Indhold
Tranebærkage
Ingredienser
- 200 g sukker
- 1 spsk appelsinskal (revet)
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk salt
- 200 g kærnemælk
- 100 g solsikkeolie
- 2 æg
- 20 g appelsinsaft (friskpresset)
- 125 g tranebær (friske, vendes i lidt sukker)
- 100 g flormelis
- 2 spsk appelsinsaft (friskpresset)
- 1 spsk appelsinskal (revet)
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme.
- Vej 200 g sukker af i en skål, og riv 1 spsk appelsinskal i. Mas appelsinskallen godt ud i sukkeret. Husk, at du ikke må rive det hvide med, da det er mere bittert.
- Kom 250 g hvedemel ved sammen med 1 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker og 0,5 tsk salt. Vend det godt sammen.
- I en anden skål røres 200 g kærnemælk sammen med 100 g solsikkeolie, 2 æg og 20 g appelsinsaft.
- Vend derefter de tørre ingredienser ned til de våde, og vend dejen forsigtigt sammen indtil der ikke er lommer af mel tilbage. Brug gerne en dejskraber.
- Skyl 125 g tranebær og vend dem sammen med lidt sukker.
- Vend tranebærrene forsigtigt i dejen.
- Brug en aflang form på 1,7 liter, der smøres eller sprøjtes, og drysses med sukker. Hold overskydende sukker ud.
- Fordel dejen i formen, og bag tranebrækagen på næstnederste rille i ca. 60 minutter. Prik i kagen for at tjekke at den er gennembagt. Lad kagen køle af.
- Rør glasur sammen af 100 g flormelis og 2 spsk appelsinsaft. Rør også 1 spsk appelsinskal i, og dryp glasuren over den afkølede kage.
Opskrift på tranebærkage
Tranebærkage med appelsin er en virkelig lækker kage med inspiration fra USA, hvor den især spises op mod jul i forskellige versioner.
Såvel tranebær som appelsin er jo også ingredienser, der ofte indgår i julens traditioner, og her kan du nyde en virkelig let og luftig kage med masser af smag.
Jeg har i i øvrigt bagt kagen uden smør, og i stedet er der anvendt en solsikkeolie. Derfor kan du nyde en kage uden for meget mættet fedt. Husk også at bruge appelsiner, der ikke er overfladebehandlet.
Se flere opskrifter:
Billeder
Her er nogle billeder fra min bagning af tranebærkagen.



Servering
Den lækre tranebærkage skæres ud i tykke skiver inden servering. Passer perfekt til en kop kaffe. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om tranebærkagen her.