• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt rødtunge

Stegt rødtunge

stegt rødtunge med smørsauce
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. juli 2023 - Udgivet:  22. juli 2023

Her er min opskrift på stegt rødtunge med smørsauce. En lækker og pandestegt rødtunge med smør, citron og persille a la Meuniere.

Stegt rødtunge er en af mine favoritter, og her er min opskrift på denne fantastiske fisk.

Inspirationen er fra det franske køkken og en metode, der kaldes Meuniére. Kort fortalt betyder det vendt i mel - og stegt i smør.

Det er lige hvad vi gør her. De vidunderligere fileter af rødtunge vendes i hvedemel, hvorefter de steges i en blanding af smør og olie.

Ved servering vendes hakket persille og friskpresset citronsaft i smørsaucen, og den kommes over fisken. Det smager himmelsk godt.

Se også: Røget laks med spidskål

Hvad er rødtunge?

Rødtunge minder om den klassiske rødspætte, men den er noget finere i smagen, og så er den i familie med helleflynder.

Rødtungen er dyrere end rødspætten, og desværre kan den være svær at købe i butikkerne.

Især i supermarkederne er den relativt sjælden at se i køledisken, men mange af vore dygtige fiskehandlere har den i sortimentet. Den lever i det nordlige Atlanterhav.

Opskriften her er beregnet til to personer med ca. 150 gram rødtunge pr. person, men du kan jo nemt gange op til flere. Husk at købe rødtungefilet uden skind og ben.

Opskrift på stegt rødtunge

stegt rødtunge med smørsauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere

5 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på stegt rødtunge med smørsauce. En lækker og pandestegt rødtunge med smør, citron og persille a la Meuniere.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 359
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g rødtunge - filet uden skind og ben
  • 1 dl hvedemel
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 1 håndfuld persille - grofthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til stegt rødtunge starter du med, at vende rødtungefileterne i hvedemel. Kom melet i en tallerken, og vend fisken grundigt i hvedmelet. På begge sider.
  2. Varm en stor pande op og kom smør og olie på panden. Lad smørret bruse næsten af.
  3. Læg forsigtigt rødtungefileterne på panden, og steg dem nu først ca. 5 minutter på den ene side, hvor du ikke rører fisken.
  4. Derefter vendes de rundt, og så skal de blot steges færdige i ca. 1 minut på den anden side. Krydres med salt og friskkværnet peber og tages til side på lune tallerkner.
  5. Tilsæt hvad der svarer til ca. 3 spiseskefulde friskpresset citronsaft og en håndfuld grofthakket persille til smørsaucen. Vendes hurtigt rundt og tages til side. Der kan også tilsættes en ekstra spiseskefuld smør inden citron og persille kommes på panden.

Næringsindhold

Kalorier: 359kcalKulhydrater: 8gProtein: 20gFedt: 28gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 11gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.5gKolesterol: 98mgNatrium: 1377mgKalium: 333mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 580IUVitamin C: 31mgCalcium: 53mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Stegt rødtunge serveres straks med 1-2 spiseskefulde smørsauce med persille og citron over fisken.

Der kan også kommes lidt kapers ved.

Tilbehør kan være dette skønne forslag på tilbehør til fisk med stegte kartofler og grønne bønner.

Se også: Helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. johannes Hansen

    september 14, 2024 at 1:29 pm

    enkel og god opskrift

    Svar
  2. Mariane Rakab Olsen

    juli 24, 2023 at 11:51 am

    Tak for gode opskrifter. Har du også pande og ovnstegt Hellefisk ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 24, 2023 at 12:21 pm

      Hej Mariane
      Tak for de pæne ord. Det kan du tro - skriv hellefisk i søgefeltet, så dukker de op 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required