Her er min bedste opskrift på en nem tyttebærsovs, der laves med tyttebær syltetøj, kalvefond og madlavningsfløde. Sovsen er god til vildt og oksekød.
Tyttebærsovs er en lækker og meget nem sovs, der blandt andet kan bruges til vildt og oksekød.
Sovsen kan tilberedes på få minutter, og den laves med tyttebær syltetøj.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på lækker tyttebærsovs
Tyttebærsovs - nem opskrift på sauce med tyttebær
Ingredienser
- 1 dl kalvefond - evt. kraftig bouillon
- 3 dl madlavningsfløde
- 3 spsk tyttebærsyltetøj
- 2 spsk gastrik
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med din kalvefond. Du kan eventuelt lave den ved at koge en deciliter vand op, og så tilsætte 3-4 spiseskefulde koncentreret kalvefond. Måske lidt mere. Som sagt skal din tyttebærsovs smage kraftigt af kalvefond.
- Kom så madlavningsfløde ved og lad det koge op og tykne lidt.
- Derefter tilsættes tyttebær i passende mængde. Jeg synes tre spiseskefulde er fint, men der kan sagtens tilsættes yderligere.
- Smag så din sovs med tyttebær til med lidt gastrik, salat og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige tyttebærsovs kan serveres til mange retter med kød.
Den er selvfølgelig god til retter med vildt, men bestemt også til en bøf, gammeldags oksesteg eller blot til nemme kødboller.
Eller for den sags skyld til gammeldags frikadeller.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg bliver altid glad for at læse din mening om den her.