Thaikylling er nem aftensmad, der er inspireret af det thailandske køkken. Bedste opskrift med karry, kokosmælk og andre asiatiske lækkerier.
Jeg kan virkelig godt lide sådan en omgang thaikylling med masser af smag fra det mere eksotiske Østen.
Her er den dejlige thai kylling dog lavet med ingredienser, som du faktisk nemt kan få fat i der hvor du handler.
Thaikylling laves i en række forskellige udgaver, men her er det en tro version med kyllingbryst, kokosmælk, karry og citrongræs.
En egentlig ganske simpel ret, som laves på få minutter. Kartoflerne skal have en smule længere tid, men passer jo sig selv i ovnen.
Opskriften på thai kylling er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på thaikylling
Thaikylling
Ingredienser
- 800 g kartofler - små
- 2 spsk olivenolie
- 1 citrongræs
- 450 g kyllingebryst
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 citrongræs
- 1 knold ingefær
- 3 tsk karry
- 1 spsk fishsauce
- 3 spsk sød chilisauce
- 1 dåse kokosmælk - evt. light
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kartoflerne kommes i et fad, hvor de vendes med fintsnittet citrongræs (husk at skære den nederste del fra). olivenolie og salt. Bages 30 minutter ved 200 grader varmluft. Se længere ned for andre muligheder for tilbehør til thaikylling.
- Kyllingebryst fileter skæres i mindre og mundrette tern. Brunes af på en varm pande i lidt olie. Steges cirka fire minutter, hvor kyllingternene vendes rundt undervejs.
- Tilsæt snittet forårsløg og hvidløgsfed og svits et lille minut mere.
- Peberfrugt skæres i små tern og kommes ved sammen med fintsnittetcitrongræs, karry,, lidt fishsauce og sød chilisauce. Ingefær skrælles og rives med.
- Til sidst kommes kokosmælk ved og din thaikylling simrer nu i cirka fem minutter.
- Smages til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry og sød chilisauce, så thaikyllingen får lige den rette styrke.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering af thiakylling
Den færdigtilberedte thaikylling serveres blot i panden.
Læg nogle af de ristede kartoflerne ned i panden, og servér resten i en skål ved siden af.
Pynt med snittet koriander, basilikum eller persille.
Andet tilbehør til thai kylling
I stedet for kartofler kan du også servere din thaikylling med ris eller bagte kikærter.
Basmatiris er fremragende til retten, og lige inden servering kan du i øvrigt også drysse nogle peanuts over retten.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anni Strandby
Kan ikke finde citrongræs. Hvad kan man bruge alternativt
Hilsen Anni
Holger Rørby Madsen
Hej Anni
Nej, det er ikke altid nemt at finde citrongræs i butikkerne, men citrongræs kan du sagtens erstatte med lidt revet citronskal. Husk, at citronen ikke må være overfladebehandlet 🙂
Alt det bedste
Holger
Maria
Det smager helt sikkert dejligt, men det har intet med pas thai at gøre😂