Ugens madplan uge 51 er en god december madplan med skøn vintermad og gode hverdagsretter. Og selvfølgelig en julekage som ugens kage.
Ugens madplan i denne uge 51 har masser af god hverdagsmad og vinterretter på menuen.
Det er sidste uge inden juleugen, så mit fokus er på god, gedigen aftensmad og sund hverdagsmad - men også med et strejf af jul.
Der er som altid en kødfri dag og en fiskedag i denne uges madplan.
For det er jo ekstra vigtigt at spise sundt her, inden julen for alvor sætter ind, og der jo nok ryger lidt ekstra kalorier indenbords i slutningen 🙂
Du kan som altid vælge at lave alle opskrifterne i ugens madplan - eller plukke fra madplanen uge 51. Du kan enten søge andre opskrifter frem på Madensverden.dk eller kigge i tidligere madplaner, som du finder her:
Her kommer ugens madplan uge 51!
Mandag: Spinatgryde med kylling
Vi starter ugen med en skøn gryderet, nemlig spinatgryde, der er hurtig at lave og med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Spinatgryde med kylling, karry og ris
Tirsdag: Spaghetti med gulerødder
Tirsdag er kødfri dag, og menuen er en lækker vegetarisk pastaret. Spaghetti med gulerødder er velsmagende pasta med masser af grøntsager.
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret
Onsdag: Laks med grønne bønner og kartofler
Onsdagens fiskeret er laks med grønne bønner og kartofler - skøn aftensmad med fisk, der er både nem og relativ hurtig at tilberede. Både laks og kartofler steges samtidig i ovnen, og imens kan du dampe de grønne bønner.
Laks med grønne bønner og kartofler
Torsdag: Krydret kalkunpande med grøntsager og ris
Torsdag aften byder på kalkunpande, som er en nem og sund opskrift på god aftensmad, og her er den blandt andet lavet med champignon, peberfrugt og lækre krydderier.
Krydret kalkunpande med grøntsager og ris
Fredag: Fyldte squash med oksekød og perlebygsalat med broccoli
Fredag aften er der fyldte squash med oksekød, som er en virkelig smagfuld og lækker ret med inspiration fra det italienske køkken og laves blandt andet med soltørrede tomater.
Bemærk: Opskriften er beregnet til 2 personer med to halve squash til hver. Men du kan nemt gange opskriften op, og hvis ikke I er meget sultne, er en halv formentlig nok til hver person.
Til de fyldte squash skal I have en skøn og fyldig perlebygsalat med broccoli, æble og en skøn dressing.
Lørdag: Julegryde med rodfrugtmos
Nu står julen for døren, så derfor er det denne skønne julegryde, du skal lave lørdag aften. Det er en nem og lækker opskrift på en gryderet med smag af jul.
I retten skal du blandt andet bruge hvidtøl, kanel og ingefær, hvilket giver den skønne og juleagtige smag i gryden.
Server en skøn rodfrugtmos til - det smager skønt.
Rodfrugtmos - opskrift på mos med rodfrugter
Søndag: Cassoulet
Cassoulet er en klassisk fransk gryderet. En bonderet, der oprindeligt menes at stamme fra Languedoc - og som vi her har gjort både sundere, mere moderne og tilgængelig med kylling, bacon og hvide bønner.
Rigtig god søndagsvintermad!
Ugens kage: Julekringle
Ugens kage er den skønneste gammeldags julekringle med marcipanremonce, og som pyntes med mandler og drysses med lidt flormelis. En dejlig julekage, som er ret nem at lave.
Rigtig god uge 51!
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden