Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetarisk brændende kærlighed

Vegetarisk brændende kærlighed med svampe

Vegetarisk brændende kærlighed laves her med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder i tern og persilledrys på toppen. Husk at bruge tid på at smage til. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook24PinterestSMSEmailMessenger
24
DELINGER
Indhold
  • Vegetarisk brændende kærlighed
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vegetarisk brændende kærlighed
  • Brændende kærlighed uden kød
  • Kommentarer

Vegetarisk brændende kærlighed

charlotte mithrilCharlotte Mithril
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Vegetarisk brændende kærlighed af cremet kartoffelmos toppet med gyldenristede løg, stegte svampe, rødbeder og friske urter.
Antal: 4
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mos
  • 6 bagekartofler
  • 2-3 dl sødmælk
  • 2 spsk smør
Topping
  • 4 løg
  • 500 g brune markchampignon (eller andre svampe)
  • 100-200 g rødbeder
  • 1 bundt persille
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skræl bagekartoflerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand. Kog dem til de er møre.
  2. Pil og snit imens løgene i små stykker og steg dem gyldne på en pande i olivenolie.
  3. Rens svampene og steg dem på en varm pande med olivenolie. Kom evt. en smule smør på panden, mens de steger - det giver ekstra smag.
  4. Når svampene er flot brunede, drysses de med en god flagesalt og tages af panden.
  5. Hæld vandet fra kartoflerne, når de er kogt møre. Mos kartoflerne med smør og mælk til en grov mos. Juster mængden af mælk, så mosen får en fast, men stadig cremet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  6. Skær rødbeder i små tern. Skyl og hak persillen.
  7. Anret vegetarisk brændende kærlighed ved at komme de gyldne løg og svampe ovenpå en portion kartoffelmos. Drys med rødbeder og persille.

Næringsindhold

Kalorier589kcalKulhydrater116gProtein18gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol21mgNatrium709mgKalium3048mgKostfibre16gSukker16gVitamin A299IUVitamin C121mgCalcium163mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på vegetarisk brændende kærlighed

En vegetarisk brændende kærlighed kan smage fuldstændig lige så fantastisk, selvom den er uden bacon.

Med en god erstatning for kødet og den rette tilsmagning, får du en lækker og grøn udgave af den klassiske brændende kærlighed.

Dette er en billig ret, der er dejlig enkel at lave. I denne udgave er bacon udskiftet med ristede svampe.

Du kan bruge mange forskellige slags svampe.

Her er der anvendt almindelige brune markchampignon, men du kan også sagtens anvende bøgehatte, porto bello, shiitake eller helt almindelige champignoner.

Vælg dem du holder mest af eller, som er mulige at skaffe. Steg dem godt af i olivenolie og eventuelt en smule smør, og drys med en god flagesalt.

Prøv også disse vegetariske opskrifter:

  • Nem vegetarlasagne - den sunde grøntsagslasagne
  • Vegetarburger - opskrift på lækker burger uden kød
  • Vegetarisk paprikagryde

Brændende kærlighed uden kød

Traditionelt laves brændende kærlighed med bacon, men du kan sagtens lave en brændende kærlighed uden kød.

Kød, i dette tilfælde bacon, bidrager med umami og salt til retten, det er derfor vigtigt at finde vegetariske råvarer, der indeholder umami, når kødet udelades.

Svampe er her en rigtig god løsning, da de indeholder masser af umami, når de steges. Sørg desuden for at salte dem godt, så de bringer den salte smag til retten.

Vil du have flere grøntsager i vegetarisk brændende kærlighed kan du variere mosen ved at erstatte nogle af kartoflerne med andre rodfrugter som gulerødder, persillerødder, pastinakker, knoldselleri eller jordskokker.

Du kan også tilsætte urter til mosen, så der er ekstra knald på smagen og farverne.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grethe Nielsen skriver

    april 11, 2021 at 6:45 pm

    Denne ret smager. virkelig skønt. Jeg er normalt ikke veganer, men derfor kan man jo godt lave vegansk mad. Det er ikke sidste gang, jeg prøver denne ret.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 13, 2021 at 2:22 pm

      Hej Grethe
      Det er godt at høre, og man kan faktisk lave mange retter uden kød - og uden at man savner kødet i retten.
      Du kan evt. også prøve en af mine vegetariske lasagner - prøv at søge dem frem her på siden. De er altså også gode.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
    Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required