• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Madplan › Ugens madplan uge 16 med skøn aftensmad til påskeugen

Ugens madplan uge 16 med skøn aftensmad til påskeugen

Ugens madplan uge 16
Ugens madplan uge 16 byder på syv lækre bud på aftensmad til den kommende uge - blandt andet denne mørbrad royal serveret med hvide asparges og rosenkål. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. april 2025 - Udgivet:  11. april 2025

Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Ugens madplan uge 16 byder på syv lækre opskrifter på aftensmad og en skøn kage til næste uge, hvor det er påske.
  2. Mandag: Oksekød med kål, karry og gulerødder
  3. Tirsdag: Pasta i tomatfløde - nem one-pot ret
  4. Onsdag: Grove fiskedunser med bulgursalat
  5. Torsdag: Kylling i rød pebersauce med ris eller kartoffelmos
  6. Fredag: Lammeculotte med knuste kartofler og broccolisalat
  7. Lørdag: Mørbrad Royal med rosenkål og hvide asparges
  8. Søndag: Kylling i karry
  9. Ugens kage: Påskekage

Ugens madplan uge 16 byder på syv lækre opskrifter på aftensmad og en skøn kage til næste uge, hvor det er påske.

Trænger du til ny inspiration til din aftensmad? Og vil du bare gerne lave nogle andre retter, end dem du altid vender tilbage til, når aftensmaden hurtigt skal på bordet?

Så skal du prøve ugens madplan uge 16, hvor du kan blive inspireret til nye retter, du ikke normalt laver.

I ugens madplan uge 16 har jeg sammensat en lækker madplan, der giver dig varierede måltider med masser af årstidens grøntsager, ligesom der også er en kødfri dag og en fiskedag med i madplanen.

I denne uge er madplanen selvfølgelig også præget af, at det er påske, så der er også påskeinspirerede retter iblandt som f.eks. lammeculotte og en dejlig påskekage til de hyggelige påskedage.

Skal du holde påskefrokost i løbet af ugen, kan du finde en række opskrifter til påskebordet her.

Du kan vælge at lave alle retterne i madplanen - eller plukke i den, som du har lyst.

Du kan også søge andre opskrifter frem her på Madensverden.dk i vores søgefelt, som du finder øverst på siden. Her kan du søge på alt fra ingredienser til navne på retter.

Du finder alle vores madplaner her - og nogle af de seneste her:

Ugens madplan uge 15

Ugens madplan uge 14

Ugens madplan uge 13

Ugens madplan uge 12

Her kommer ugens madplan uge 16:

Mandag: Oksekød med kål, karry og gulerødder

Mandag står den på hverdagsmad, der er sundt og nemt at lave. En dejlig måde at sparke ugen i gang på.

Menuen er oksekød med kål, karry og gulerødder, som er lavet med hakket oksekød og masser af grøntsager i form af hvidkål og gulerødder. 

oksekød med kål
Oksekød med kål er en lækker hverdagsret med hakket oksekød og hvidkål. Kød og kål steges mørt på en pande, og det smager altså super godt. Foto: Holger Rørby Maden, Madensverden.dk.

Tirsdag: Pasta i tomatfløde - nem one-pot ret

Tirsdag er kødfri dag og byder på en lækker opskrift på pasta i tomatflødesovs. Det er en både nem, hurtig og vegetarisk pastaret. Hele retten laves i samme gryde - dejlig nemt og smager skønt.

billederesultat for pasta i tomatfløde
Pasta i tomatfløde er en nem pastaret uden kød, og retten laves nemt i samme gryde. Derfor er den både nem og hurtig som aftensmad. Foto: Holger Rørby Madsen Madensverden.dk.

Onsdag: Grove fiskedunser med bulgursalat

Onsdag er fiskedag, og i denne uge skal I have lækre og grove fiskefrikadeller serveret med en skøn bulgursalat med tomater, agurk og persille. De lækre fiskedunser er også gode at servere til påskefrokosten, hvis du skal holde sådan en.

billede med fiskedunser fiskefrikadeller
Fiskedunser er lækre og børnevenlige fiskefrikadeller, som børnene nemt kan lave sig. Af en grov fiksefars og pandestegt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Torsdag: Kylling i rød pebersauce med ris eller kartoffelmos

Torsdagens menu - kylling i rød pebersauce - er en rigtig familieret, som både børn og voksne elsker.

Her tilberedes kylling inderfilet i en ret, der blandt andet består af rød peberfrugt og lidt spinat. Du kan servere ris eller kartoffelmos til retten - alt efter, hvad I foretrækker.

Kylling i rød pebersauce
Kylling i rød pebersauce er en både nem og hurtig ret til aftensmad, som kan spises sammen med kogte ris eller en kartoffelmos. Retten laves med inderfilet fra kyllingen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Fredag: Lammeculotte med knuste kartofler og broccolisalat

Langfredag er der lækker lammeculotte på menuen. Her får du en nem opskrift med stegetid på lammesteg i pande eller ovn tilberedt med hvidløg og rosmarin.

lammeculotte på pande eller i i ovn
En lækker lammeculotte, der kan kan steges i pande eller ovn. Tilbehør kan være knuste kartofler og broccolisalat. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Som tilbehør kan du servere knuste kartofler med hvidløgssmør og broccolisalat.

billederesultat for knuste kartofler med hvidløgssmør i fad
Knuste kartofler med hvidløgssmør er en lækker måde at lave kartofler på. Her er der anvendt små kartofler, som du ikke behøver at skrælle, men store kartofler kan også bruges. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
broccolisalat med eller uden bacon
En lækker og sund broccolisalat med eller uden bacon og hakkede mandler. Denne salat med broccoli er god som tilbehør - eller brug den som en nem ret sammen med groft brød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Lørdag: Mørbrad Royal med rosenkål og hvide asparges

Lørdag aften er der superlækker mad, som du også sagtens kan servere for gæster.

Det er Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon.

mørbrad royal med smørstegte rosenkål og asparges
Mørbrad Royal er den rene udgave af stegt svinemørbrad, der her er serveret med smørstegte rosenkål og hvide asparges. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Søndag: Kylling i karry

Ugen slutter af med kylling i karry med ris, der er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.

Du tilsætter hønsefond eller hønsebouillon og grønsager efter eget valg - en god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen.

I opskriften er valgt æbler og forårsløg, men du kan også sagtens bruge peberfrugt, minimajs eller andet.

Retten serveres med ris.

billede med kylling i karry
En lækker kylling i karry med ris, der er hurtig at lave. Kylling steges på panden, og sovsen laves med hønsebouillon. Serveres med kogte ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Ugens kage: Påskekage

Når det er påske, skal der da en påskekage som ugens kage. Påskekagen her er er let og luftig og overtrukket af en skøn solskinsgul frosting og pyntet med chokoladeæg.

Påskekage
Påskekagen er let og luftig og overtrukket af en skøn solskinsgul frosting og pyntet med chokoladeæg. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Rigtig god uge 16 - og velbekomme!

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her