• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Tandoori kylling - hel indisk kylling

Tandoori kylling - hel indisk kylling

Tandoori kylling er oprindeligt en indisk opskrift, hvor kyllingen marineres i yoghurt og tandoori krydderi. Det må gerne tage et døgn, og derefter kan du stege kyllingen færdig i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
Tandoori kylling er oprindeligt en indisk opskrift, hvor kyllingen marineres i yoghurt og tandoori krydderi. Det må gerne tage et døgn, og derefter kan du stege kyllingen færdig i ovnen. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  28. september 2022 - Udgivet:  2. marts 2018

Del gerne:
203
SHARES
FacebookMessenger203PinterestEmailRedditSMS

Tandoori kylling er en klassisk indisk opskrift, hvor du marinerer en kylling i yoghurt og tandoori krydderi, hvorefter kyllingen steges færdig i ovnen. Kan laves med hel kylling eller lår.

Tandoori kylling lyder måske noget bøvlet og besværligt, men det behøver det slet ikke at være. Det her er faktisk en nem opskrift på den lækre kylling fra Indien.

Her er der anvendt en færdig tandoori blanding (Tandoori Masala), der kan købes i de fleste supermarkeder. Den indeholder blandt andet hvidløg, paprika, gurkemeje, spidskommen og flere andre krydderier.

Jeg har lavet denne tandoori kylling med en hel kylling, men du kan også lave retten med enten kyllingelår eller kyllingefileter. Her er stegetiden i ovnen selvfølgelig lidt kortere.

Tandoori kyllingefilet skal blot have omkring 30 minutter i ovnen ved 190 grader varmluft, mens kyllingelårene skal have cirka 40 minutter. Afhængig selvfølgelig af størrelsen.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til tandoori kylling

1 hel og økologisk kylling på cirka 1,5 kilo
3 deciliter yoghurt uden smag
1 økologisk citron
3 spiseskefulde tandoori krydderi

Fremgangsmåde

  1. Skyl kyllingen under den kolde hane og dup den tør med lidt køkkenrulle. Skær eventuelt gumpen og fedt ved halsen væk.
  2. Bland yoghurt sammen med saften fra citronen og tandoori krydderi, og smør derefter kyllingen godt ind i blandingen. Du må gerne løsne lidt af skindet også, og smøre tandoori blandingen der på også. Så kom godt rundt, og du kan med fordel lave et par snit i brystkød og lårene med en skarp kniv.
  3. Læg den indsmurte kylling i en stor frysepose, og stil den på køl. Her skal den mindst stå i tre timer, men det bedste resultat får du altså, hvis du lader den marinere i et døgn tid.
  4. Dagen efter tages kyllingen ud af posen og lægges i en stegeso. Få så meget af marinaden med som muligt.
  5. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og her skal kyllingen nu steges i cirka 50 minutter. Kyllingen kan blive lidt mørk, men sådan skal den være. Den skal dog selvfølgelig ikke være brændt, men den kan altså godt blive mørk i farven. Her kan du i øvrigt læse mere om kernetemperatur i fjerkræ.
  6. Tag den færdigstegte kylling ud af ovnen og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden udskæring.

Du kan også lave en langtidsstegt tandoori kylling. Her lægges den færdigmarinerede kylling i en stegeso, og derefter steges den i ovnen ved 125 grader i cirka tre timer. Det bliver også meget lækkert.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmelavet karry

Butter Chicken

Kylling i karry

Boller i karry

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anya

    marts 02, 2018 at 11:14 am

    Hejsa!
    Jeg har desværre ikke en stegeso, kan jeg gøre på anden måde?
    vh. Anya.

    Svar
    • Jørgen

      maj 26, 2022 at 3:57 pm

      Har du en jerngryde med låg og håndtag, som ikke er lavet af træ eller plast, kan den fint bruges.
      Alternativt en stegepose. 🙂

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her