Min opskrift på spidskålsmuffins, der er nemme madmuffins med spidskål. Du kan servere dem som tilbehør til mange forskellige retter.
Spidskålsmuffins er både lækre og nemme at lave, og her kan du lave dejligt tilbehør med masser af spidskål.
Du laver dem i en stor muffinsform med 12 huller, og så er det ellers bare at give dem 25 minutter i ovnen.
Før du går i gang
- Det er vigtigt at snitte spidskål så fint som muligt, fordi de så bliver mere ens i udtrykket, og de er nemmere at fylde i hullerne.
- Du kan ogs lave dem med hvidkål i stedet for spidskål.
- Har du ikke en muffinsform, kan du også lave dem i almindelige muffinsforme eller i et ovnfast fad. Bagetiden bør være den samme.
Opskrift på spidskålsmuffins
Spidskålsmuffins
Ingredienser
- 300 g spidskål - snittes fint
- 1 lille rødløg - finthakket
- 4 æg
- 300 g mælk
- 3 spsk hvedemel
- 3 spsk rasp
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til spidskålsmuffins starter du med at snitte spidskål så fint som muligt. Undgå også gerne lange stykker kål, da det så er nemmere at få dem fyldt i hullerne i muffinsformen.
- Kom den snittede kål i en skål sammen med de øvrige ingredienser, og rør det sammen til en samlet masse.
- Smør en muffinsform med 12 huller med lidt olie eller smør.
- Fordel fyldet i hullerne og du må gerne fyldet helt op.
- Bag de lækre muffins med spidskål i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige spidskålsmuffins køles lidt af, hvorefter de kan tages op af hullerne og er klar til servering.
Brug dem som tilbehør til frikadeller og mange andre retter.
Se også mine opskrifter på:
Kartoffelmuffins med eller uden grønkål
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgitte Husted Bendtsen
Opdatering:Nu har jeg bagt spidskålsmuffins igen og denne gang hakkede jeg ikke kålen til plukfisk! Nu blev de fine. Kålstykkerne blev hakket til ca. neglestørrelse.
Birgitte Husted Bendtsen
Hej Holger
Nu har jeg bagt dine spidskålsmuffins og de smager godt, så tak for opskriften! Jeg har lige et spørgsmål: hvordan skal konsistensen være ? mine blev som fiskefrikadeller. Har jeg hakket kålen for fint? skal det være grovere så de får mere bid?
Bedste hilsner og tak
Birgitte
Sarah Agergaard
Det ser lækkert ud. Kan dine spidskålsmuffins, mon fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Sarah
Det kan de sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger