• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad

Stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill

stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill
Lav den bedste omgang stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill. Som du kan se på billedet, kan de med fordel lægge nogle kviste rosmarin ned til kartofler og flæskeskiver, hvorefter det hele grilles i en times tid ved indirekte varme. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  20. april 2018

Del gerne:
194
SHARES
FacebookMessenger194PinterestEmailRedditSMS

Lav den lækreste omgang stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill. Flæskeskiverne bliver sprøde og giver kartoflerne god smag.

Stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill er en fantstisk god metode til stegning af flæsk i grillen.

Flæskeskiverne saltes og kommes i den fintmaskede kurv sammen med kartofler, der dryppes med lidt olie.

Kom også nogle kviste frisk rosmarin ved, og steg derefter flæsk og kartofler i en times tid.

Opskriften er stegt flæsk til fire personer med en almindelig sult, men lav lidt mere hvis du er godt sulten. Eller server med en god salat og brød til.

Ingredienser til stegt flæsk og kartofler i rotisserie

900 gram kartofler
800 gram flæsk i skiver
Olivenolie
Groft salt
3-4 store kviste rosmarin

Fremgangsmåde

  1. Find den fintmaskede kurv til rotisserie frem.
  2. Kartofler skylles og tørres, inden de deles i halve eller passende stykker, så de ikke er alt for store.  I denne opskrift har jeg anvendt nye aspargeskartofler, hvor jeg har delt de største i to eller tre stykker, mens de mindste blot er gået direkte i kurven.
  3. Dryp lidt olivenolie over og krydr med lidt groft salt.
  4. Flæskeskiverne bankes let flade, og eventuelle stykker brusk skæres bort. Så er det mere lækkert af spise ved bordet. Salt flæskeskiverne grundigt på begge sider, og læg dem over kartoflerne.
  5. Rosmarinkviste skylles og lægges kurven, som derefter lukkes.
  6. Hægt kurven i grillens rotisserie, og grill nu stegt flæsk og kartofler i cirka en time ved indirekte varme, hvor temperaturen i grillen gerne må ligge på omkring 200 grader.
  7. Det gør nemlig, at flæskeskiverne bliver lækre og sprøde, mens kartoflerne får masser af smag fra flæsket.
  8. Mens retten snurrer lystigt i grillen, kan du lave en lækker persillesovs til.

Tilbehør

Tag det færdigstegte af grillen og anret med kartofler, persillesovs og eventuelt en lækker aspargessalat.

Se også mine opskrifter på:

Stegt flæsk i grill

Langtidsstegt flæsk i ovn

Whiskymarineret flæsk

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Kristensen

    august 07, 2022 at 5:26 pm

    Stegt flæsk med kartofler på rotisseriet er vel i en kurv med låg så maden bliver drejet rundt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2022 at 12:28 pm

      Hej Inge
      Nemlig - lige præcist. Og det smager fremragende 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her