Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Thaikylling med kokosmælk

Thaikylling med kokosmælk

billederesultat for thaikylling
4.7 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
353
SHARES
FacebookMessenger353PinterestEmailSMS

Thaikylling er nem aftensmad, der er inspireret af det thailandske køkken. Bedste opskrift med karry, kokosmælk og andre asiatiske lækkerier.

Jeg kan virkelig godt lide sådan en omgang thaikylling med masser af smag fra det mere eksotiske Østen.

Her er den dejlige thai kylling dog lavet med ingredienser, som du faktisk nemt kan få fat i der hvor du handler.

Thaikylling laves i en række forskellige udgaver, men her er det en tro version med kyllingbryst, kokosmælk, karry og citrongræs.

En egentlig ganske simpel ret, som laves på få minutter. Kartoflerne skal have en smule længere tid, men passer jo sig selv i ovnen.

Opskriften på thai kylling er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på thaikylling

Thaikylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Thaikylling er nem aftensmad, der er inspireret af det thailandske køkken. Bedste opskrift med karry, kokosmælk og andre asiatiske lækkerier.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kartofler (små)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citrongræs
  • 450 g kyllingebryst
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 citrongræs
  • 1 knold ingefær
  • 3 tsk karry
  • 1 spsk fishsauce
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 dåse kokosmælk (evt. light)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne kommes i et fad, hvor de vendes med fintsnittet citrongræs (husk at skære den nederste del fra). olivenolie og salt. Bages 30 minutter ved 200 grader varmluft. Se længere ned for andre muligheder for tilbehør til thaikylling.
  2. Kyllingebryst fileter skæres i mindre og mundrette tern. Brunes af på en varm pande i lidt olie. Steges cirka fire minutter, hvor kyllingternene vendes rundt undervejs.
  3. Tilsæt snittet forårsløg og hvidløgsfed og svits et lille minut mere.
  4. Peberfrugt skæres i små tern og kommes ved sammen med fintsnittetcitrongræs, karry,, lidt fishsauce og sød chilisauce. Ingefær skrælles og rives med.
  5. Til sidst kommes kokosmælk ved og din thaikylling simrer nu i cirka fem minutter.
  6. Smages til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry og sød chilisauce, så thaikyllingen får lige den rette styrke.

Næringsindhold

Kalorier585kcalKulhydrater50gProtein31gFedt31gMættet fedt20gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.01gKolesterol72mgNatrium1223mgKalium1656mgKostfibre6gSukker10gVitamin A1172IUVitamin C84mgCalcium76mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering af thiakylling

Den færdigtilberedte thaikylling serveres blot i panden.

Læg nogle af de ristede kartoflerne ned i panden, og servér resten i en skål ved siden af.

Pynt med snittet koriander, basilikum eller persille.

Andet tilbehør til thai kylling

I stedet for kartofler kan du også servere din thaikylling med ris eller bagte kikærter.

Basmatiris er fremragende til retten, og lige inden servering kan du i øvrigt også drysse nogle peanuts over retten.

Se også mine opskrifter på:

Nem thaisuppe med nudler

Pad thai med kylling og bønnespirer

Panang karry med kylling - stærk thairet

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Strandby skriver

    december 10, 2022 at 7:55 am

    Kan ikke finde citrongræs. Hvad kan man bruge alternativt
    Hilsen Anni

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 10, 2022 at 8:18 am

      Hej Anni
      Nej, det er ikke altid nemt at finde citrongræs i butikkerne, men citrongræs kan du sagtens erstatte med lidt revet citronskal. Husk, at citronen ikke må være overfladebehandlet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Maria skriver

    oktober 02, 2020 at 3:39 pm

    Det smager helt sikkert dejligt, men det har intet med pas thai at gøre😂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required