• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Skyr med hjemmelavet granola og kompot

Skyr med hjemmelavet granola og kompot

skyr med hjemmelavet granola
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. oktober 2022 - Udgivet:  17. oktober 2022

Indhold

  1. Skyr med hjemmelavet granola og en nem kompot, der kan laves i en håndevending. Det er morgenmad, der mætter og stiller lækkersulten.
  2. Opskrift på skyr med hjemmelavet granola
  3. Skyr med hjemmelavet granola opskrift
  4. Tip

Skyr med hjemmelavet granola og en nem kompot, der kan laves i en håndevending. Det er morgenmad, der mætter og stiller lækkersulten.

Skyr med hjemmelavet granola og kompot er en smagsfest. Udover den dejlige friske smag og det smukke udseende, er det også lækkert med, at de tre forskellige lag har hver sin konsistens.

Kompot er noget af det letteste og hurtigste at lave. Du behøver hverken stivelse eller konserveringsmidler.

Det eneste man gør, er at koge bær og sukker i fem minutter og lad det køle af før brug.

Herefter kan kompotten holde i en lille uge i køleskabet. Det samme kan granolaen. Det vil sige, at der er nok til en uges portion af skyr med hjemmelavet granola.

Opskrift på skyr med hjemmelavet granola

skyr med hjemmelavet granola
Karen SenecaKaren Seneca

Skyr med hjemmelavet granola opskrift

5 fra 5 stemmer
Skyr med hjemmelavet granola og skovbærkompot, der kan laves i en håndevending. Det er morgenmad, der mætter og stiller lækkersulten.
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 375
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g skyr natural
  • 300 g skovbær - frosne
  • 1 æble - i tern
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljesukker
Granola
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 spsk solsikkefrø
  • 1 spsk kokosmel
  • 0,5 dl valnødder
  • 0,5 dl honning
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl æblet og skær det i små tern.
  2. Kom sukker, vaniljesukker, citronsaft, æbletern og bær i en gryde og varm op, så det koger.
  3. Skru ned for varmen og lad bærrene simre i fem minutter - eller indtil der er frigivet en masse saft. Sluk og hæld det i en skål og kom kompotten i køleskabet.
Granola
  1. Tænd ovnen på 150 grader over- og undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Bland alle ingredienserne. Hvis de ikke vil hænge sammen, kommer du lidt mere honning i blandingen.
  3. Smør massen tyndt ud på bagepladen i en kvadrat, og klem den godt sammen, så den max. er en centimeter tyk.
  4. Bag i 15-20 minutter, til havregrynene får en mørkere farve. Granolaen er ikke sprød, lige når du tager den ud af ovnen, men det bliver den efter ganske få minutter.
  5. Lad granolaen køle af i mindst fem minutter, inden du bruger den ovenpå skyr.
  6. Hæld skyr i portionsglas eller små skåle, kom et par spiseskefulde kompot på og top med den sprøde granola. Nu er din skyr med hjemmelavet granola klar til at blive spist. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 375kcalKulhydrater: 61gProtein: 13gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 3mgNatrium: 238mgKalium: 590mgKostfibre: 5gSukker: 49gVitamin A: 78IUVitamin C: 11mgCalcium: 325mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg har brugt frosne skovbær til min kompot, fordi jeg kan lide smagen af de blandede bær, som passer til skyr med hjemmelavet granola.

Og så er det altid let at mikse en kompot sammen, når man har bær i fryseren. Men du kan selvfølgelig bruge alt fra hindbær og jordbær til stikkelsbær og ribs.

Granolaen er helt simpel at lave og uden olie, da jeg ikke har lyst til at lægge de ekstra kalorier oveni. Mange bruger kokosolie til granola, men jeg foretrækker kokosmel i stedet.

Både granola og kompot kan gemmes i patentglas med låg i køleskabet. De rækker til en uge for en person, men jeg har beregnet, at der er til fire personers morgenmad i denne opskrift. Hellere lidt for meget end lidt for lidt.

Prøv også en af disse morgenmadsopskrifter:

Havregrød med vanilje og brombær

Smoothie bowl med banan, rabarber og jordbær

Bagt havregrød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine

    november 07, 2021 at 3:55 pm

    Virkelig lækkert og nemt at lave 🤩

    Svar
    • Karen Seneca

      november 08, 2021 at 10:36 am

      Tak, jeg er også vild med det 🙂 Mvh Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required