• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Studenterbrød med Nutella (opskrift på luksusudgaven)

Studenterbrød med Nutella (opskrift på luksusudgaven)

billede med studenterbrød
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
157
SHARES
FacebookMessenger157PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  28. januar 2021

Min opskrift på verdens bedste studenterbrød med Nutella. En sprød linsedej i bunden, luksus romkugledej i midten og glasur på toppen. Mums.

Er du helt vild med studenterbrød, ja så skal du virkelig prøve denne nemme og lækre opskrift.

Opskriften på luksus studenterbrød med Nutella giver ca. 18 stk.

Afhængig af hvordan og hvor store du skærer dem ud.

Men du kan roligt glæde dig, for de smager himmelsk godt.

Se også disse opskrifter:

Hindbærsnitter

Hjemmelavede snøfler

Cremelinser

Bounty kokosbrød

Opskrift på studenterbrød

billede med studenterbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Studenterbrød med Nutella (opskrift på luksusudgaven)

4.86 fra 7 stemmer
Min opskrift på verdens bedste studenterbrød med Nutella. En sprød linsedej i bunden, luksus romkugledej i midten og glasur på toppen. Mums.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 18 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 275
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 portion linsedej - se opskrift på min linsedej her
  • 1 portion romkugledej - den får du opskriften på her i dette link
  • hindbærmarmelade
  • 300 g flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide
  • frysetørret hindbær

Fremgangsmåde
 

  1. Start med linsedejen, hvor du laver en portion som anvist i linket. Du skal bruge cirka halvdelen, og resten kan bruges til en omgang cremelinser.
  2. Når linsedejen har været på køl, rulles den ud til en firkant på cirka 30 gange 15 centimeter i fire millimeters tykkelse. Rulles om rullepind/kagerulle og lægges på bageplade med bagepapir.
  3. Bages cirka 12 minutter ved 175 grader varmluft, og er færdig når den begynder at blive gylden i kanterne. Køles af.
  4. Lav derefter en potion romkugledej med Nutella som beskrevet i linket. Du kan enten smage den til med romessens eller anvende en rigtig rom, hvis dine studenterbrød kun er til voksne.
  5. Beklæd et fad med hushuldningsfilm, og fordel romkugledejen i fadet. Tryk dejen let sammen.
  6. Smør den bagte linsedej med et lille lag hindbærmarmelade, og vend forsigtigt romkugledejen ovenpå linsedejen. Du kan også fordelen romkugledejen direkte ovenpå den bagte linsedej, men det er lidt sværere at styre så.
  7. Rør flormelis sammen med pasteuriseret æggehvide (du skal bruge cirka halvanden bæger æggehvide), og fordel den forsigtigt ud over din plade med studenterbrød.
  8. Drys straks med frysetørret hindbær.
  9. Stil kagen på køl til næste dag. Studenterbrød er nemmest at skære ud, når de har været på køl i 24 timer, da de ellers nemmere flyder lidt ud.
  10. Skær studenterbrødene ud i en størrelse på fem gange fem centimeter, så du får 18 stk. af denne opskrift.

Næringsindhold

Kalorier: 275kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan selvfølgelig lave studenterbrød i den størrelse du ønsker, men det er en god ide, at lave pladen med linsedej i en størrelse, der passer til et fad du har i køkkenskabet.

På den måde kan du trykke romkugledejen ud så den præcis passer ovenpå dejen. Men et fad på 20 gange 25 centimeter er også fint, hvor du så ruller linsedejen ud til 20 gange 25 centimeter også.

Fakta om studenterbrød

Hvad er studenterbrød?

I gamle dage var studenterbrødet lavet af kager, der i løbet af dagen var faldet på gulvet i bageriet. Herunder wienerbrød. Laves med en bund af mørdej, derefter en romkugledej, hvorefter kagen pyntes med glasur.

Hvorfor hedder det studenterbrød?

Navnet skyldes, at kagen blandt andet laves af gammelt brød, og derfor er billigere at fremstille. Derfor skulle den være nemmere at få råd til for studerende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    juni 27, 2024 at 10:24 am

    Jeg laver også tit studenterbrød som små petit four kager og lægger dem i små søde papirforme. Det ser flot ud på et kagebord.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required