På blot 15 minutter kan du lave en lækker orientalsk gryderet med lynstegt kød og grøntsager, og den nydes sammen med kogte ris.
Orientalsk gryderet en små strimler svinekød, der steges ved høj varme i kort tid, og sammen med lynstegte grøntsager vendes de i en let bouillon.
Du kan købe skinkestrimler, og eller gøre som jeg har gjort her. Købt to store herregårdskoteletter med skaft, skåret benet fra og derefter er koteletter skåret i tynde skiver. Det er super godt til retten.
I forhold til grøntsager kan de også varieres, så brug bare eventuelle rester fra køleskabet. Det er faktisk en fin tøm køleskabet opskrift.
Opskriften er til fire personer.
Orientalsk gryderet på 15 minutter
Ingredienser
- 500 gram svinekød - i tynde strimer
- 3 gulerødder - afhængig af størrelse
- 1 bundt forårsløg
- 0,5 spidskål
- 1 rød peberfrugt
- 2 spiseskefulde ingefær - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 5 deciliter vand
- 1 bouillonterning - gerne grøntsagsbouillon
- soja
- 1 spiseskefuld Maizena
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Gør grøntsagerne klar. Gulerødder skæres i tynde stave, forårsløg i mindre stykker, spidskål i strimler og peberfrugten ligeledes i strimler. Ingefær skrælles og hvidløgs pilles og snittes i skiver.
- Sæt en gryde over med vand og en bouillonterning. Kog op og skru ned for varmen.
- Varm en pande op ved høj varme og svits svinekødet sammen med lidt olie på panden. Eventuelt ad to omgange, så kødet brunes grundigt. Svits i to minutter og hæld en smule soja ved.
- Kom derefter det færdigbrunede over i den kogende bouillon.
- Kom lidt mere olie på panden og lynsteg grøntsagerne sammen med hvidløg. Riv også lidt ingefær i og smag til revet citronskal og citronsaft.
- Kom det op til kødet i bouillonen, og lad det koge op.
- Rør en stor spiseskefuld Maizena sammen med et par spiseskefulde soja, og jævn gryderetten.
- Orientalsk gryderet smages til med salt, peber, soja og ingefær.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips til opskriften
Orientalsk gryderet serveres straks sammen med kogte ris. Gerne basmati eller brune ris.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: