• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Spidskål med ananas

Spidskål med ananas

billede till spidskålssalat med ananas
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. august 2025 - Udgivet: 1. februar 2025

Her er min opskrift på en lækker omgang spidskål med ananas. Super nem og sund salat med den milde kål, ananas, peberfrugt og en god dressing.

Jeg elsker spidskål med ananas, som både er super sund og samtidig utrolig nem at lave.

Det skyldes selvfølgelig, at jeg i det hele taget holder utrolig meget af både spidskål og ananas, men også fordi salaten er god til så mange forskellige kødretter.

Eller nyd den som en let aftensmad sammen med et stykke pandestegt kyllingebryst filet. Simpelt og godt.

Du kan selvfølgelig både anvende frisk ananas - eller en ananas på dåse.

Opskriften på salat med spidskål og ananas er beregnet til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Spidskålssalat med æble og avocado
  • Spidskålssalat med kylling og bønner
  • Broccolisalat med eller uden bacon

Opskrift på spidskål med ananas og peberfrugt

billede till spidskålssalat med ananas
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spidskål med ananas - nem og sund salat

4.77 fra 17 stemmer
Her er min opskrift på en lækker omgang spidskål med ananas. Super nem og sund salat med den milde kål, ananas, peberfrugt og en god dressing.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 235
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 spidskål - i strimler
  • 150 g ananas - i mindre tern
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
  • 1 håndfuld persille - finthakket
Dressing
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 citron - saften af en halv citron
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær det nederste stykke af roden af spidskålen, og del derefter kålen i kvarte på langs. Snit nu kålen i helt tynde strimler, som knuges i hånden. Kommes i en salatskål.
  2. Ananas skæres i mindre stykker. Du kan sagtens bruge ananas fra dåse, og jeg plejer at bruge ca. 150 gram til denne portion af spidskålssalat med ananas. Du kan også komme lidt mere ananas i, hvis du synes det.
  3. Rød peberfrugt snittes i små tern, mens forårsløg skæres i tynde skiver. Kommes ved kålen.
  4. Persille hakkes fint og kommes ved.
  5. Rør ingredienser til din dressing sammen, og smag den til med salt og friskkværnet peber. Du skal ca. bruge saften af en halv citron, men smag dig frem til den rigtige kombination.

Næringsindhold

Kalorier: 235kcalKulhydrater: 27gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gNatrium: 642mgKalium: 759mgKostfibre: 8gSukker: 10gVitamin A: 1510IUVitamin C: 170mgCalcium: 137mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Spidskålssalat med ananas serveres straks - og den er altså god til mange retter med kød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required