Her får du min opskrift på røget laks med spidskål, asparges og dilddressing. En sund laksesalat med en lækker dressing og virkelig god som forret.
Røget laks med spidskål er en dejlig og velsmagende laksesalat, der passer perfekt som en god forret.
Her er den lavet med en koldrøget laks fra Fanø, men andre slags kan selvfølgelig også bruges.
Den koldrøgede laks anrettes, udover spidskål, også med grønne asparges og en lækker dilddressing.
Opskrift på røget laks med spidskål
Ingredienser
- 1 lille spidskål - i strimler
- 1 bundt grønne asparges - dampet, snittet i skrå skiver
- 1 rødløg - halveret og snittet i tynde skiver
- 200 gram laks - koldrøget, i tynde skiver
Dilddressing
- 2 spiseskefulde mayonnaise
- 2 spiseskefulde rapsolie - eller anden olie
- 1 teskefuld sennep
- Lidt citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- dild - hakkes fint
Sådan gør du
- Spidskål snittes i strimler, der ikke er alt for tynde. Fordel kålen pænt i et fad.
- Knæk roden af de grønne asparges, og damp dem i 30 sekunder i kogende vand tilsat lidt salt. Skæres derefter i passende stykker og fordeles ovenpå spidskålen.
- Top derefter med rødløg og røget laks i tynde skiver.
- Rør alle ingredienserne til dilddressing sammen, og fordel den over din salat med røget laks med spidskål. Afslut med nogle kviste dild på laksen.
Næringsindhold
Note
Røget laks med spidskål servers straks sammen med et godt stykke brød. Evt. et stykke ciabatta brød, men du kan faktisk også godt servere laksesalaten på et stykke franskbrød.
Her kan du se flere opskrifter på en god forret.
Se mere indhold her:

Comments
No Comments