Shortbread med mango og limecurd er små eksotiske kager med den lækreste friske smag af frugt og med en knasende sprød kiksebund.
Shortbread med mango og limecurd er den perfekte sommerkage. Den har en dejlig friskhed uden at være for sød, og derfor synes jeg, at den fungerer godt til at blive spist udenfor på en varm sommerdag.
Den er let at lave, og kræver ingen særlige maskiner eller færdigheder. Imens kiksebunden bages, laves fyldet og dermed sparer man tid.
Kagerne kan spises ved stuetemperatur eller nedkølede. Jeg synes faktisk, at de smager endnu bedre, når de er kølige, da fyldet dermed bliver fast og minder mere om en slags bar fremfor en kage.
Men jeg lover, at uanset kagernes temperatur er de ekstremt lækre.
Opskrift på shortbread med mango og limecurd
Shortbread med mango og limecurd
Ingredienser
Shortbread bund
- 250 gram hvedemel
- 225 gram smør - stuetemperatur
- 100 gram sukker
Mango og limecurd
- 80 gram mango
- 2 dl limesaft
- 1 spsk citronsaft
- 250 gram sukker
- 30 gram hvedemel
- 4 stk æg
Sådan gør du
- Start med at lave shortbread-bunden. I en skål tilføjer du hvedemel, smør og sukker. Bland det nu sammen, indtil det danner en dej.
- Tag et fad på cirka 20x30 centimeter og pres dejen ned i det. Bag nu denne bund ved 180 grader i cirka 15 minutter eller indtil den er lettere gylden.
- I mens vores shortbreadbund bager, kan vi forberede det lækre fyld.
- Tag en blender og kom mango, citronsaft, limesaft og sukker ned i den. Blend det sammen.
- Tilføj nu æggene og blend det sammen yderligere indtil det hele er godt gennem-mikset. Rør hvedemelet i.
- Hæld nu fyldet henover bunden og fordel det jævnt. Put kagen tilbage i ovnen og bag den i 25 minutter mere - eller indtil fyldet er blevet helt jævnt.
- Køl kagen ned og skær den i rektangler. Server eventuelt med frisk mango eller drys flormelis henover skiverne.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
I opskriften skal du bruge en moden mango. Dem kan man kende ved, at de er en smule bløde, når du trykker på dem og farven skal gerne være orange.
Hvis din mango ikke er moden, kan du tilføje lidt mere sukker i opskriften for at balancere sødmen.
Du kan også tjekke denne opskrift ud på almindelige shortbreads uden frugt.
Se også vores andre opskrifter med mango:
Del dine ideer og tanker med os andre her: