Skyr med hjemmelavet granola og en nem kompot, der kan laves i en håndevending. Det er morgenmad, der mætter og stiller lækkersulten.
Skyr med hjemmelavet granola og kompot er en smagsfest. Udover den dejlige friske smag og det smukke udseende, er det også lækkert med, at de tre forskellige lag har hver sin konsistens.
Kompot er noget af det letteste og hurtigste at lave. Du behøver hverken stivelse eller konserveringsmidler.
Det eneste man gør, er at koge bær og sukker i fem minutter og lad det køle af før brug.
Herefter kan kompotten holde i en lille uge i køleskabet. Det samme kan granolaen. Det vil sige, at der er nok til en uges portion af skyr med hjemmelavet granola.
Opskrift på skyr med hjemmelavet granola
Skyr med hjemmelavet granola opskrift
Ingredienser
- 600 g skyr natural
- 300 g skovbær - frosne
- 1 æble - i tern
- 0,5 dl sukker
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
Granola
- 1,5 dl havregryn
- 1 spsk solsikkefrø
- 1 spsk kokosmel
- 0,5 dl valnødder
- 0,5 dl honning
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde
- Skræl æblet og skær det i små tern.
- Kom sukker, vaniljesukker, citronsaft, æbletern og bær i en gryde og varm op, så det koger.
- Skru ned for varmen og lad bærrene simre i fem minutter - eller indtil der er frigivet en masse saft. Sluk og hæld det i en skål og kom kompotten i køleskabet.
Granola
- Tænd ovnen på 150 grader over- og undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Bland alle ingredienserne. Hvis de ikke vil hænge sammen, kommer du lidt mere honning i blandingen.
- Smør massen tyndt ud på bagepladen i en kvadrat, og klem den godt sammen, så den max. er en centimeter tyk.
- Bag i 15-20 minutter, til havregrynene får en mørkere farve. Granolaen er ikke sprød, lige når du tager den ud af ovnen, men det bliver den efter ganske få minutter.
- Lad granolaen køle af i mindst fem minutter, inden du bruger den ovenpå skyr.
- Hæld skyr i portionsglas eller små skåle, kom et par spiseskefulde kompot på og top med den sprøde granola. Nu er din skyr med hjemmelavet granola klar til at blive spist. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Jeg har brugt frosne skovbær til min kompot, fordi jeg kan lide smagen af de blandede bær, som passer til skyr med hjemmelavet granola.
Og så er det altid let at mikse en kompot sammen, når man har bær i fryseren. Men du kan selvfølgelig bruge alt fra hindbær og jordbær til stikkelsbær og ribs.
Granolaen er helt simpel at lave og uden olie, da jeg ikke har lyst til at lægge de ekstra kalorier oveni. Mange bruger kokosolie til granola, men jeg foretrækker kokosmel i stedet.
Både granola og kompot kan gemmes i patentglas med låg i køleskabet. De rækker til en uge for en person, men jeg har beregnet, at der er til fire personers morgenmad i denne opskrift. Hellere lidt for meget end lidt for lidt.
Prøv også en af disse morgenmadsopskrifter:
Havregrød med vanilje og brombær
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrine
Virkelig lækkert og nemt at lave 🤩
Karen Seneca
Tak, jeg er også vild med det 🙂 Mvh Karen