæg

billede med biksemad med spejlæg
Verdens bedste biksemad med spejlæg, der laves med rester af en steg, løg, bacon og kogte kartofler. Biksemaden serveres med et spejlæg eller to, og nydes med syltede rødbeder og en kold øl. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  30. august 2020

Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
  2. Opskrift på biksemad med spejlæg
  3. Biksemad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift

Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.

Biksemad med spejlæg er en ikke kun en populær ret, den er også nem at lave, og samtidig kan du få brugt rester af en steg, kartofler og løg.

I denne opskrift brugte jeg en rest fra en kalveculotte, men du kan sådan set bruge de fleste slags kød og stege til biksemad.

Nogle af de klassiske er selvfølgelig flæskesteg og oksefilet, men også rester af oksemørbrad, oksetyndsteg eller en roastbeef er fremragende.

Kødet skæres ud i mindre tern, og hvis det er en fed flæskesteg, plejer jeg lige at skære det værste af fedtet væk. Sværene skal selvfølgelig heller ikke med.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to spejlæg pr. person. Men mængderne kan jo justeres som man synes.

Se også disse opskrifter:

Biksemad i airfryer

Biksemad i ovn

Pyt i pande

Hollandsk biksemad

Opskrift på biksemad med spejlæg

billede med biksemad med spejlæg

Biksemad

Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
Bedømmelse
4.8 fra 44 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 2 løg - cirka 250 gram
  • 400 g kød - stegt, her er det en culottesteg
  • 750 g kartofler - kogte
  • 2 spsk engelsk sauce
  • olie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 æg - til spejlæg

Fremgangsmåde

  • Start med at skrælle kartoflerne, hvorefter de deles i halve. Kog kartoflerne møre i usaltet vand, hæld vand fra og lad dem køle af. Kartoflerne må gerne være helt kolde, og de kan sagtens koges god tid i forvejen.
    billede med kogte kartofler til biksemad
  • Bacon skæres ud i tern, som ristes sprøde i lidt olie på en varm pande. Til biksemad med spejlæg plejer at bruge et stykke tørsaltet bacon. Derfor skal der lidt olie til.
  • Løg hakkes groft eller skæres i ringe, hvorefter det kommes ved baconen. Tilsæt om nødvendigt lidt olie, så løg og bacon ikke brænder på. Steg løgene bløde ved middel varme, uden at løgene tager for meget farve. Det tager cirka fem minutter.
    billede med løg til biksemad med spejlæg
  • Kødet skæres ud i mindre tern, som kommes ved i panden. Vend det rundt og varm det godt igennem.
    billede med culotte til biksemad med spejlæg
  • Kartoflerne skæres ud i mundrette stykker, som kommes på panden, hvor de varmes sammen med de øvrige ingredienser.
  • Tilsæt engelsk sauce, og smag til med salt og peber. Smag din biksemad godt til, så du rammer den helt rigtige smag.
    billede med biksemad på panden

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
442
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
391
mg
130
%
Natrium
 
1446
mg
63
%
Kalium
 
1429
mg
41
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
517
IU
10
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
99
mg
10
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige biksemad serveres sammen med spejlæg - som du kan se en guide til i linket.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth

    januar 17, 2025 at 9:08 am

    Bedste biksemad til dato ! God ide med bacon i. Giver en virkelig god smag. Jeg brugte rester fra en flæskesteg.

    Svar
  2. Marianne

    oktober 13, 2024 at 2:55 pm

    Jeg tilførte rødbeder og 2 spejlæg, så nu har også til imorgen. Smagte rigtig dejligt👍

    Svar
  3. Peter Fisidacher-Nielsen

    december 18, 2023 at 6:10 pm

    Hej
    Hvorfor koge kartoflerne i usaltet vand ? Jeg mener det samme gør sig gældende for kartoffelmos, men hvorfor ?7mvh7Peter

    Svar
  4. Gilbert

    januar 02, 2023 at 12:25 pm

    Prøv at bruge aspargeskartofler. Koges og pilles dagen før. Prøv også med hotdogpølser i skiver. En biksemad med pastaskruer i stedet for kartofler er en god ting.

    Svar
  5. k. petersen

    januar 01, 2023 at 10:40 am

    Når jeg har et godt stykke kød til overs, ender det sammen med andre kødstykker i en "biksemadspose" i min fryser. På den måde får jeg en rigtig lækker omgang biksemad med kød fra evt. både okse, svin, kylling og lam.

    Svar
  6. Jørgen christensen

    november 22, 2022 at 11:09 am

    Hej vil du ringe mig op ang bix til 100 personer hvor meget skal jeg bruge

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 22, 2022 at 11:17 am

      Hej Jørgen
      Det var en stor omgang, men som udgangspunkt skal du gange opskriften med 25. Så passer det vist meget godt.
      God arbejdslyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. hanne white

    september 16, 2018 at 4:55 pm

    Prøv med råstegte kartofler, så bliver den endnu bedre 😉

    Svar
    • Jolanda

      september 07, 2024 at 2:11 pm

      Ja tak, det gør det!

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required