Indhold
Svinemørbrad med bacon
Ingredienser
- 1 svinemørbrad (afpudset)
- 10 skiver bacon
- olivenolie
- 2 tsk hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber (evt. en 5-peber blanding)
- 1 spsk timian (timianblade)
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ovnfast fad med lidt olie.
- 1 svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Eller bed din slagter om at gøre det - det er han dygtig til.
- Læg 10 skiver bacon på skærebræt, så baconskiverne netop overlapper hinanden.
- Læg den afpudsede svinemørbrad ovenpå baconstykkerne. Smør kødet med lidt olivenolie, og krydr med 2 tsk hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber og 1 spsk timian. Alm. peber er fin til svinemørbrad med bacon - men en god peberblanding er endnu bedre. Der kan også krydres med en BBQ-blanding.
- Fra en ende foldes baconskiverne nu op mod svinemørbraden, hvor du tager en skive ad gangen og folder stramt om mørbraden.
- Læg nu den baconsvøbte svinemørbrad i det smurte, ovnfaste fad eller bradepande.
- Svinemørbrad med bacon skal nu have ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft - eller indtil baconen er sprød og lækker.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på svinemørbrad med bacon
Svinemørbrad med bacon stegt i ovn. En populær klassiker, der er nem lave.
Her krydres en afpudset svinemørbrad, og omvikles derefter med skiver af bacon.
Opskriften er nem at gå til, og du kan lave den på omkring 30 minutter - afhængig hvor øvet du er i køkkenet.
Jeg plejer at servere mørbrad med bacon sammen med kartoffelbåde, en god sovs og en skøn broccolisalat. Find links til alt dette længere nede.
Se flere opskrifter:
- Krydret mørbrad (svinemørbrad i krydret sauce)
- Spyd med gris - den nemme opskrift til grill eller ovn
- Svinemørbrad stegt som vildt
- Svinemørbrad med spidskål
- Svinemørbrad på grill
- Mørbradgryde
Servering
Den færdigstegte svinemørbrad med bacon tages ud af ovnen, og den må gerne trække 10 minutter på en rist.
Derefter skæres kødet i passende skiver.
Serveres gerne med kartoffelbåde, en perfekt sovs til mørbrad og broccolisalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode









Poul Erik Abildgaard skriver
Gode og letforståelige opskrifter . Enkle og uden for meget redundans i retterne..
5 🥇🥇🥇🥇🥇
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Poul Erik
Mange tak for de pæne ord. Det er jeg glad for at høre.
Jeg fortsætter arbejdet.
Alt det bedste - og godt nytår
Holger
Dorthe Christensen skriver
Tak for nem opskrift, godt beskrevet og lige til at gå til.