Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Vegansk chokoladekage

Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg

billede med vegansk chokoladekage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS
Indhold
  • Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg
  • Opskrift på vegansk chokoladekage
  • Tips
  • Kommentarer

Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få en nem opskrift på vegansk chokoladekage, der bages uden smør, mælk og æg. Derfor er kagen også god til dig, der er laktoseintolerant.
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 360 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 65 g kakao usødet
  • 1,5 tsk natron
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 90 g solsikkeolie svarende til 1 dl
  • 6 dl æblejuice svarende til 600 g

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader over- og undervarme. Sæt risten på næstnederste rille.
  2. Beklæd en form på 30 gange 20 centimeter med bagepapir. Med denne størrelse form får du en tilpas høj kage.
  3. Vej hvedemel af i en skål sammen med sukker og kakao, og tilsæt også natron, vaniljesukker og salt. Vend det godt sammen med en ske.
  4. Kom så solsikkeolie i sammen med æblejuice. Pisk dejen godt ud med en elpisker.
  5. Hæld dejen i fadet, og stil kagen ind i ovnen, hvor den skal bages ca. 45 minutter ved 200 grader over- og undervarme. Bagetiden kan variere afhængig af hvor meget din ovn varmer. Prik gerne i kagen for at tjekke om den er gennembagt.

Næringsindhold

Kalorier371kcalKulhydrater68gProtein5gFedt10gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gNatrium401mgKalium199mgKostfibre3gSukker37gVitamin A1IUVitamin C1mgCalcium19mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vegansk chokoladekage

Vegansk chokoladekage er en skøn og lækker kage, der sagtens kan måle sig med dens traditionelle fætter.

Her får du en virkelig god kage uden hverken smør, mælk eller æg, og den er derfor også god dig, der gerne vil bage kage og samtidig tænke på kolesteroltallet. Den er nemlig meget kolesterolfattig.

Opskriften har jeg fået venligt tilsendt af Anni Jessen, der er en af de mange søde brugere har på Madens Verden, og tak for den. Kagen er virkelig lækker - så rigtig god bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Chokoladekage med kærnemælk
  • Chokolademuffins
  • Svampet banankage

Tips

Lad den veganske chokoladekage køle helt af inden udskæring.

Derefter kan den spises uden yderligere pyntning, men du kan også give den et lag glasur og evt. kokos. Det er op til dig.

Kagen er i øvrigt fryseegnet. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 04, 2025 at 2:49 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på den veganske chokoladekage - hvad synes du om den?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required