• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Shortbread med mango og limecurd

Shortbread med mango og limecurd

Shortbread med mango
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. juni 2023 - Udgivet: 1. juni 2021

Shortbread med mango og limecurd er små eksotiske kager med den lækreste friske smag af frugt og med en knasende sprød kiksebund.

Shortbread med mango og limecurd er den perfekte sommerkage. Den har en dejlig friskhed uden at være for sød, og derfor synes jeg, at den fungerer godt til at blive spist udenfor på en varm sommerdag.

Den er let at lave, og kræver ingen særlige maskiner eller færdigheder. Imens kiksebunden bages, laves fyldet og dermed sparer man tid.

Kagerne kan spises ved stuetemperatur eller nedkølede. Jeg synes faktisk, at de smager endnu bedre, når de er kølige, da fyldet dermed bliver fast og minder mere om en slags bar fremfor en kage.

Men jeg lover, at uanset kagernes temperatur er de ekstremt lækre.

Opskrift på shortbread med mango og limecurd

Shortbread med mango
Rakel Seneca

Shortbread med mango og limecurd

5 fra 2 stemmer
Shortbread med mango og limecurd er små eksotiske kager med den lækreste friske smag af frugt og med en knasende sprød kiksebund.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 12 serveringer
Ret: Dessert
Køkken: Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Shortbread bund
  • 250 g hvedemel
  • 225 g smør - stuetemperatur
  • 100 g sukker
Mango og limecurd
  • 80 g mango
  • 2 dl limesaft
  • 1 spsk citronsaft
  • 250 g sukker
  • 30 g hvedemel
  • 4 stk æg

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave shortbread-bunden. I en skål tilføjer du hvedemel, smør og sukker. Bland det nu sammen, indtil det danner en dej.
  2. Tag et fad på cirka 20x30 centimeter og pres dejen ned i det. Bag nu denne bund ved 180 grader i cirka 15 minutter eller indtil den er lettere gylden.
  3. I mens vores shortbreadbund bager, kan vi forberede det lækre fyld.
  4. Tag en blender og kom mango, citronsaft, limesaft og sukker ned i den. Blend det sammen.
  5. Tilføj nu æggene og blend det sammen yderligere indtil det hele er godt gennem-mikset. Rør hvedemelet i.
  6. Hæld nu fyldet henover bunden og fordel det jævnt. Put kagen tilbage i ovnen og bag den i 25 minutter mere - eller indtil fyldet er blevet helt jævnt.
  7. Køl kagen ned og skær den i rektangler. Server eventuelt med frisk mango eller drys flormelis henover skiverne.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

I opskriften skal du bruge en moden mango. Dem kan man kende ved, at de er en smule bløde, når du trykker på dem og farven skal gerne være orange.

Hvis din mango ikke er moden, kan du tilføje lidt mere sukker i opskriften for at balancere sødmen.

Du kan også tjekke denne opskrift ud på almindelige shortbreads uden frugt.

Se også vores andre opskrifter med mango:

Mango sticky rice

4.8 fra 12 stemmer
Mango sticky rice lavet på grødris er den lækreste dessert fra Thailand. Det er virkelig svært ikke at blive afhængig af den.
Gå til opskrift
Mango sticky rice

Forfriskende mango lassi fra Indien

4.7 fra 14 stemmer
Forfriskende mango lassi fra Indien med kardemomme er min yndlingsdrik til varme sommerdage eller sammen med en stærk curry.
Gå til opskrift
Mango lassi

Mangochutney

4.7 fra 13 stemmer
Mangochutney passer perfekt til de fleste indiske retter. Det er en blanding af sødt, syrligt og stærkt, som giver maden ekstra smag.
Gå til opskrift
mangochutney
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required