• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Sovs og sauce › Tyttebærsovs - nem opskrift på sauce med tyttebær

Tyttebærsovs - nem opskrift på sauce med tyttebær

billede med tyttebærsovs
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
64
SHARES
FacebookMessenger64PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. februar 2025 - Udgivet: 10. december 2018

Her er min bedste opskrift på en nem tyttebærsovs, der laves med tyttebær syltetøj, kalvefond og madlavningsfløde. Sovsen er god til vildt og oksekød.

Tyttebærsovs er en lækker og meget nem sovs, der blandt andet kan bruges til vildt og oksekød.

Sovsen kan tilberedes på få minutter, og den laves med tyttebær syltetøj.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Vildtsauce
  • Madeira sauce
  • Favorit sauce
  • Rødvinssovs

Opskrift på lækker tyttebærsovs

billede med tyttebærsovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tyttebærsovs - nem opskrift på sauce med tyttebær

5 fra 1 stemme
Her er min bedste opskrift på en nem tyttebærsovs, der laves med tyttebær syltetøj, kalvefond og madlavningsfløde. Sovsen er god til vildt og oksekød.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 69
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 dl kalvefond - evt. kraftig bouillon
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 3 spsk tyttebærsyltetøj
  • 2 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med din kalvefond. Du kan eventuelt lave den ved at koge en deciliter vand op, og så tilsætte 3-4 spiseskefulde koncentreret kalvefond. Måske lidt mere. Som sagt skal din tyttebærsovs smage kraftigt af kalvefond.
  2. Kom så madlavningsfløde ved og lad det koge op og tykne lidt.
  3. Derefter tilsættes tyttebær i passende mængde. Jeg synes tre spiseskefulde er fint, men der kan sagtens tilsættes yderligere.
  4. Smag så din sovs med tyttebær til med lidt gastrik, salat og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 69kcalKulhydrater: 9gProtein: 3gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 9mgNatrium: 618mgKalium: 127mgKostfibre: 0.3gSukker: 8gVitamin A: 122IUCalcium: 96mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige tyttebærsovs kan serveres til mange retter med kød.

Den er selvfølgelig god til retter med vildt, men bestemt også til en bøf, gammeldags oksesteg eller blot til nemme kødboller.

Eller for den sags skyld til gammeldags frikadeller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 24, 2025 at 10:32 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og jeg bliver altid glad for at læse din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme
  • billede med sauce jus
    Sauce jus
  • billede med pisket smør
    Pisket smør
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required