Ugens madplan byder på syv lækre opskrifter på aftensmad til den kommende uge - og en juleopskrift at slutte ugen af på.
Her får du den kommende uges madplan - uge 49 - med Madens Verdens bud på, hvad du kan lave til aftensmad i næste uge.
Det kan indimellem være svært at finde på, hvad man skal lave til aftensmad. Med vores madplan får du god hjælp og inspiration til, hvad du skal servere for familien.
Varierede madplaner
Jeg sammensætter vores madplan, så retterne hen over ugen er varierede, indbydende og passer til årstiden - både hvad angår typen af retter, og hvilke grøntsager vi bruger.
Hver uge er der også både en fiskedag og en vegetarisk dag.
Du kan vælge at lave alle retterne i ugens madplan uge 49 - eller du kan plukke de opskrifter ud, som du har mest lyst til at lave.
Hvis du vil have inspiration til andre opskrifter, kan du nemt søge på ingredienser - f.eks. 'kylling' eller 'spidskål' - i søgefeltet øverst på siden. Så får du gode bud på opskrifter med de ingredienser.
Du kan også søge inspiration i tidligere madplaner, som du finder her:
Her får du ugens madplan for uge 49:
Mandag: Spidskålsgryde
Ugen starter med spidskålsgryde, der er en super nem og simpel hverdagsret med blandt andet spidskål og hakket oksekød. Retten tager ikke så lang tid at lave, og den er også meget børnevenlig.
Du kan se her i video, hvordan du laver spidskålsgryden.
Tirsdag: Tærte med spidskål og gulerødder
Tirsdag er kødfri dag, og her skal I have en lækker vegetarisk tærte med spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg. Smager skønt og er dejlig mættende.
Onsdag: Dampet torsk i ovn med grøntsager
Onsdag er fiskedag og byder på dampet torsk. Det er en ret, der er nem at lave i ovnen, og torsken anrettes på en bund af sauterede grøntsager. En meget nem ret med fisk, som de fleste ville kunnet lide.
Torsdag: Nem kyllingepande med pasta og tomat på 25 minutter
Torsdag byder på en nem og hurtig opskrift på kyllingepande, der laves med kyllingebryst, pasta, hakkede tomater og lidt fløde. En god hverdagsret.
Fredag: Orientalsk gryderet på 15 minutter
Fredag er der en lækker orientalsk gryderet på menuen. På blot 15 minutter kan du lave den skønne ret med lynstegt kød og grøntsager, og den nydes sammen med kogte ris.
Lørdag: Kogt hamburgerryg med kartofler og grønlangkål
Lørdag aften byder på lækker og klassisk dansk mad, nemlig kogt hamburgerryg med kogte kartofler og grønlangkål. Mums!
Søndag: Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Søndag er der fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs på menuen. Glæd dig til det. Det er en nem ret, som laves på under en time.
Ugens kage: Æbleskiver
Ugens kage i denne decemberuge er slet ikke en kage - men de lækreste hjemmebagte æbleskiver. De smager forrygende - og meget bedre end dem, man køber - så det er tiden værd at bage dem selv. Og så er det også virkelig hyggeligt at bage æbleskiver med eller til hele familien!
Velbekomme!
Din bedømmelse
-
Ugens madplan uge 49
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: