Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegt helleflynder

Stegt helleflynder

stegt helleflynder
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Få en nem og lækker opskrift på stegt helleflynder med tilbehør. Benfri filet af helleflynder, der steges på en pande i lidt olie og smør.

Stegt helleflynder er en lækker fiskeret, både er god til hverdag og mere festlige lejligheder.

Helleflynderen er en fremragende spisefisk, som jeg her har pandestegt og serveret sammen med kartofler, broccolini og en citronsky.

Køb gerne et stykke helleflynder med skindet på, da den så er nemmere at tilberede på panden.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pandestegt hellefisk
  • Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere
  • Fisk i fad
  • Fisk svøbt i bacon

Opskrift på stegt helleflynder

Stegt helleflynder - sund og nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Få en nem og lækker opskrift på stegt helleflynder med tilbehør. Benfri filet af helleflynder, der steges på en pande i lidt olie og smør.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g helleflynder (med skind men uden ben)
  • olie (og smør, til stegning)
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 650 g kartofler (små, halveret)
  • olivenolie
  • 1 tsk rosmarin (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 hele hvidløg (laves som bagte hvidløg i denne opskrift)
  • 200 g broccolini
Citronsky
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 4 spsk citronsaft (friskpresset, eller mere)
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)

Fremgangsmåde

  1. Start med at halvere 650 gram kartofler (små), hvorefter de vendes med olivenolie, 1 teske rosmarin, salt og friskkværnet peber. Fordeles i et lille ildfast fad og bages ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft i ovnen.
  2. De 4 hele hvidløg bages som anvist i linket under ingredienser. De skal også have ca. 30 minutter.
  3. Citronsky: Kog 2 deciliter mælk op sammen med 2 deciliter vand og 1 terning hønsebouillon. Jævnes med 1 spiseskefuld majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med 4 spiseskefulde citronsaft og 1 teske sukker. Tilsæt gerne mere citronsaft indtil den ønskede smag opnås.
  4. Stegt helleflynder: Skær 600 gram helleflynder ud i fire lige store stykker, der gerne skal veje ca. 150 gram stykket. Tjek at fisken er helt fri for ben.
  5. Steges i lidt olie og smør ved en god varme, hvor helleflynderen først skal have ca. 3 minutter på skindsiden, og derefter 2-3 minutter på kødsiden. Så er den perfekt. Krydres med salt og peber.
    billede med pandestegt helleflynder
  6. 200 gram broccolini dampes i et par minutter og saltes let. De må gerne have lidt bid og friskhed.

Næringsindhold

Kalorier403kcalKulhydrater48gProtein36gFedt8gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gKolesterol80mgNatrium1486mgKalium1540mgKostfibre5gSukker7gVitamin A1071IUVitamin C92mgCalcium181mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den pandestegte helleflynder serveres straks sammen med de stegte kartofler, dampet broccolini og den lækre citronsky. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 06, 2024 at 7:25 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din mening om retten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required