Få en nem opskrift på vegansk chokoladekage, der bages uden smør, mælk og æg. Derfor er kagen også god til dig, der er laktoseintolerant.
Vegansk chokoladekage er en skøn og lækker kage, der sagtens kan måle sig med dens traditionelle fætter.
Her får du en virkelig god kage uden hverken smør, mælk eller æg, og den er derfor også god dig, der gerne vil bage kage og samtidig tænke på kolesteroltallet. Den er nemlig meget kolesterolfattig.
Opskriften har jeg fået venligt tilsendt af Anni Jessen, der er en af de mange søde brugere har på Madens Verden, og tak for den. Kagen er virkelig lækker - så rigtig god bagelyst.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på vegansk chokoladekage
Vegansk chokoladekage uden smør, mælk og æg
Ingredienser
- 360 g hvedemel
- 300 g sukker
- 65 g kakao - usødet
- 1,5 tsk natron
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
- 90 g solsikkeolie - svarende til 1 dl
- 6 dl æblejuice - svarende til 600 g
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader over- og undervarme. Sæt risten på næstnederste rille.
- Beklæd en form på 30 gange 20 centimeter med bagepapir. Med denne størrelse form får du en tilpas høj kage.
- Vej hvedemel af i en skål sammen med sukker og kakao, og tilsæt også natron, vaniljesukker og salt. Vend det godt sammen med en ske.
- Kom så solsikkeolie i sammen med æblejuice. Pisk dejen godt ud med en elpisker.
- Hæld dejen i fadet, og stil kagen ind i ovnen, hvor den skal bages ca. 45 minutter ved 200 grader over- og undervarme. Bagetiden kan variere afhængig af hvor meget din ovn varmer. Prik gerne i kagen for at tjekke om den er gennembagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad den veganske chokoladekage køle helt af inden udskæring.
Derefter kan den spises uden yderligere pyntning, men du kan også give den et lag glasur og evt. kokos. Det er op til dig.
Kagen er i øvrigt fryseegnet. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på den veganske chokoladekage - hvad synes du om den?