• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling

Stegt kyllingebryst - sådan pandesteger du kylling

stegt kyllingebryst
Steget kyllingebryst bliver bedst, når du steger kyllingekødet i smør. Stegetiden er cirka 6-8 minutter på hver side. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. april 2024 - Udgivet:  25. april 2023

Del gerne:
66
SHARES
FacebookMessenger66PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min guide til stegt kyllingebryst. Se hvordan du steger kyllingebryst på panden, så kødet bliver mørt og saftigt. Inkl. stegetid og de gode tips.
  2. Kvalitet
  3. Forberedelse
  4. Fedtstof til stegt kyllingebryst
  5. Stegetid
  6. Hviletid

Her er min guide til stegt kyllingebryst. Se hvordan du steger kyllingebryst på panden, så kødet bliver mørt og saftigt. Inkl. stegetid og de gode tips.

Stegt kyllingebryst er en klassiker i det danske køkken, men hvordan steger man kyllingebrystfileterne helt perfekte, så de både er møre og saftige, men samtidig også gennemstegte?

Her deler jeg mine erfaringer omkring pandestegt kyllingerbryst, og som jeg synes kødet bør steges på panden.

Kvalitet

Det vigtigste starter når du handler ind.

For der er stor forskel på kyllingekødet, og det handler blandt andet hvor meget vand kødet er pumpet med.

Jeg vil ikke generelt sige, at dyre stykker kyllingebryst er bedre end de billigere, men som udgangspunkt gælder reglen, at man får hvad man betaler for.

Og min erfaring er også, at kød fra økologiske/fritgående kyllinger giver det bedste resultat.

Se også: Kyllingebryst i ovn

Forberedelse

Hjemme i køkkenet er der er et par gode tricks, når vi taler stegt kyllingebryst.

Du kan selvfølgelig stege kyllingebrystfileterne som de, men du kan også gøre noget andet.

Enten lægge fileterne mellem to fryseposer, og så give dem nogle bank, så kyllingekødet bliver mere ensartet i tykkelsen.

Du skal ikke smadre kødet fuldstændigt, men brug eventuelt en kødhammer eller en kagerulle, og giv det et par slag.

Du kan også give oversiden af kyllingebrystfileterne et par rids med en skarp kniv.

Se også: Kylling i karry

Fedtstof til stegt kyllingebryst

Hvad er bedst til stegt kyllingebryst - er det olie eller smør?

Du kan sagtens stege i begge dele, eller en blanding for den sags skyld, men jeg foretrækker at stege i rent smør.

Det handler simpelthen om smag, hvor jeg synes smørret klart slår olien.

Udforingen er, at smørret ikke må branke når du bruner kødet, men det kan sagtens lade sig gøre.

Derfor anvender jeg altid smør til pandestegning af kyllingebryst fileter.

Se også: Sådan steger du en hel kylling i ovn

Stegetid

Stegt kyllingebryst laves ved at varme en pande op ved høj varme. Jeg plejer at sætte den på 7 på en skala fra 1-9. Og så skal panden varmes igennem.

Kom et par spiseskefulde smør på panden, og du skal ikke spare på smørret. Lad smørret blive nøddebrunt.

Læs mere her om hvorfor kød ikke suger fedt under stegning.

Læg så kyllingebrystfileterne på, og brun dem et minuts tid på begge sider, så kødet får den perfekte stegeskorpe.

Skru varmen ned på middel eller lidt lavere, og kom eventuelt lidt yderligere smør på panden.

Steg nu kyllingebrystfileterne færdige, og den samlede stegetid er ca. 6-7 minutter pr. side. Men det afhænger selvfølgelig af hvor store og tykke kyllingefileterne er.

Undervejs krydres de nogle gange med salt og friskkværnet peber, og jeg plejer også at give dem enten lidt paprika eller tørret oregano, som jeg synes tilfører god smag til kyllingekødet.

Husk: Fjerkræ skal altid gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader.

Se også: Grillet kyllingebryst med hvidløg

Hviletid

Stegt kyllingebryst må gerne hvile 10 minutter inden udskæring.

Nu har du et lækkert og mørt stykke kyllingekød, der simpelthen smager dejligt, og som altså ikke er tørt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dana

    januar 14, 2025 at 9:52 am

    Hej!
    Tak for altid gode og fail proof opskrifter!
    Har du råd til hvordan jeg kan sørge for at øko kyllingbryst rent faktisk bliver mørt? Bor i Spanien, og her er den sejere end konventionel, eller øko kylling for den sags skyld..
    Mvh.

    Svar
  2. Julia

    oktober 11, 2022 at 11:57 am

    Hej, kan man varme det stegte kyllingekød op når gæsterne kommer og bevare sprødhed etc? Skal det i såfald være i ovnen og ved hvad temperatur? Det skal bruges til en pasta med pest ret og anrettes udskåret oven på retten.
    Tak for nogle skønne opskrifter.
    Mvh Julia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 11, 2022 at 12:12 pm

      Hej Julia
      Tak for det. Jo, det kan du sagtens, men den friskstegte kylling smager bedst 🙂
      Opvarm evt. kyllingebrystfileterne ved 150 grader i ovnen.
      Du kan også brune kyllingebrystfileterne af på panden, så de netop har stegeskorpe - og derefter stege dem færdige i ovnen. Her skal de så have ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af tykkelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her