Her får du opskriften på virkelig lækre små vandbakkelser med hyldeblomstskum pyntet med jordbær og hyldeblomster.
Du skal prøve de her lækre små hyldeblomstkager, der bare smager af sommer! De er lavet af vandbakkelser fyldt med hyldeblomstskum - en flødeskum med hyldeblomstsirup - og pyntet med jordbær og hyldeblomster.
Og de er helt perfekte, både som dessert eller til en sommerfest med mange gæster.
Indhold

Vandbakkelse med hyldeblomstskum
Ingredienser
- 200 g hyldeblomstsaft - koncentreret
- 50 g sukker
- 40 g citronsaft - friskpresset
- 1 spsk citronskal - revet
- 0,5 portion vandbakkelser
- 6 spsk hyldeblomstsirup
- 4 dl piskefløde
- 250 g jordbær
- hyldeblomster
Fremgangsmåde
- Start med at lave hyldeblomstsiruppen klar. Kom hyldeblomstsaft, sukker, citronskal og citronsaft i en gryde, og bring det hele i kog. Lad det koge ind til halv mængde ved middel varme. Det tager cirka 20 minutter.
- Imens hyldeblomstsiruppen koger ind, kan du lave din vandbakkelsesdej. Følg opskriften her.
- Når hyldeblomstsiruppen er klar, sætter du den til afkøling. Det er vigtigt, at den er kølet af, inden du bruger den til hyldeblomstskummet.
- Sprøjt nu vandbakkelsesdejen i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal lave toppe, som er cirka 4 cm. i diameter. En halv portion dej giver cirka 20 små vandbakkelser.
- Bag vandbakkelserne ved 200 grader over- og undervarme i cirka 30 minutter. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen, mens de bager, da de så risikerer at falde sammen.
- Lad nu vandbakkelserne afkøle helt, imens du laver hyldeblomstskummet klar.
- Kom 6 spiseskefulde hyldeblomstsirup i en skål sammen med 4 deciliter piskefløde, og pisk det til en fast hyldeblomstskum.
- Kom hyldeblomstskummet i en sprøjtepose eller frysepose, skær vandbakkelserne over, og fyld dem med skummet.
- Når du har samlet vandbakkelserne igen, kommer du skum på toppen og pynter med kvarte jordbær og en lille hyldeblomst.
- Så er kagerne klar til servering. Server dem straks eller sæt dem på køl til de skal serveres.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan sagtens lave hyldeblomstsiruppen i god tid, før du skal lave dine vandbakkelser. Ligesom du også kan bage vandbakkelserne nogle timer, før de skal serveres. Så skal du blot fylde og pynte dem med hyldeblomstskum og jordbær lige inden servering.
Flere inspirerende opskrifter:
Vandbakkelser
Hyldeblomstsaft - nem opskrift
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
FAQ
Vandbakkelser stammer fra Frankrig og er også kendt som choux-dej (fra det franske pâte à choux). De har en historie, som går helt tilbage til 1500-tallets renæssance.
I Frankrig bruges vandbakkelser især til forskellige klassiske franske kager som profiteroles, éclairs og croquembouche.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.