Soffritto er italienernes hemmelige vรฅben i mange middagsretter. Mikset af tre grรธntsager bruges blandt andet i lasagne og minestrone.
Soffritto er et flot ord for en enkel grรธntsagsblanding. Men tag ikke fejl af enkelheden. Behandler du de tre grรธntsager korrekt, giver det en skรธn smag i de fleste retter.
Det er ikke uden grund, at italienerne kalder soffritto for Den Hellige Treenighed.
Grรธntsagerne bestรฅr af finthakkede gulerรธdder, selleristรฆnger og lรธg i mรฅlestoksforholdet en del gulerรธdder, en del selleristave og to dele lรธg.
De steges for svag varme i lรฆngere tid i olivenolie, og derved fรฅr du udlรธst en skรธn duft og umami-smag.
Soffritto skal steges i et kvarters tid pรฅ panden, derfor er det vigtigt at bruge svag varme. De skal vรฆre gyldenbrune og blรธde, men ikke brรฆndte.
Sรฅdan bruges soffritto i suppe og bolognese
Du kan som nรฆvnt bruge denne blanding i en god bolognese. Her begynder du med soffrittoen. Nรฅr grรธntsagerne er gyldne, kommer du farsen ned i gryden og fortsรฆtter derefter.
I en god minestrone bruger du soffritto som startpunkt for suppen. Nรฅr den er lavet, hรฆlder du fond over og derefter grรธntsager.
Du kan ogsรฅ lave en rigtig god tomatsauce ved at begynde med at stege de finthakkede grรธntsager, tilsรฆtte hvidlรธg og krydderier, lade dem stege med et par minutter for sรฅ at hรฆlde flรฅede, blendede tomater pรฅ panden.
Med lidt sukker og lidt eddike bliver tomatsaucen virkelig god.
Opskrifter og andre italienske teknikker
Her fรฅr du opskrifter pรฅ hjemmelavet fettuccine, gnocchi og ravioli. Alt sammen til tilbehรธr, som kan bruges til din soffritto.
NB: Du kender mรฅske ordet fra Spanien, her staves det sofrito. Men der er forskel pรฅ de to blandinger. Spanierne tilsรฆtter som regel ogsรฅ hvidlรธg, peberfrugt og krydderier.
I Frankrig bruger du samme blanding i en mirepoix, men her svitses grรธntsagerne i smรธr i stedet for olivenolie.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments