Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum (skøn sommerkage)

Vandbakkelse med hyldeblomstskum
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
13
DELINGER
Facebook13PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Vandbakkelse med hyldeblomstskum
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vandbakkelse med hyldeblomstskum
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du opskriften på virkelig lækre små vandbakkelser med hyldeblomstskum pyntet med jordbær og hyldeblomster.
Antal: 20 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Hyldeblomstsirup
  • 200 g hyldeblomstsaft (koncentreret)
  • 50 g sukker
  • 40 g citronsaft (friskpresset)
  • 1 spsk citronskal (revet)
Vandbakkelser
  • 0,5 portion vandbakkelser
Hyldeblomstskum
  • 6 spsk hyldeblomstsirup
  • 4 dl piskefløde
Pynt
  • 250 g jordbær
  • hyldeblomster

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave hyldeblomstsiruppen klar. Kom hyldeblomstsaft, sukker, citronskal og citronsaft i en gryde, og bring det hele i kog. Lad det koge ind til halv mængde ved middel varme. Det tager cirka 20 minutter.
  2. Imens hyldeblomstsiruppen koger ind, kan du lave din vandbakkelsesdej. Følg opskriften i linket under ingredienser.
  3. Når hyldeblomstsiruppen er klar, sætter du den til afkøling. Det er vigtigt, at den er kølet af, inden du bruger den til hyldeblomstskummet.
  4. Sprøjt nu vandbakkelsesdejen i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal lave toppe, som er cirka 4 cm. i diameter. En halv portion dej giver cirka 20 små vandbakkelser.
  5. Bag vandbakkelserne ved 200 grader over- og undervarme i cirka 30 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen, mens de bager, da de så risikerer at falde sammen.
  6. Lad nu vandbakkelserne afkøle helt, imens du laver hyldeblomstskummet klar.
  7. Kom 6 spiseskefulde hyldeblomstsirup i en skål sammen med 4 deciliter piskefløde, og pisk det til en fast hyldeblomstskum.
  8. Kom hyldeblomstskummet i en sprøjtepose eller frysepose, skær vandbakkelserne over, og fyld dem med skummet.
  9. Når du har samlet vandbakkelserne igen, kommer du skum på toppen og pynter med kvarte jordbær og en lille hyldeblomst.
  10. Så er kagerne klar til servering. Server dem straks eller sæt dem på køl til de skal serveres.

Næringsindhold

Kalorier102kcalKulhydrater9gProtein1gFedt7gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt2gKolesterol23mgNatrium6mgKalium48mgKostfibre0.3gSukker8gVitamin A296IUVitamin C10mgCalcium16mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på vandbakkelse med hyldeblomstskum

Du skal prøve de her lækre små hyldeblomstkager, der bare smager af sommer! De er lavet af vandbakkelser fyldt med hyldeblomstskum - en flødeskum med hyldeblomstsirup - og pyntet med jordbær og hyldeblomster.

Og de er helt perfekte, både som dessert eller til en sommerfest med mange gæster.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Hyldeblomstsaft (nem opskrift på saft af hyldeblomst)
  • Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
  • Waleskrans (nem opskrift på vandbakkelse med fyld)
Billede af vandbakkelse med hyldeblomstskum
De fine kager er oplagte at servere til et glas bobler, til en reception eller til en studenterfest. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Tips

Du kan sagtens lave hyldeblomstsiruppen i god tid, før du skal lave dine vandbakkelser. Ligesom du også kan bage vandbakkelserne nogle timer, før de skal serveres. Så skal du blot fylde og pynte dem med hyldeblomstskum og jordbær lige inden servering.

FAQ

Hvor stammer vandbakkelser fra?

Vandbakkelser stammer fra Frankrig og er også kendt som choux-dej (fra det franske pâte à choux). De har en historie, som går helt tilbage til 1500-tallets renæssance.

I Frankrig bruges vandbakkelser især til forskellige klassiske franske kager som profiteroles, éclairs og croquembouche.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Yde Hansen skriver

    juni 22, 2025 at 9:27 am

    Hej Katrine - vandbakkelser med hyldeblomstskum lyder lækkert, og skal prøves.

    Derfor læste jeg opskriften igennem, og syntes punkt 7 skal præciseres således det fremgår tydeligt, at den reducerede hyldeblomstsiruppen skal piskes sammen med fløden mv. (fremgår inddirekte i punkt 3)

    PS jeg er super tilfreds med mit medlemskab

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen skriver

    juni 21, 2025 at 5:23 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required