Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt rødtunge

Stegt rødtunge

stegt rødtunge med smørsauce
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på stegt rødtunge med smørsauce. En lækker og pandestegt rødtunge med smør, citron og persille a la Meuniere.

Stegt rødtunge er en af mine favoritter, og her er min opskrift på denne fantastiske fisk.

Inspirationen er fra det franske køkken og en metode, der kaldes Meuniére. Kort fortalt betyder det vendt i mel - og stegt i smør.

Det er lige hvad vi gør her. De vidunderligere fileter af rødtunge vendes i hvedemel, hvorefter de steges i en blanding af smør og olie.

Ved servering vendes hakket persille og friskpresset citronsaft i smørsaucen, og den kommes over fisken. Det smager himmelsk godt.

Se også: Røget laks med spidskål

Hvad er rødtunge?

Rødtunge minder om den klassiske rødspætte, men den er noget finere i smagen, og så er den i familie med helleflynder.

Rødtungen er dyrere end rødspætten, og desværre kan den være svær at købe i butikkerne.

Især i supermarkederne er den relativt sjælden at se i køledisken, men mange af vore dygtige fiskehandlere har den i sortimentet. Den lever i det nordlige Atlanterhav.

Opskriften her er beregnet til to personer med ca. 150 gram rødtunge pr. person, men du kan jo nemt gange op til flere. Husk at købe rødtungefilet uden skind og ben.

Opskrift på stegt rødtunge

Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her er min opskrift på stegt rødtunge med smørsauce. En lækker og pandestegt rødtunge med smør, citron og persille a la Meuniere.
Antal: 2 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g rødtunge filet uden skind og ben
  • 1 dl hvedemel
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 citron friskpresset citronsaft
  • 1 håndfuld persille grofthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til stegt rødtunge starter du med, at vende rødtungefileterne i hvedemel. Kom melet i en tallerken, og vend fisken grundigt i hvedmelet. På begge sider.
  2. Varm en stor pande op og kom smør og olie på panden. Lad smørret bruse næsten af.
  3. Læg forsigtigt rødtungefileterne på panden, og steg dem nu først ca. 5 minutter på den ene side, hvor du ikke rører fisken.
  4. Derefter vendes de rundt, og så skal de blot steges færdige i ca. 1 minut på den anden side. Krydres med salt og friskkværnet peber og tages til side på lune tallerkner.
  5. Tilsæt hvad der svarer til ca. 3 spiseskefulde friskpresset citronsaft og en håndfuld grofthakket persille til smørsaucen. Vendes hurtigt rundt og tages til side. Der kan også tilsættes en ekstra spiseskefuld smør inden citron og persille kommes på panden.

Næringsindhold

Kalorier359kcalKulhydrater8gProtein20gFedt28gMættet fedt9gFlerumættet fedt11gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.5gKolesterol98mgNatrium1377mgKalium333mgKostfibre2gSukker1gVitamin A580IUVitamin C31mgCalcium53mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Stegt rødtunge serveres straks med 1-2 spiseskefulde smørsauce med persille og citron over fisken.

Der kan også kommes lidt kapers ved.

Tilbehør kan være dette skønne forslag på tilbehør til fisk med stegte kartofler og grønne bønner.

Se også: Helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. johannes Hansen skriver

    september 14, 2024 at 1:29 pm

    enkel og god opskrift

    Svar
  2. Mariane Rakab Olsen skriver

    juli 24, 2023 at 11:51 am

    Tak for gode opskrifter. Har du også pande og ovnstegt Hellefisk ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 24, 2023 at 12:21 pm

      Hej Mariane
      Tak for de pæne ord. Det kan du tro - skriv hellefisk i søgefeltet, så dukker de op 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required