Her får du min opskrift på torsk med rodfrugter. En meget nem fiskeret, der laves med benfrie torskeloins på en bund af stegte rodfrugter.
Torsk med rodfrugter er en meget nem ret med fisk til de travle hverdage, og her får du både sund og velsmagende aftensmad.
Jeg bruger ben- og skindfrie torskeloins der vejer ca. 125 gram stykket, hvilket passer fint, og dertil serveres de stegte rodfrugter med grønkål.
Du kan selvfølgelig også anvende andre rodfrugter, herunder kartofler og persillerødder.
En dejlig middagsret, der heller ikke kræver hverken mange ingredienser eller meget tid, og så er den familievenlig. Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på torsk med rodfrugter
Torsk med rodfrugter
Ingredienser
- 500 g torsk - gerne 4 torskeloins uden skind og ben
- 1 citron
- 2 dl hvidvin - eller vand
- 400 g knoldselleri - i mindre tern
- 400 g gulerødder - i mindre tern
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 150 g grønkål - snittet
- olivenolie - til stegning
- 2 tsk timian
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
- Læg de fire torskeloins i et ildfast fad og krydr dem med salt. Læg en skive citron på og hæld lidt hvidvin rundt om torsken. Luk fadet tæt til med sølvpapir og damp torskefileterne i 20 minutter.
- Klargør grøntsagerne og varm en dyb pande op ved høj varme. Tilsæt en god sjat olie.
- Kom knoldselleri i panden sammen med gulerødder, hvidløg og timian, og lad det stege godt igennem i ca. 15 minutter. Vendes godt rundt undervejs, og efter nogle minutter kan der skrues lidt ned for varmen. Tilsæt om nødvendigt mere olie. Rodfrugterne bør være møre nu, og ellers skal de have et par minutter mere.
- Efter de 15 minutter vendes snittet grønkål i sammen med lidt friskpresset citronsaft. Lad kålen stege med et minuts tid mere og krydr med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Anret de stegte rodfrugter på en tallerken, og læg forsigtigt et stykke torsk øver. Lad citronskiven følge med.
Kan serveres med et stykke hjemmebagt flute. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din mening om den her.