Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sennepsmørbrad

Sennepsmørbrad

billederesultat for sennepsmørbrad
4.7 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.2k
SHARES
FacebookMessenger5.2kPinterestEmailSMS

Min bedste opskrift på sennepsmørbrad, der er svinemørbrad stegt i bøffer. Til mørbraden hører en nem og lækker sennepssovs med timian.

Sennepsmørbrad er en både lækker og hurtig måde at lave svinemørbrad på.

Her har jeg delt mørbraden i bøffer, der først brunes af på panden i lidt smør, inden de steges færdige i et fad i ovnen.

Det lækre ved denne opskrift på sennepsmørbrad er selvfølgelig sovsen. Den laver du nemt af blandt andet et løg, kalvefond og madlavningsfløde. Plus selvfølgelig lidt timian.

Madlavningsfløden kan udskiftes med almindelig fløde, men så stiger kalorieindtaget naturligvis en del.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, hvortil der serveres tilbehør. Se forslag nederst.

Se også de populære opskrifter på:

  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Mørbrad med honning og sennep

Opskrift på nem sennepsmørbrad

Sennepsmørbrad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 38 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min bedste opskrift på sennepsmørbrad, der er svinemørbrad stegt i bøffer. Til mørbraden hører en nem og lækker sennepssovs med timian.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 rødløg
  • 1 dl kalvefond (eller bouillon)
  • 3 tsk sennep
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk timian (hakket)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft (220 grader almindelig over- og undervarme).
  2. Afpuds svinemørbraden ved at skære sølvsenen og eventuelle fedtstykker væk. Del derefter mørbraden i otte nogenlunde lige store bøffer.
  3. Tryk dem ganske let flade og krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Varm en pande op ved høj varme og kom en stor klat smør på. Brun mørbradbøfferne grundigt på begge sider, ca. et minut på hver side.
  5. Læg mørbradbøfferne i et ildfast fad.
  6. Hak løget fint og svits det kort i lidt mere smør på panden.
  7. Tilsæt kalvefond (eller bouillon), tre teskefulde sennep og madlavningsfløde. Kom også lidt engelsk sauce ved sammen med finthakket frisk timian. Kog sovsen op, smag til med salt og peber og hæld den over mørbradbøfferne i fadet. Du kan jo tilsætte mere eller mindre sennep som du lyster.
  8. Stil dit fad med sennepsmørbrad ind i ovnen, hvor det skal have cirka 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier245kcalKulhydrater8gProtein34gFedt8gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol107mgNatrium790mgKalium804mgKostfibre1gSukker5gVitamin A297IUVitamin C8mgCalcium129mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Sennepsmørbrad serveres selvfølgelig den lækre sennepssovs til, og her er der flere muligheder for tilbehør.

Prøv mine lækre bådkartofler, maste kartofler eller for den sags skyld med ris. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steen R skriver

    februar 09, 2025 at 3:06 pm

    Den var faktisk ret nem at lave og dejlig velsmagende, der kunne dog godt være noget tilbehør ved siden af; så som noget grønt; Vi fik parboiled ris til.

    Svar
  2. Steen R. skriver

    februar 07, 2025 at 7:25 am

    Hvad er tilbehøret til denne ret?

    Svar
  3. Mona skriver

    februar 02, 2024 at 9:37 am

    Hvad er det for en sennep i bruger. Hilsen Mona

    Svar
  4. Allan Skov skriver

    september 25, 2022 at 3:03 pm

    Hej Holger! Jeg er vokset op med en mormor der levede under 2.verdenskrig og én mor der blev uddannet i Delikatessen, så hjerte i flødesovs, nyreragout og stegt lever, var normalt med blød kartoflemos.
    Vi havde nogle svin, og fik hjemmeslagtet, og røget skinker og flæsk... Men de begge døde tidligt... Så lærte ikke de små tricks, elsker lever men den bliver hurtigt tør og gummisko, måske du kan hjælpe med at give nogle gode tips, og få det billige indmad tilbage da det er billige i en dyr tid

    Svar
    • Niels skriver

      oktober 16, 2022 at 4:41 pm

      Vend skiver af lever i mel. Brun kortvarig på panden og læg leveren i et fad. Steg videre i ovn ved 180g i 10 - 15 min.

      Svar
  5. Wilmas far skriver

    marts 10, 2019 at 5:53 pm

    Prøvede for første gang i går d.9 marts. Opskriften var Mørbradbøf med sennepssovs. Smagte fantastisk. Spiste ris til.

    Svar
  6. per larsen skriver

    marts 06, 2019 at 9:21 am

    den lækre senneps mørbrad uden sennep?????

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      marts 06, 2019 at 9:52 am

      Hej Per med flere

      Jo da - en stor tanketorsk herfra, selvfølgelig skal der sennep til en sennepsmørbrad 🙂

      Beklager, den smuttede - men nu er den rette mængde sennep lagt ind.

      Mange tak for hjælpen.

      Med de bedste hilsner

      Holger

      Svar
  7. Ingelise skriver

    marts 06, 2019 at 9:08 am

    Hej du. Tak for gode opskrifter.
    Mener du virkelig, at der ikke skal bruges sennep
    til Sennepsmørbrad?

    Svar
  8. Lotte skriver

    marts 06, 2019 at 8:34 am

    Svinemørbrad i sennepssauce lyder lækkert. Men skal der så ikke sennep på ingredienserne?? 🤪

    Svar
  9. teddy skriver

    marts 05, 2019 at 10:22 pm

    hvor er lige sennepen i opskriften?

    Svar
  10. Lis Heisselberg skriver

    marts 05, 2019 at 10:19 pm

    Hvorfor hedder retten "Sennepsmørbrad", når der ikke indgår sennep i opskriften?

    Svar
  11. Kim Jakobsen skriver

    marts 05, 2019 at 9:47 pm

    Glimrende opskrift - men der skal vel en klat sennep i sovsen?

    Svar
  12. Annika Lippert skriver

    marts 05, 2019 at 5:10 pm

    Er det pga sennepssovsen som kan bruges som tilbehør det hedder senneps mørbrad. For der er intet sennep i opskriften.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required