Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Tranebærkage

Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)

Billede af tranebærkage.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Tranebærkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på tranebærkage
  • Billeder
  • Servering
  • Kommentarer

Tranebærkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Få den bedste opskrift på en nem og lækker tranebærkage med appelsin. En luftig kage med friske tranebær, der er god til jul og når du synes.
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 1 spsk appelsinskal (revet)
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g kærnemælk
  • 100 g solsikkeolie
  • 2 æg
  • 20 g appelsinsaft (friskpresset)
  • 125 g tranebær (friske, vendes i lidt sukker)
Appelsinglasur
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk appelsinsaft (friskpresset)
  • 1 spsk appelsinskal (revet)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme.
  2. Vej 200 g sukker af i en skål, og riv 1 spsk appelsinskal i. Mas appelsinskallen godt ud i sukkeret. Husk, at du ikke må rive det hvide med, da det er mere bittert.
  3. Kom 250 g hvedemel ved sammen med 1 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker og 0,5 tsk salt. Vend det godt sammen.
  4. I en anden skål røres 200 g kærnemælk sammen med 100 g solsikkeolie, 2 æg og 20 g appelsinsaft.
  5. Vend derefter de tørre ingredienser ned til de våde, og vend dejen forsigtigt sammen indtil der ikke er lommer af mel tilbage. Brug gerne en dejskraber.
  6. Skyl 125 g tranebær og vend dem sammen med lidt sukker.
  7. Vend tranebærrene forsigtigt i dejen.
  8. Brug en aflang form på 1,7 liter, der smøres eller sprøjtes, og drysses med sukker. Hold overskydende sukker ud.
  9. Fordel dejen i formen, og bag tranebrækagen på næstnederste rille i ca. 60 minutter. Prik i kagen for at tjekke at den er gennembagt. Lad kagen køle af.
  10. Rør glasur sammen af 100 g flormelis og 2 spsk appelsinsaft. Rør også 1 spsk appelsinskal i, og dryp glasuren over den afkølede kage.

Næringsindhold

Kalorier414kcalKulhydrater66gProtein6gFedt15gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.004gKolesterol44mgNatrium326mgKalium114mgKostfibre2gSukker40gVitamin A131IUVitamin C8mgCalcium45mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på tranebærkage

Tranebærkage med appelsin er en virkelig lækker kage med inspiration fra USA, hvor den især spises op mod jul i forskellige versioner.

Såvel tranebær som appelsin er jo også ingredienser, der ofte indgår i julens traditioner, og her kan du nyde en virkelig let og luftig kage med masser af smag.

Jeg har i i øvrigt bagt kagen uden smør, og i stedet er der anvendt en solsikkeolie. Derfor kan du nyde en kage uden for meget mættet fedt. Husk også at bruge appelsiner, der ikke er overfladebehandlet.

Se flere opskrifter:

  • Gulerodskage
  • Sandkage
  • Chokoladekage
  • Banankage

Billeder

Her er nogle billeder fra min bagning af tranebærkagen.

de friske tranebær vendes i lidt sukker
tranebærrene vendes i dejen
den færdigbagte tranebærbærkage i form

Servering

Den lækre tranebærkage skæres ud i tykke skiver inden servering. Passer perfekt til en kop kaffe. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 05, 2025 at 4:31 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om tranebærkagen her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser
  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required