• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spaghetti Puttanesca - pasta med tun og kapers

Spaghetti Puttanesca - pasta med tun og kapers

Spaghetti puttanesca
4.5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. marts 2023 - Udgivet:  10. januar 2023

Spaghetti Puttanesca er den lækreste italienske pastaret, der bl.a. indeholder tomat og tun. Den smager fantastisk, og laves på 20 minutter.

Spaghetti Puttanesca er fuld af smag fra en krydret tomatsauce med tun, kapers og - for nogen - en lidt spøjs ingrediens, nemlig ansjoser. De giver en fin umami-smag, som binder hele retten sammen.

Selve navnet betyder faktisk "den prostitueredes spaghetti". Det stammer muligvis fra dengang, hvor de prostituerede kvinder plejede at lave retten til sig selv i en pause mellem kunderne, da retten er hurtig og nem at lave.

Du kan både bruge tun i olie og tun i vand. Begge dele fungere rigtig godt. Dog vil jeg sige at tun i olie giver en dejlig fed smag som passer godt til retten.

Opskrift på Spaghetti Puttanesca

Spaghetti puttanesca
Rakel Seneca

Spaghetti Puttanesca med tun og kapers

4.50 fra 8 stemmer
Spaghetti Puttanesca er den lækreste italienske pastaret med tomatsauce, der indeholder tun og kapers. Den smager helt fantastisk.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 541
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk ansjoser
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk oregano
  • 1 dåse tun
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk persille - frisk
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 400 g spaghetti
  • 1 tsk salt
  • parmesan

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge en stor portion vand. Når vandet koger, tilføjer du salt og spaghetti. Lad det koge i cirka otte minutter, eller indtil pastaen er al dente.
  2. Hak hvidløg og skær ansjoser i små stykker. Tag nu en pande og tilføj olivenolie, hvidløg, ansjoser og chiliflager. Steg det sammen i et halv minut.
  3. Tilføj drænet tun og steg det sammen et minuts tid. Tilføj derefter hakkede tomater og kapers. Lad det simre sammen i 10 minutter. Smag til med salt og sort peber.
  4. Tilføj friskhakket persille og drænet spaghetti. Rør det hele sammen og server Spaghetti Puttanesca med friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier: 541kcalKulhydrater: 80gProtein: 27gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 8mgNatrium: 1032mgKalium: 541mgKostfibre: 5gSukker: 5gVitamin A: 485IUVitamin C: 13mgCalcium: 76mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du foretrækker Spaghetti Puttanesca uden tun, kan du også sagtens gøre det.

Den smager super lækkert, ligegyldigt hvad. Dog vil jeg sige, at du skal bruge ansjoser som anført i opskriften, da de tilføjer den rette umami-smag.

Prøv også opskriften på Shrimp Scampi, som er en italiensk ret med rejer, hvidvin og pasta.

Andre italienske middagsretter

  • Italiensk simreret med dumpling
    Italiensk simreret med kød og osteboller
  • Melanzane alla parmigiana
    Melanzane alla parmigiana - italiensk vegetarret
  • Spaghetti Vongole
    Spaghetti Vongole - pasta med muslinger
  • Pasta Vodka
    Vodka pasta - opskrift på pastapenne alla vodka
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ann Marquardsen

    april 11, 2025 at 4:51 pm

    Jeg ville aldrig putte parmesan på en ret med fisk, retten har masser af smag og det er i mit italienske hjerte helt forkert at putte parmesan på 🙂

    Svar
  2. Carsten Hansen Bjørn

    juni 07, 2022 at 10:12 pm

    Er det tun i olie eller vand, der skal bruges? Ret væsentligt for smagen, tænker jeg...

    Svar
    • Rakel Seneca

      juni 09, 2022 at 12:08 pm

      Hej Carsten
      Tak for din besked, jeg har faktisk lavet retten både med tun i olie og i vand. Begge dele fungerer helt fint, men tun i olie giver en lidt federe smag, som er rigtig lækker. Jeg vil gå ind og få rettet i opskriften, mange tak for at gøre mig opmærksom på det.
      Hav en god dag.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar
  3. Lill Nørgaard

    marts 18, 2022 at 10:25 am

    Dejligt mad 👌😋

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required