• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Stuvede kartofler

billederesultat for stuvede kartofler
Stuvede kartofler er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs inden de serveres. Bruges som tilbehør til blandt andet koteletter og andre kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. maj 2024 - Udgivet:  6. november 2020

Del gerne:
173
SHARES
FacebookMessenger173PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.
  2. Opskrift på stuvede kartofler
  3. Stuvede kartofler
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.

Stuvede kartofler er en herlig dansk ret, som du kan servere til et utal af retter fra det danske køkken.

Eksempelvis til koteletter eller frikadeller. Men bestemt også mange andre kødretter.

Kartoflerne skæres ud i mindre stykker, som koges næsten møre i letsaltet vand, inden du vender dem i en stuvning af hvid mælkesovs.

Du kan bruge både nye og gamle kartofler til retten, men vær opmærksom på, at kogetiden er en smule kortere for nye kartofler.

Så stik i dem med en kødnål, så de ikke koger ud.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Sennepsstuvede kartofler og gulerødder
  • Flødekartofler
  • Stuvede ærter og gulerødder
  • Kartoffelgryde

Opskrift på stuvede kartofler

billederesultat for stuvede kartofler

Stuvede kartofler

Sådan laver du nemt stuvede kartofler, der er klassisk mormormad. Det er kogte kartofler, der vendes i en hvid sovs, og de er nemme at lave.
Bedømmelse
4.9 fra 12 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler - i skiver eller mundrette stykker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kogevand - fra kartoflerne
  • 2 dl mælk
  • muskatnød - reven
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Vask kartoflerne og skær dem ud i skiver eller tern. Du behøver ikke skrælle dem, da der sidder masser af vitaminer lige under kartoffelskrællen. Er det meget gamle kartofler kan det være en fordel at skrælle dem.
  • Kom kartoflerne i en gryde med letsaltet vand, kartoflerne skal netop være dækkede af vand.
  • Kog det op, og kog kartoflerne i cirka 10 minutter under delvist låg. Stik i dem og vær opmærksom på, at de ikke koger ud. De må gerne have lidt konsistens, da de også bliver varmet igennem i stuvningen.
  • Når de er næsten møre, tages de af blusset, og du hælder dem straks i en sigte - og overhælder med koldt vand for at stoppe kogningen!
  • Så laver du stuvningen. Smelt et par spiseskefulde smør i en gryde, og pisk melet ud i det smeltede smør, når smørret er brust af.
  • Pisk gradvist cirka to deciliter kogevand ind i opbagningen, og derefter mælk indtil sovsen har den rette konsistens. Ikke for tyk og fed - og ikke for tynd. Smag stuvningen til med reven muskatnød, citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber.
  • Lad sovsen koge for svag varme i fem minutter for at fjerne smagen af mel, og kom så forsigtigt de kogte kartofler i.
  • Nu lader du de stuvede kartofler stå og simre i yderligere fem minutter, og tilsætter25 lidt mere mælk, hvis sovsen bliver for tyk.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
260
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
21
mg
7
%
Natrium
 
658
mg
29
%
Kalium
 
960
mg
27
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
266
IU
5
%
Vitamin C
 
54
mg
65
%
Calcium
 
95
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De stuvede kartofler kan serveres som de er - eller du kan vende lidt friskhakket persille.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Blomsterbirk

    august 21, 2024 at 8:05 pm

    Når der i opskriften står at der er 260 kcal pr potion, er det så for hele opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 22, 2024 at 3:34 pm

      Hej Lene
      Det er person - altså hele opskriften delt i fire lige store dele.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lene Blomsterbirk

        august 23, 2024 at 4:50 pm

        Så tænkte jeg rigtig nok. 😊 Men tak for svar. Så bliver det bare nemmere for mig at logge, når du har lavet det store arbejde 😄

  2. Jolanda

    juli 13, 2022 at 7:22 pm

    Hej Holger.
    Når jeg laver stuvede kartofler, skærer jeg dem i tern. Svitser dem lidt i en gryde og kommer så mælk i. Kartoflerne jævner så selv mælken til sauce. Selvfølgelig er det bedst med gamle, melede kartofler.
    Vh Jolanda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required