• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Vandbakkelse med hyldeblomstskum
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2025 - Udgivet: 21. juni 2025

Her får du opskriften på virkelig lækre små vandbakkelser med hyldeblomstskum pyntet med jordbær og hyldeblomster.

Du skal prøve de her lækre små hyldeblomstkager, der bare smager af sommer! De er lavet af vandbakkelser fyldt med hyldeblomstskum - en flødeskum med hyldeblomstsirup - og pyntet med jordbær og hyldeblomster.

Og de er helt perfekte, både som dessert eller til en sommerfest med mange gæster.

Indhold på siden
  • Her får du opskriften på virkelig lækre små vandbakkelser med hyldeblomstskum pyntet med jordbær og hyldeblomster.
  • Vandbakkelse med hyldeblomstskum
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Vandbakkelser
  • Hyldeblomstsaft - nem opskrift
  • Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
  • FAQ
  • Kommentarer
Vandbakkelse med hyldeblomstskum
KatrineKatrine Rørby Madsen

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på virkelig lækre små vandbakkelser med hyldeblomstskum pyntet med jordbær og hyldeblomster.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 20 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 102
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Hyldeblomstsirup
  • 200 g hyldeblomstsaft - koncentreret
  • 50 g sukker
  • 40 g citronsaft - friskpresset
  • 1 spsk citronskal - revet
Vandbakkelser
  • 0,5 portion vandbakkelser
Hyldeblomstskum
  • 6 spsk hyldeblomstsirup
  • 4 dl piskefløde
Pynt
  • 250 g jordbær
  • hyldeblomster

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave hyldeblomstsiruppen klar. Kom hyldeblomstsaft, sukker, citronskal og citronsaft i en gryde, og bring det hele i kog. Lad det koge ind til halv mængde ved middel varme. Det tager cirka 20 minutter.
  2. Imens hyldeblomstsiruppen koger ind, kan du lave din vandbakkelsesdej. Følg opskriften i linket under ingredienser.
  3. Når hyldeblomstsiruppen er klar, sætter du den til afkøling. Det er vigtigt, at den er kølet af, inden du bruger den til hyldeblomstskummet.
  4. Sprøjt nu vandbakkelsesdejen i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal lave toppe, som er cirka 4 cm. i diameter. En halv portion dej giver cirka 20 små vandbakkelser.
  5. Bag vandbakkelserne ved 200 grader over- og undervarme i cirka 30 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen, mens de bager, da de så risikerer at falde sammen.
  6. Lad nu vandbakkelserne afkøle helt, imens du laver hyldeblomstskummet klar.
  7. Kom 6 spiseskefulde hyldeblomstsirup i en skål sammen med 4 deciliter piskefløde, og pisk det til en fast hyldeblomstskum.
  8. Kom hyldeblomstskummet i en sprøjtepose eller frysepose, skær vandbakkelserne over, og fyld dem med skummet.
  9. Når du har samlet vandbakkelserne igen, kommer du skum på toppen og pynter med kvarte jordbær og en lille hyldeblomst.
  10. Så er kagerne klar til servering. Server dem straks eller sæt dem på køl til de skal serveres.

Næringsindhold

Kalorier: 102kcalKulhydrater: 9gProtein: 1gFedt: 7gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 23mgNatrium: 6mgKalium: 48mgKostfibre: 0.3gSukker: 8gVitamin A: 296IUVitamin C: 10mgCalcium: 16mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
Billede af vandbakkelse med hyldeblomstskum
De fine kager er oplagte at servere til et glas bobler, til en reception eller til en studenterfest. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Tips

Du kan sagtens lave hyldeblomstsiruppen i god tid, før du skal lave dine vandbakkelser. Ligesom du også kan bage vandbakkelserne nogle timer, før de skal serveres. Så skal du blot fylde og pynte dem med hyldeblomstskum og jordbær lige inden servering.

Flere inspirerende opskrifter:

Vandbakkelser

4.8 fra 473 stemmer
I denne grundopskrift på vandbakkelser kan du se, hvordan du undgår at vandbakkelserne falder sammen i ovnen. Det handler blandt andet om din dej.
Gå til opskrift
Billede resultat for vandbakkelser

Hyldeblomstsaft - nem opskrift

4.7 fra 18 stemmer
Sommerens bedste opskrift på hyldeblomstsaft. Hjemmelavet saft med hyldeblomster er nem at lave selv, og her er Danmarks bedste opskrift.
Gå til opskrift
billede med hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsirup til drinks og desserter

5 fra 4 stemmer
Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.
Gå til opskrift
Hyldeblomstsirup

FAQ

Hvor stammer vandbakkelser fra?

Vandbakkelser stammer fra Frankrig og er også kendt som choux-dej (fra det franske pâte à choux). De har en historie, som går helt tilbage til 1500-tallets renæssance.

I Frankrig bruges vandbakkelser især til forskellige klassiske franske kager som profiteroles, éclairs og croquembouche.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Yde Hansen

    juni 22, 2025 at 9:27 am

    Hej Katrine - vandbakkelser med hyldeblomstskum lyder lækkert, og skal prøves.

    Derfor læste jeg opskriften igennem, og syntes punkt 7 skal præciseres således det fremgår tydeligt, at den reducerede hyldeblomstsiruppen skal piskes sammen med fløden mv. (fremgår inddirekte i punkt 3)

    PS jeg er super tilfreds med mit medlemskab

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen

    juni 21, 2025 at 5:23 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med ribsmuffins.
    Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs
  • Billede af hindbærstang.
    Hindbærstang med creme og hindbærmarmelade
  • billede med guf guf kage
    Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos
  • Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.
    Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

uge33-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 33, 2025: Masser af skøn hvidvin til sensommeren

Madplan uge 33

Ugens madplan uge 33 med gode bud på aftensmad

Billede med ribsmuffins.

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Billede af chokoladekage med revner.

Derfor revner din chokoladekage

uge32-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb

Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.

Salat med rest af kylling og grønne bønner

Forsiden lige nu

billede med Amagergryde
Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet→ Se opskriften
Billede med kager der kan bages dagen før.
Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før→ Se opskriften
billederesultat for siciliansk citronkage
Siciliansk citronkage med appelsinglasur→ Se opskriften
uge33-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 33, 2025: Masser af skøn hvidvin til sensommeren→ Se opskriften
billederesultat for durumboller
Durumboller - nemme italienske boller med durum mel→ Se opskriften
billederesultat for kærnemælkshorn
Kærnemælkshorn - klassisk opskrift med hindbærfyld→ Se opskriften
glaseret kylling
Glaseret kylling→ Se opskriften
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Opskrift på lun kartoffelsalat med vinaigrette→ Se opskriften
billede med rådhustærte
Rådhustærte (rådhusstang) som bageren laver den→ Se opskriften
svinemørbrad med bacon udskæring
Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required