Her får du min opskrift på torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé. Nemme og panerede fiskekrebinetter serveret med en grøn frikassé.
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé er en både nem og meget børnevenlig ret, hvor du faktisk kan få ungerne til at spise fisk.
Her får du panerede fiskekrebinetter, der jo er en mellemting mellem de klassiske krebinetter og fiskefrikadeller. Det er altså et hit.
Jeg laver dem gerne af torsk, men andre hvide fisk som kuller og kulmule kan også bruges. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på torskekrebinetter
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Ingredienser
Torskekrebinetter
- 600 g torsk - filet uden skind og ben
- 2 spsk hvedemel
- 1 tsk salt
- hvedemel
- 2 æg
- rasp - gerne pankorasp
- rapsolie
Grøntsagsfrikassé
- 400 g gulerødder - i tynde skiver
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 5 dl mælk
- 300 g rosenkål - i kvarte
- 200 g grønne asparges - i mundrette stykker
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Til torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé starter du med at hakke 600 g torsk. Brug en blender eller gør det med en skarp kniv. Din fiskehandler kan også gøre det for dig - men farsen må gerne være lidt grov i det.
- Vend fiskefarsen med 2 spsk hvedemel og 1 tsk salt.
- Kom hvedemel i en dyb tallerken, pisk 2 æg sammen i en anden dyb tallerken, mens rasp hældes i en tredje.
- Del fiskefarsen i 4 lige store stykker, og form dem til fiskekrebinetter. Dyppes først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. Jeg bruger gerne en pankorasp. Lægges til side.
- Skær 400 g gulerødder i tynde skiver og kog dem ca. 10 minutter i 2 dl vand tilsat 1 bouillonterning (grøntsag) og 5 dl mælk. Koges ved svag varme.
- Imens steges torskekrebinetterne i rigeligt med rapsolie på en varm pande. Start med en god varme og skru lidt ned når de har fået farve på begge sider. Stegetiden er ca. 5-6 minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Skær roden af 300 g rosenkål og del dem i kvarte. Kom dem ned til gulerødderne og lad de små kål koge med i ca. 3 minutter.
- Bræk roden af 200 g grønne asparges, og smid rodstykkerne ud. Resten af aspargesene skæres i mundrette stykker og kommes i gryden. Koges med i 2 minutter.
- Jævn din grøntsagsfrikassé med 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Hak 1 håndfuld persille persille og vend det meste af persillen i lige inden servering, men gem lidt til pynt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De stegte torskekrebinetter serveres sammen med den lækre grøntsagsfrikassé, og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Du skal også prøve mine populære opskrifter pandestegt fiskefilet, hjemmelavede fiskepinde og ovnbagt laks. God fornøjelse.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: