Her er min opskrift på stegt laks med hollandaise, der er nem aftensmad. Laksen kan steges på pande eller ovn, og serveres med hollandaise og tilbehør.
Stegt laks med hollandaise er en klassisk og nem ret, der er perfekt som aftensmad. Vi skal jo helst spise lidt mere fisk.
Steg en hel side laks i ovnen, eller skær den ud i fire gode laksebøffer. Meget let. Du kan lave en god og hjemmelavet hollandaise eller en hollandaise sous vide. Du kan selvfølgelog blot købe saucen i dit lokale supermarked.
Opskriften på laks med hollandaise og tilbehør er beregnet som en hovedret til fire personer. Som tilbehør vil jeg foreslå de lækre timiankartofler og dampede ærter.
Indhold
Stegt laks med hollandaise
Ingredienser
- 600 g laks 1 hel side laks eller 4 laksebøffer
- olivenolie
- citronsaft friskpresset
- hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
- 1 portion hollandaise som anvist i linket
Fremgangsmåde
- Hollandaise laves som anvist i linket, og det er en meget nem opskrift. Du kan lave den klassiske version, i sous vide eller blot købe en hollandaise i dit supermarked. Det er op til dig.
- Skal laksen serveres med timiankartofler, tager de cirka 30 minutter at lave i ovnen. Kartoflerne kan du have i ovnen sammen med laksen, hvor laksen er med de sidste 15 minutter.
- Tjek at laks eller laksebøffer er fri for ben, og gnid dem derefter let med lidt olivenolie, hvorefter de dryppes med lidt citronsaft og krydres med hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber.
- Steges enten 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft, eller 6-7 minutter på skindsiden på panden, og derefter et minuts tid på kødsiden. Tages af.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Server stegt laks med hollandaise, de lækre timiankartofler og dampede ærter. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om den her.