• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar

Vegetarisk brændende kærlighed med svampe

Vegetarisk brændende kærlighed laves her med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder i tern og persilledrys på toppen. Husk at bruge tid på at smage til. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk brændende kærlighed laves her med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder i tern og persilledrys på toppen. Husk at bruge tid på at smage til. Foto: Charlotte Mithril

Opdateret:  4. november 2024 - Udgivet:  7. april 2021

Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Vegetarisk brændende kærlighed af cremet kartoffelmos toppet med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder og friske urter.
  2. Opskrift på vegetarisk brændende kærlighed
  3. Vegetarisk brændende kærlighed med svampe og rødbeder
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Brændende kærlighed uden kød
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Vegetarisk brændende kærlighed af cremet kartoffelmos toppet med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder og friske urter.

En vegetarisk brændende kærlighed kan smage fuldstændig lige så fantastisk, selvom den er uden bacon.

Med en god erstatning for kødet og den rette tilsmagning, får du en lækker og grøn udgave af den klassiske brændende kærlighed.

Dette er en billig ret, der er dejlig enkel at lave. I denne udgave er bacon udskiftet med ristede svampe.

Du kan bruge mange forskellige slags svampe.

Her er der anvendt almindelige brune markchampignon, men du kan også sagtens anvende bøgehatte, porto bello, shiitake eller helt almindelige champignoner.

Vælg dem du holder mest af eller, som er mulige at skaffe. Steg dem godt af i olivenolie og eventuelt en smule smør, og drys med en god flagesalt.

Opskrift på vegetarisk brændende kærlighed

Vegetarisk brændende kærlighed laves her med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder i tern og persilledrys på toppen. Husk at bruge tid på at smage til. Foto: Charlotte Mithril

Vegetarisk brændende kærlighed med svampe og rødbeder

Vegetarisk brændende kærlighed af cremet kartoffelmos toppet med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder og friske urter.
Bedømmelse
5 fra 6 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Charlotte Mithril

Ingredienser

Mos

  • 6 bagekartofler
  • 2-3 dl sødmælk
  • 2 spsk smør

Topping

  • 4 løg
  • 500 g brune markchampignon - eller andre svampe
  • 100-200 g rødbeder
  • 1 bundt persille
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skræl bagekartoflerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand. Kog dem til de er møre.
  • Pil og snit imens løgene i små stykker og steg dem gyldne på en pande i olivenolie.
  • Rens svampene og steg dem på en varm pande med olivenolie. Kom evt. en smule smør på panden, mens de steger – det giver ekstra smag.
  • Når svampene er flot brunede, drysses de med en god flagesalt og tages af panden.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, når de er kogt møre. Mos kartoflerne med smør og mælk til en grov mos. Juster mængden af mælk, så mosen får en fast, men stadig cremet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Skær rødbeder i små tern. Skyl og hak persillen.
  • Anret vegetarisk brændende kærlighed ved at komme de gyldne løg og svampe ovenpå en portion kartoffelmos. Drys med rødbeder og persille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
589
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
21
mg
7
%
Natrium
 
709
mg
31
%
Kalium
 
3048
mg
87
%
Kulhydrater
 
116
g
39
%
Kostfibre
 
16
g
67
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
18
g
36
%
Vitamin A
 
299
IU
6
%
Vitamin C
 
121
mg
147
%
Calcium
 
163
mg
16
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Brændende kærlighed uden kød

Traditionelt laves brændende kærlighed med bacon, men du kan sagtens lave en brændende kærlighed uden kød.

Kød, i dette tilfælde bacon, bidrager med umami og salt til retten, det er derfor vigtigt at finde vegetariske råvarer, der indeholder umami, når kødet udelades.

Svampe er her en rigtig god løsning, da de indeholder masser af umami, når de steges. Sørg desuden for at salte dem godt, så de bringer den salte smag til retten.

Vil du have flere grøntsager i vegetarisk brændende kærlighed kan du variere mosen ved at erstatte nogle af kartoflerne med andre rodfrugter som gulerødder, persillerødder, pastinakker, knoldselleri eller jordskokker.

Du kan også tilsætte urter til mosen, så der er ekstra knald på smagen og farverne.

Prøv også disse vegetariske opskrifter:

Nem vegetarlasagne - den sunde grøntsagslasagne

Vegetarburger - opskrift på lækker burger uden kød

Vegetarisk paprikagryde

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grethe Nielsen

    april 11, 2021 at 6:45 pm

    Denne ret smager. virkelig skønt. Jeg er normalt ikke veganer, men derfor kan man jo godt lave vegansk mad. Det er ikke sidste gang, jeg prøver denne ret.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2021 at 2:22 pm

      Hej Grethe
      Det er godt at høre, og man kan faktisk lave mange retter uden kød - og uden at man savner kødet i retten.
      Du kan evt. også prøve en af mine vegetariske lasagner - prøv at søge dem frem her på siden. De er altså også gode.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required