Se hvordan du nemt laver skindstegt rødfisk. Metoden med stegning af fisk med skind sikrer, at fisken ikke falder fra hinanden.
Rødfisk er en lækker spisefisk, og her kan du se hvordan du nemt laver skindstegt rødfisk.
Helst med skindet på, da fisken så er nemmere at stege på panden.
Dette gælder også når du steger andre fisk, herunder torsk.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på skindstegt rødfisk
600 gram havfrisk rødfisk (jeg har købt denne via Skagenfoods)
1 spiseskefuld rapsolie
2-3 spiseskefulde smør
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tjek at rødfisken er helt frisk. Den skal simpelthen lugte af frisk havvand - ikke så meget andet.
- Køb gerne fileter af rødfisken, da det jo lettere arbejdet i køkkenet betydeligt.
- Tjek at fisken er helt benfri, og dup så forsigtigt fileterne tørre med et stykke køkkenrulle.
- Drys begge sider med en smule fint salt. Jeg plejer at dele sådan en fiskeside i to stykker, da det så passer bedre til en servering.
- Lad nogle snit i skindet med en skarp kniv, så fisken ikke bukker op under stegningen.
- Varm lidt rapsolie op på en teflonpande - og steg rødfisken ved en god varme.
- Læg fiskefileterne med skindsiden nedad på panden, og steg dem nu i tre minutter.
- Skru en anelse ned for varmen, og kom smør ved.
- Nu skal en skindsteg rødfisk steges i yderligere 3-4 minutter, så du til sidst kan se at oversiden af fisken begynder at blive hvid i kødet.
- Vend så fiskefileterne om, og steg dem videre - men KUN i 10 sekunder. Så det er altså meget kort tid!!
- Tag fisken af panden, og anret dem i et fad med skindsiden opad.
- Krydr med friskkværnet peber, og servér straks.
Servering af skindstegt rødfisk
Den færdigstegte rødfisk serveres eventuelt sammen med økologisk perlespelt med spidskål og god tomatsalat.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden