Tyrkisk pizza, pide, er delikate og fristende. Godt krydret oksekød på en sprød pizzabund, som serveres med persille og citron.
Tyrkisk pizza, pide, er mindre fed og mere sprød end en typisk italiensk pizza.
Dejen rulles meget tyndt ud, toppes med et lag godt krydret oksekød, og serveres med bredbladet persille og citron.
Et friskt og velsmagende alternativ til den pizza, vi alle kender. Og et alternativ, der kildrer smagsløgene.
Det tyrkiske køkken regnes for et af de fineste køkkener i verden. Og med rette. Krydderier og konsistens er altid nøje afstemt.
Opskrift på pide - tyrkisk pizza med oksekød
Tyrkisk pizza - opskrift på lækre, krydrede pide
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2.5 dl vand - lunkent
- 0.5 dl olivenolie
- 8-9 dl hvedemel
- ½ tsk salt
Kødfyld
- 500 g hakket oksekød - el. lammekød
- 2 paprikapeber
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 2 tomater
- 1 spsk tomatpure
- 2 cm frisk rød chili
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1 ½ tsk salt
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk syrnet fløde - el yoghurt
- 1 spsk olivenolie
- 1 æggeblomme
- 1 citron - i både
- bredbladet persille - som drys
Fremgangsmåde
Dej
- Lun vandet og rør gæren ud i det.
- Hæld olivenolie og salt i og rør rundt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du rører. Ælt. Dejen skal være blød og lettere klistret. Når den er det, sætter du den til hævning i ca. 40 minutter.
Farsblanding
- Hak alle grøntsagerne inkl. persille fint. Jeg bruger en minihakker, men pas på, at de ikke bliver for finthakkede.
- Bland dem med det rå, hakket oksekød (el. lammekød) samt alle krydderierne.
- Sæt kødet på køl, indtil dejen er hævet færdig og du har rullet den ud.
Tyrkisk pizza
- Ælt dejen, men undgå at komme for meget mel i. Den må hellere blive lettere klistret end melet.
- Del dejen i tre kugler og rul dem ud i aflange felter. Du kan eventuelt rulle direkte på bagepapiret, da det godt kan klistre lidt fast til bordet, når de fyldes med kød. Gør du det på bagepapir, er det let lige at hive bagepapir med pide over på bagepladen.
- Fyld farsen på den udrullede dej, men lad et par cm. gå fri - det er dem, der skal bukkes op om farsen, som du kan se på fotoet under denne opskrift.
- Buk hele vejen rundt om kødet, i enderne laver du en snoning, så du får dannet en bådform.
- Pensl med en blanding af æggeblomme, olie og syrnet fløde - det sidste kan erstattes af yoghurt eller ymer.
- Bages i 15 minutter ved 225 grader og serveres med frisk persille og citronbåde. NB: Nogle gange kan der danne sig en lille sø af væde ved kødets kant - jeg hælder det fra, når jeg oplever det. Men det betyder ikke noget at lade det være.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Der findes to slags "pizzaer" i det tyrkiske køkken, den bådformede pide og lahmacun, der er ultratynde nærmest som pandekager.
Selve navnet lahmacun stammer fra det arabiske ord for dej med kød, så det kan ikke være mere passende. For det er præcis det, det er.
Man kan selvfølgelig lave vegetarudgaver af tyrkisk pizza, men lige netop denne ret synes jeg ikke, at der findes en bedre udgave end den med hakket kød.
Du kan erstatte oksefarsen med lammefars, men uanset hvad du bruger, skal det hakkede kød ikke indeholde mere end 10 procent fedt.
Se andre lækre opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Imi
Dejlig opskrift, de smagte skønt! Brødet blev virkelig lækkert, og fyldet er super delikat.
Jeg har lavet pider et par gange før, så jeg tilføjede lidt hist og pist af mine favoritter. En teske koriander kom oveni, 3 ekstra fede hvidløg og 8 blommetomater i stedet for to almindelige - og helt sikkert godt med væde presset fra.
Sidst men ikke mindst elsker jeg at dryppe en creme fraiche dressing på med 9% creme fraiche, en teske honning, en teske sennep og lidt salt.
Kan varmt anbefales.
Karen Seneca
Hvor dejligt, at du kan bruge opskriften. Og super tip med cremefraiche-blandingen, det vil jeg prøve næste gang.
Med venlig hilsen Karen
Anne-Grethe
Lyder lækkert, og skal helt sikkert prøves.
Jeg går ud fra at de bages i ovnen.. Men ved hvilken temperatur?
Pft
Anne-Grethe
Karen Seneca
Ja, prøv at lave dem. De smager virkelig godt. Temperatur: 225 grader. Godt, du skrev, så jeg kunne skrive det ind i opskriften 🙂 Mvh Karen