Ugens madplan uge 51 er en ægte julemadplan med både and og julemad på menuen. Men selvfølgelig også gode hverdagsretter til de første dage.
Ugens madplan i denne uge 51 har den lækreste julemad på menuen.
For det er jo ugen, hvor vi skal fejre både lillejuleaften, juleaften og første juledag.
Det betyder andesteg med brunede kartofler, sovs og rødkålssalat juleaften - og selvfølgelig risalamande til dessert.
Der er også både flæskesteg og julemedister i ugens madplan, for julen fylder selvfølgelig - og heldigvis - godt op i madplanen.
I starten af ugen er der dog nogle almindelige hverdage, som også byder på skøn aftensmad.
Der er også i denne juleuge en kødfri dag og en fiskedag, fuldstændig som der altid er i ugens madplan.
For det er jo ekstra vigtigt at spise sundt i starten af ugen, når der jo nok ryger lidt ekstra kalorier indenbords i slutningen 🙂
Du kan som altid vælge at lave alle opskrifterne i ugens madplan - eller plukke fra madplanen uge 51. Du kan enten søge andre opskrifter frem på Madensverden.dk eller kigge i tidligere madplaner, som du finder her:
Her kommer ugens madplan uge 51 med et ønske om en rigtig glædelig jul!
Mandag: Spinatgryde med kylling
Vi starter ugen med en skøn gryderet, nemlig spinatgryde, der er hurtig at lave og med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Tirsdag: Spaghetti med gulerødder
Tirsdag er kødfri dag, og menuen er en lækker vegetarisk pastaret. Spaghetti med gulerødder er velsmagende pasta med masser af grøntsager.
Onsdag: Laks med grønne bønner og kartofler
Onsdagens fiskeret er laks med grønne bønner og kartofler - skøn aftensmad med fisk, der er både nem og relativ hurtig at tilberede. Både laks og kartofler steges samtidig i ovnen, og imens kan du dampe de grønne bønner.
Torsdag: Krydret kalkunpande med grøntsager og ris
Torsdag aften byder på kalkunpande, som er en nem og sund opskrift på god aftensmad, og her er den blandt andet lavet med champignon, peberfrugt og lækre krydderier.
Lillejuleaften (fredag): Risengrød eller lækker fadret
Fredag er lillejuleaften - og mange har tradition for at spise risengrød dagen før juleaften. Så den opskrift får du her.
Hvis ikke du har planer om risengrød, kan jeg anbefale den her lækre ret med hakket oksekød med blomkål i fad.
Juleaften (lørdag): Julemiddag
Så er det juleaften - og der er selvfølgelig julemad af den bedste slags. Menuen består af andesteg, julemedister, brunede kartofler, gammeldags rødkål, en frisk rødkålssalat og en skøn andesovs til det hele.
Og så er der selvfølgelig også den skønneste, cremede risalamande til dessert.
Så her er alle opskrifterne til at få dejlig julemad juleaften.
Du kan nemt lave dine brunede kartofler i ovnen. Hvis du vil se, hvor let det er, så se videoen her, hvor vi viser dig, hvordan du gør.
Første juledag (søndag): Flæskesteg
Der er flæskesteg på menuen første juledag, hvor mange jo holder julefrokost. Flæskestegen er skøn - både som en del af julefrokosten - eller hvis I tager en rigtig hyggedag i familiens skød.
Der er sikkert også rester tilbage fra juleaften, så du får lige tips til, hvordan du bedst genopvarmer juleanden.
Hvis du ikke vil have brunede kartofler til flæskestegen igen i dag, så er den også lækker at servere med kartoffelbåde, en god sovs og en dejlig grønkålssalat.
Ugens kage: Julekringle
Ugens kage her i juleugen er den skønneste gammeldags julekringle med marcipanremonce, og som pyntes med mandler og drysses med lidt flormelis. En dejlig julekage, som er ret nem at lave.
Ugens indkøbsliste
Jeg har lavet en samlet indkøbsliste, som omfatter hele ugens madplan uge 51 - det vil sige, hvis du skal lave alle opskrifterne, skal du blot bruge hele indkøbslisten.
Du finder indkøbslisten for ugens madplan uge 50 her.
Du kan også nemt lave din egen indkøbsliste, hvis du vil ændre i retter eller tilføje opskrifter. Du kan lave din egen indkøbsliste her.
Rigtig glædelig jul til alle!
Comments
No Comments