Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch › Skyr med hjemmelavet granola

Skyr med hjemmelavet granola og kompot

skyr med hjemmelavet granola
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook36PinterestSMSEmailMessenger
36
DELINGER
Indhold
  • Skyr med hjemmelavet granola opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på skyr med hjemmelavet granola
  • Tip
  • Kommentarer

Skyr med hjemmelavet granola opskrift

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Skyr med hjemmelavet granola og skovbærkompot, der kan laves i en håndevending. Det er morgenmad, der mætter og stiller lækkersulten.
Antal: 4
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g skyr (natural)
  • 300 g skovbær (frosne)
  • 1 æble (i tern)
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljesukker
Granola
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 spsk solsikkefrø
  • 1 spsk kokosmel
  • 0,5 dl valnødder
  • 0,5 dl honning
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblet og skær det i små tern.
  2. Kom sukker, vaniljesukker, citronsaft, æbletern og bær i en gryde og varm op, så det koger.
  3. Skru ned for varmen og lad bærrene simre i fem minutter - eller indtil der er frigivet en masse saft. Sluk og hæld det i en skål og kom kompotten i køleskabet.
Granola
  1. Tænd ovnen på 150 grader over- og undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Bland alle ingredienserne. Hvis de ikke vil hænge sammen, kommer du lidt mere honning i blandingen.
  3. Smør massen tyndt ud på bagepladen i en kvadrat, og klem den godt sammen, så den max. er en centimeter tyk.
  4. Bag i 15-20 minutter, til havregrynene får en mørkere farve. Granolaen er ikke sprød, lige når du tager den ud af ovnen, men det bliver den efter ganske få minutter.
  5. Lad granolaen køle af i mindst fem minutter, inden du bruger den ovenpå skyr.
  6. Hæld skyr i portionsglas eller små skåle, kom et par spiseskefulde kompot på og top med den sprøde granola. Nu er din skyr med hjemmelavet granola klar til at blive spist. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier375kcalKulhydrater61gProtein13gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol3mgNatrium238mgKalium590mgKostfibre5gSukker49gVitamin A78IUVitamin C11mgCalcium325mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på skyr med hjemmelavet granola

Skyr med hjemmelavet granola og kompot er en smagsfest. Udover den dejlige friske smag og det smukke udseende, er det også lækkert med, at de tre forskellige lag har hver sin konsistens.

Kompot er noget af det letteste og hurtigste at lave. Du behøver hverken stivelse eller konserveringsmidler.

Det eneste man gør, er at koge bær og sukker i fem minutter og lad det køle af før brug.

Herefter kan kompotten holde i en lille uge i køleskabet. Det samme kan granolaen. Det vil sige, at der er nok til en uges portion af skyr med hjemmelavet granola.

Se flere opskrifter:

  • Klassisk havregrød
  • Smoothie bowl med banan, rabarber og jordbær
  • Bagt havregrød
  • Huevos rancheros - mexicansk morgenmad
  • Sjov morgenmad med æg, skinke og spinat

Tip

Jeg har brugt frosne skovbær til min kompot, fordi jeg kan lide smagen af de blandede bær, som passer til skyr med hjemmelavet granola.

Og så er det altid let at mikse en kompot sammen, når man har bær i fryseren. Men du kan selvfølgelig bruge alt fra hindbær og jordbær til stikkelsbær og ribs.

Granolaen er helt simpel at lave og uden olie, da jeg ikke har lyst til at lægge de ekstra kalorier oveni. Mange bruger kokosolie til granola, men jeg foretrækker kokosmel i stedet.

Både granola og kompot kan gemmes i patentglas med låg i køleskabet. De rækker til en uge for en person, men jeg har beregnet, at der er til fire personers morgenmad i denne opskrift. Hellere lidt for meget end lidt for lidt.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine skriver

    november 07, 2021 at 3:55 pm

    Virkelig lækkert og nemt at lave 🤩

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      november 08, 2021 at 10:36 am

      Tak, jeg er også vild med det 🙂 Mvh Karen

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required