• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Stegt helleflynder

Stegt helleflynder

stegt helleflynder
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. oktober 2024 - Udgivet:  6. oktober 2024

Få en nem og lækker opskrift på stegt helleflynder med tilbehør. Benfri filet af helleflynder, der steges på en pande i lidt olie og smør.

Stegt helleflynder er en lækker fiskeret, både er god til hverdag og mere festlige lejligheder.

Helleflynderen er en fremragende spisefisk, som jeg her har pandestegt og serveret sammen med kartofler, broccolini og en citronsky.

Køb gerne et stykke helleflynder med skindet på, da den så er nemmere at tilberede på panden.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pandestegt hellefisk
  • Stegt rødtunge med smørsauce a la Meuniere
  • Fisk i fad
  • Fisk svøbt i bacon

Opskrift på stegt helleflynder

stegt helleflynder
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt helleflynder - sund og nem opskrift

5 fra 1 stemme
Få en nem og lækker opskrift på stegt helleflynder med tilbehør. Benfri filet af helleflynder, der steges på en pande i lidt olie og smør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 403
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g helleflynder - med skind men uden ben
  • olie - og smør, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 650 g kartofler - små, halveret
  • olivenolie
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 hele hvidløg - laves som bagte hvidløg i denne opskrift
  • 200 g broccolini
Citronsky
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 4 spsk citronsaft - friskpresset, eller mere
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at halvere 650 gram kartofler (små), hvorefter de vendes med olivenolie, 1 teske rosmarin, salt og friskkværnet peber. Fordeles i et lille ildfast fad og bages ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft i ovnen.
  2. De 4 hele hvidløg bages som anvist i linket under ingredienser. De skal også have ca. 30 minutter.
  3. Citronsky: Kog 2 deciliter mælk op sammen med 2 deciliter vand og 1 terning hønsebouillon. Jævnes med 1 spiseskefuld majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med 4 spiseskefulde citronsaft og 1 teske sukker. Tilsæt gerne mere citronsaft indtil den ønskede smag opnås.
  4. Stegt helleflynder: Skær 600 gram helleflynder ud i fire lige store stykker, der gerne skal veje ca. 150 gram stykket. Tjek at fisken er helt fri for ben.
  5. Steges i lidt olie og smør ved en god varme, hvor helleflynderen først skal have ca. 3 minutter på skindsiden, og derefter 2-3 minutter på kødsiden. Så er den perfekt. Krydres med salt og peber.
    billede med pandestegt helleflynder
  6. 200 gram broccolini dampes i et par minutter og saltes let. De må gerne have lidt bid og friskhed.

Næringsindhold

Kalorier: 403kcalKulhydrater: 48gProtein: 36gFedt: 8gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 80mgNatrium: 1486mgKalium: 1540mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 1071IUVitamin C: 92mgCalcium: 181mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den pandestegte helleflynder serveres straks sammen med de stegte kartofler, dampet broccolini og den lækre citronsky. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    oktober 06, 2024 at 7:25 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din mening om retten her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required