Her er min opskrift på lækkert og nemt tilbehør til fisk, og som smager godt til alt fra stegt torsk til rødspætter, laks og meget andet.
Hvad kan man spise som tilbehør til fisk?
Det spørgsmål dukker indimellem op i min indbakke, og svaret er jo, at mange grøntsager er fine at anrette til fiskeretter.
Men en af mine egne favoritter er denne opskrift her med kartofler, spinat, bønner og andet godt.
Se også: 12 opskrifter på tilbehør til aftensmad
Det er super nemt at lave, du behøver ikke følge målene slavisk - og så er det beregnet til fire personer.
Kan serveres til ovnbagt laks, dampet torsk, rødspætter og meget andet.
Opskrift på tilbehør til fisk
Ingredienser
- 600 gram kartofler små, skåret i kvarte
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 250 gram grønne bønner evt. fra frost
- 1 rød peberfrugt i tern på ca. 3x3 cm.
- 1 stort rødløg skåret i tynde både
- 4 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 citron friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til tilbehør til fisk starter du med, at skære de små kartofler i kvarte. Kartoffelbådene må ikke være for store, da de så tager for lang tid at stege på panden.
- Kom en sjat olivenolie på en varm pande, og steg kartoflerne indtil de næsten er møre. Det tager typisk omkring 15 minutter. Vend dem rundt nogle gange undervejs.
- Imens kartoflerne ristes lækre på panden kan klargøre de øvrige grøntsager.
- Når kartoflerne næsten er stegt møre, kommes de grønne bønner på panden sammen med rød peberfrugt, rødløg og hvidløg. Der kan tilsættes lidt mere olie.
- Steg det ca. 3 minutter mere ved en god varme, og vend rundt, så grøntsagerne bliver stegt godt af.
- Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Du kan også vende lidt krydderurter i, eks. lidt hakket purløg, persille eller hvad du synes.
Næringsindhold
Tips
Så har du lækkert og nemt tilbehør til fisk, og det smager altså virkelig godt.
Det passer som sagt fint til laks, torsk, rødspætter og mange andre fisk, men det er bestemt også fint til koteletter, stegt kyllingebryst og meget andet.
Husk: Mængderne kan varieres, så tilsæt bare lidt mere eller af de forskellige grøntsager som du synes.
Se også: Aftensmad - ideer til lette og lækre middagsretter
Comments
No Comments