Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stuvede ærter og gulerødder

Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

billederesultat for stuvede ærter og gulerødder
4.7 fra 36 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMS
Indhold
  • Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Stuvede ærter og gulerødder med smørbolle
  • Kommentarer

Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 36 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her er min opskrift på stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs. Brug stuvningen til karbonader, frikadeller og meget andet.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kogevand (fra kartofler)
  • 3 dl mælk
  • Lidt muskatnød
  • 1 citron (friskpresset citronsaft)
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 350 g ærter
  • 350 g gulerødder (i små tern)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave en opbagt sovs ved at smelte smør i en gryde, hvorefter hvedemel piskes i.
  2. Derefter piskes gradvist et par deciliter kogevand fra kartofler i. Har du ikke kogevand, kan væsken erstattes med mælk.
  3. Pisk derefter mælk i indtil ønsket konsistens. Mængden kan være svær at angive præcis, så tilsæt mælk indtil den opbagte sovs hverken er for tyk eller tynd.
  4. Smag til med reven muskatnød, friskpresset citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber.
  5. Lad den opbagte sovs koge ca. 5 minutter, så smagen af mel forsvinder. Så smager stuvede ærter og gulerødder bedst.
  6. Imens gøres ærter og gulerødder klar. Anvender du friske ærter og gulerødder, skal gulerødder skæres i tern på størrelse med ærterne. Anvendes der frosne grøntsager er det godt at overhælde dem med kogende vand, og efter minut sigte vandet fra. Så undgår du dybfrosne grøntsager i den opbagte sovs. Du kan også købe poser med en blanding af frosne ærter og gulerødder - det er den nemme løsning, som er ganske fint. Disse overhældes altså gerne med kogende vand.
  7. Kom ærter og gulerødder i sovsen, og varm det igennem et par minutter.

Næringsindhold

Kalorier254kcalKulhydrater31gProtein9gFedt12gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.3gKolesterol32mgNatrium743mgKalium651mgKostfibre8gSukker14gVitamin A15677IUVitamin C54mgCalcium154mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Stuvede ærter og gulerødder er klassisk tilbehør, som er nem at tilberede.

Stuvning lyder måske i sig selv som kedelig mormormad, men sådan behøver det bestemt ikke at være.

Her kan du se hvordan du laver de stuvede ærter og gulerødder i en opbagt sovs, og den passer perfekt til karbonader, krebinetter, frikadeller og meget andet.

Længere nede kan du også se hvordan du laver stuvningen med en smørbolle.

Tips

De stuvede ærter og gulerødder serveres straks, og de er jo blandt andet nærmest fast ledsager til karbonader.

Stuvede ærter og gulerødder med smørbolle

I stedet for en opbagt sovs, kan du også lave stuvningen med en smørbolle. Her anvendes cirka:

350 gram gulerødder
350 gram ærter
5 deciliter hønsebouillon
1 smørbolle

Vask gulerødderne, og fjern top og bund. Skær gulerødderne i mindre tern. Du kan både bruge friske og frosne ærter. Eller anvend en frossen blanding af ærter og gulerødder.

Kom vand og en hønsebouillon terning i en gryde, og kog op. Tilsæt så ærter og gulerødder, og kog nu i fem minutter.

Lav en smørbolle som anført i linket længere oppe. Læg smørbollen ned i gryden, og rør den forsigtigt ud i sovsen. Det tager et par minutter.

Lad nu de stuvede ærter og gulerødder simre i fem minutter, så du fjerner melsmagen i sovsen. Det skal man altid gøre når man jævner sovs med hvedemel.

Smag retten til med salt og friskkværnet peber.

Se også disse opskrifter:

Stuvede kartofler

Stuvede bønner

Stuvet spidskål

Stuvet hvidkål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. J. G. Nielsen skriver

    marts 21, 2024 at 3:36 pm

    Der mangler en STOOR håndfuld hakket persille i sovsen.
    Jørgen

    Svar
  2. Jan Hansen skriver

    oktober 14, 2023 at 3:32 pm

    Den bedste opskrift for stuvet ærter jeg har prøvet ; )

    Svar
  3. Per Ramsdal skriver

    september 05, 2022 at 10:43 pm

    Hej Holger. Tak for dejlige opskrifter. Vil lige gøre opmærksom på, at der er en uheldig stavefejl i step nr. 3 i Stuvede ærter og gulerødder ...... ;o)

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required