Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Tortilla

Tortilla

Billede resultat for spansk tortilla
4.8 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
149
SHARES
FacebookMessenger149PinterestEmailSMS

Dette er en opskrift på tortilla, der er en spansk æggekage. Den spanske tortilla fyldes med kartofler, chorizo og andet godt.

Jeg elsker tortilla, der er den spanske udgave af æggekagen, hvor der blandt andet er tilsat chorizo.

Køb en hel chorizo og skær den ud, og brug skiver som pynt på æggekagen, og lad dem bage med de 10 minutter tortillaen er i ovnen. Sammen med skiver af tomater.

Jeg har i min opskrift anvendt forårsløg, men du kan selvfølgelig udskifte dem med et helt almindeligt løg.

Opskriften er beregnet til 3-4 personer - afhængig af tilbehør og sult. Se også min opskrift på æggekage i pande med bacon og tomater.

Se også mine opskrifter på:

  • Verdens bedste æggekage i ovn
  • Kromandens æggekage med stegt flæsk
  • Æggekage med kartofler og kylling i tern

Opskrift på tortilla

Tortilla

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Dette er en opskrift på tortilla, der er en spansk æggekage. Den spanske tortilla fyldes med kartofler, chorizo og andet godt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Spansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stor bagekartoffel
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g chorizo
  • 8 æg
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
Til pynt
  • 5 cherrytomater
  • chorizo i skiver til pynt
  • persille bredbladet

Fremgangsmåde

  1. Bagekartoflen skrælles og skæres i mindre tern. Forårsløg snittes i tynde skiver, mens hvidløg hakkes fint.
    Billede resultat for forårsløg
  2. Chorizo skæres i små tern, men gem nogle skiver som pynt på den spanske æggekage.
  3. Varm en pande op og kom lidt olie på. Læg derefter kartoffelternene på panden, og giv dem cirka 10 minutter, hvor de vendes undervejs. Tilfør om nødvendigt mere olie, så kartoflerne ikke steger tørre.
  4. Kom derefter forårsløg, hvidløg og chorizo ved kartoflerne, og steg i yderligere fem minutter.
    Billede resultat for tilberedning af tortilla
  5. Æggene slås ud i en skål, og piskes godt sammen med paprika, salt og friskkværnet peber. Brug et piskeris, og pisk æggemassen lidt luftig.
  6. Indholdet i panden har nu sammenlagt stegt i 15 minutter, og nu hældes æggemassen over. Du skal ikke røre rundt i panden, men blot lade æggemassen stivne lidt. Det tager 8-10 minutter, og du skal måske nu skrue lidt for varmen.
  7. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft, og når der er kommet en god kant på tortillaen i panden, stilles panden ind i ovnen. Inden lægger du skiver af cherrytomater og choriza på den som pynt.
  8. Bag så den spanske æggekage færdig i yderligere cirka 10 minutter.
    Billede resultat for spansk æggekage

Næringsindhold

Kalorier317kcalKulhydrater20gProtein20gFedt17gMættet fedt6gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.03gKolesterol351mgNatrium718mgKalium620mgKostfibre3gSukker2gVitamin A994IUVitamin C29mgCalcium81mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Tag den færdigbagte tortilla ud af ovnen, og pynt med friske blade af bredbladet persille.

Serveres med friskbagt brød af nem dej og tomatsalat.

Fyld i tortilla

Fyldet kan selvfølgelig varieres på mange måder. Chorizo kan udskiftes med en bacon, men husk så at stege baconternene sprøde inden æggemassen hældes over.

Der kan også tilsættes peberfrugt eller ost - og mange andre ting.

Jeg har også set udgaver med rosmarin og spinat, så prøv dig bare frem.

Denne er dog en solid grundopskrift, som den laves blandt andet på den spanske solkyst.

Du kan blandt andet bruge tortillaen til en hjemmelavet tapas.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim skriver

    februar 08, 2020 at 3:10 pm

    Super skønne opskrifter. Alle gæsterne er imponeret over mine nyfundne kulinariske evner 🙂
    Ville gerne prøve madplanen, men ville høre om du havde overvejet en vegetarisk udgave?

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required