Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt rødtunge

Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere

stegt rødtunge med smørsauce
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook43PinterestSMSEmailMessenger
43
DELINGER
Indhold
  • Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på stegt rødtunge
  • Hvad er rødtunge?
  • Tips
  • Kommentarer

Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her er min opskrift på stegt rødtunge med smørsauce. En lækker og pandestegt rødtunge med smør, citron og persille a la Meuniere.
Antal: 2
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g rødtunge (filet uden skind og ben)
  • 1 dl hvedemel
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk citronsaft (friskpresset)
  • 1 håndfuld persille (grofthakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til stegt rødtunge starter du med, at vende 300 g rødtunge fileter i 1 dl hvedemel. Kom melet i en tallerken, og vend fisken grundigt i hvedmelet. På begge sider.
  2. Varm en stor pande op og kom 3 spsk smør og 3 spsk rapsolie på panden. Lad smørret bruse næsten af.
  3. Læg forsigtigt rødtungefileterne på panden, og steg dem nu først ca. 5 minutter på den ene side, hvor du ikke rører fisken.
  4. Derefter vendes de rundt, og så skal de blot steges færdige i ca. 1 minut på den anden side. Krydres med salt og friskkværnet peber og tages til side på lune tallerkner.
  5. Tilsæt hvad der svarer til ca. 3 spsk citronsaft og 1 håndfuld persille (hakket) til smørsaucen. Vendes hurtigt rundt og tages til side. Der kan også tilsættes en ekstra spiseskefuld smør inden citron og persille kommes på panden.

Næringsindhold

Kalorier359kcalKulhydrater8gProtein20gFedt28gMættet fedt9gFlerumættet fedt11gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.5gKolesterol98mgNatrium1377mgKalium333mgKostfibre2gSukker1gVitamin A580IUVitamin C31mgCalcium53mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på stegt rødtunge

Stegt rødtunge er en af mine favoritter, og her er min opskrift på denne fantastiske fisk.

Inspirationen er fra det franske køkken og en metode, der kaldes Meuniére. Kort fortalt betyder det vendt i mel - og stegt i smør.

Det er lige hvad vi gør her. De vidunderligere fileter af rødtunge vendes i hvedemel, hvorefter de steges i en blanding af smør og olie.

Ved servering vendes hakket persille og friskpresset citronsaft i smørsaucen, og den kommes over fisken. Det smager himmelsk godt.

Se også: Røget laks med spidskål

Hvad er rødtunge?

Rødtunge minder om den klassiske rødspætte, men den er noget finere i smagen, og så er den i familie med helleflynder.

Rødtungen er dyrere end rødspætten, og desværre kan den være svær at købe i butikkerne.

Især i supermarkederne er den relativt sjælden at se i køledisken, men mange af vore dygtige fiskehandlere har den i sortimentet. Den lever i det nordlige Atlanterhav.

Opskriften her er beregnet til to personer med ca. 150 gram rødtunge pr. person, men du kan jo nemt gange op til flere. Husk at købe rødtungefilet uden skind og ben.

Tips

Stegt rødtunge serveres straks med 1-2 spiseskefulde smørsauce med persille og citron over fisken.

Der kan også kommes lidt kapers ved.

Tilbehør kan være dette skønne forslag på tilbehør til fisk med stegte kartofler og grønne bønner.

Se også: Helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. johannes Hansen skriver

    september 14, 2024 at 1:29 pm

    enkel og god opskrift

    Svar
  2. Mariane Rakab Olsen skriver

    juli 24, 2023 at 11:51 am

    Tak for gode opskrifter. Har du også pande og ovnstegt Hellefisk ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 24, 2023 at 12:21 pm

      Hej Mariane
      Tak for de pæne ord. Det kan du tro - skriv hellefisk i søgefeltet, så dukker de op 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required