Indhold
Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere
Ingredienser
- 300 g rødtunge (filet uden skind og ben)
- 1 dl hvedemel
- 3 spsk smør
- 3 spsk rapsolie
- salt og friskkværnet peber
- 3 spsk citronsaft (friskpresset)
- 1 håndfuld persille (grofthakket)
Fremgangsmåde
- Til stegt rødtunge starter du med, at vende 300 g rødtunge fileter i 1 dl hvedemel. Kom melet i en tallerken, og vend fisken grundigt i hvedmelet. På begge sider.
- Varm en stor pande op og kom 3 spsk smør og 3 spsk rapsolie på panden. Lad smørret bruse næsten af.
- Læg forsigtigt rødtungefileterne på panden, og steg dem nu først ca. 5 minutter på den ene side, hvor du ikke rører fisken.
- Derefter vendes de rundt, og så skal de blot steges færdige i ca. 1 minut på den anden side. Krydres med salt og friskkværnet peber og tages til side på lune tallerkner.
- Tilsæt hvad der svarer til ca. 3 spsk citronsaft og 1 håndfuld persille (hakket) til smørsaucen. Vendes hurtigt rundt og tages til side. Der kan også tilsættes en ekstra spiseskefuld smør inden citron og persille kommes på panden.
Opskrift på stegt rødtunge
Stegt rødtunge er en af mine favoritter, og her er min opskrift på denne fantastiske fisk.
Inspirationen er fra det franske køkken og en metode, der kaldes Meuniére. Kort fortalt betyder det vendt i mel - og stegt i smør.
Det er lige hvad vi gør her. De vidunderligere fileter af rødtunge vendes i hvedemel, hvorefter de steges i en blanding af smør og olie.
Ved servering vendes hakket persille og friskpresset citronsaft i smørsaucen, og den kommes over fisken. Det smager himmelsk godt.
Se også: Røget laks med spidskål
Hvad er rødtunge?
Rødtunge minder om den klassiske rødspætte, men den er noget finere i smagen, og så er den i familie med helleflynder.
Rødtungen er dyrere end rødspætten, og desværre kan den være svær at købe i butikkerne.
Især i supermarkederne er den relativt sjælden at se i køledisken, men mange af vore dygtige fiskehandlere har den i sortimentet. Den lever i det nordlige Atlanterhav.
Opskriften her er beregnet til to personer med ca. 150 gram rødtunge pr. person, men du kan jo nemt gange op til flere. Husk at købe rødtungefilet uden skind og ben.
Tips
Stegt rødtunge serveres straks med 1-2 spiseskefulde smørsauce med persille og citron over fisken.
Der kan også kommes lidt kapers ved.
Tilbehør kan være dette skønne forslag på tilbehør til fisk med stegte kartofler og grønne bønner.
Se også: Helstegt rødspætte med kartofler og persillesovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




johannes Hansen skriver
enkel og god opskrift
Mariane Rakab Olsen skriver
Tak for gode opskrifter. Har du også pande og ovnstegt Hellefisk ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Mariane
Tak for de pæne ord. Det kan du tro - skriv hellefisk i søgefeltet, så dukker de op 🙂
Alt det bedste
Holger