Forfriskende mango lassi fra Indien med kardemomme er min yndlingsdrik til varme sommerdage eller sammen med en stærk curry. Se opskriften.
Mango lassi er den lækreste form for milkshake, smoothie eller hvad man har lyst til at kalde den. Den består af frisk mango og kold yoghurt, som køler kroppen ned og slukker tørsten.
Dette giver jo perfekt mening, da drikken stammer fra Indien, som er kendt for deres varme vejr og stærke mad.
Jeg bor i Indien. Her er sommeren startet med fuld drøn, hvilket betyder plus 30 grader hver dag og en sol, som virkelig brænder.
Men jeg brokker mig ikke, for sommersæson betyder også sæson for mango, og det betyder litervis af mango lassi.
Traditionelt set indtages denne drik sammen med stærk mad, da yoghurten kan slukke ildebrande fra stærke chilis på tungen. Men du vil også se gadesælgere, som sælger drikken hele dagen lang.
For at være ærlig er det nok den drik, jeg bestiller oftest, når jeg er på stranden og koger i solen. Men det er skam lige så nemt at lave den selv derhjemme, da den kræver få ingredienser og minimal tid.
Opskrift på mango lassi fra Indien
Forfriskende mango lassi fra Indien
Ingredienser
- 1 stk mango - svarer til 3 dl
- 2,5 dl yoghurt - natural
- 2 dl mælk
- 0,5 tsk kardemomme - stødt
- 1 knivspids gurkemeje - stødt
- 1 spsk honning
Sådan gør du
- Tag en frisk mango og fjern skræl og kernen. Put frugtkødet i en blender.
- Tilføj yoghurt, kardemomme, gurkemeje, mælk og honning.
- Blend nu det hele sammen indtil, at den for en god konsistens.
- Smag drikken til. Tilføj eventuelt mere honning og kardemomme. Hvis du ønsker en mere flydende mango lassi, kan du også tilføje mere mælk efter behov.
- Hæld nu mango lassi i glas og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Når du skal købe mangofrugter til din mango lassi, skal du sørge for at tage nogen, der er modne. Mærk efter, om de er bløde.
Hvis du køber umodne mango, kan du risikere, at din drik smager lidt af gran. Hvorimod moden mango har en frisk, sød og dejlig smag.
Se også andre opskrifter på autentiske, indiske retter:
Meiske Holck
Lækker, velsmagende mango lassi