Min bedste opskrift på sennepsmørbrad, der er svinemørbrad stegt i bøffer. Til mørbraden hører en nem og lækker sennepssovs med timian.
Sennepsmørbrad er en både lækker og hurtig måde at lave svinemørbrad på.
Her har jeg delt mørbraden i bøffer, der først brunes af på panden i lidt smør, inden de steges færdige i et fad i ovnen.
Det lækre ved denne opskrift på sennepsmørbrad er selvfølgelig sovsen. Den laver du nemt af blandt andet et løg, kalvefond og madlavningsfløde. Plus selvfølgelig lidt timian.
Madlavningsfløden kan udskiftes med almindelig fløde, men så stiger kalorieindtaget naturligvis en del.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, hvortil der serveres tilbehør. Se forslag nederst.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nem sennepsmørbrad
Sennepsmørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 1 rødløg
- 1 dl kalvefond - eller bouillon
- 3 tsk sennep
- 3 dl madlavningsfløde
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 spsk timian - hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft (220 grader almindelig over- og undervarme).
- Afpuds svinemørbraden ved at skære sølvsenen og eventuelle fedtstykker væk. Del derefter mørbraden i otte nogenlunde lige store bøffer.
- Tryk dem ganske let flade og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Varm en pande op ved høj varme og kom en stor klat smør på. Brun mørbradbøfferne grundigt på begge sider, ca. et minut på hver side.
- Læg mørbradbøfferne i et ildfast fad.
- Hak løget fint og svits det kort i lidt mere smør på panden.
- Tilsæt kalvefond (eller bouillon), tre teskefulde sennep og madlavningsfløde. Kom også lidt engelsk sauce ved sammen med finthakket frisk timian. Kog sovsen op, smag til med salt og peber og hæld den over mørbradbøfferne i fadet. Du kan jo tilsætte mere eller mindre sennep som du lyster.
- Stil dit fad med sennepsmørbrad ind i ovnen, hvor det skal have cirka 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sennepsmørbrad serveres selvfølgelig den lækre sennepssovs til, og her er der flere muligheder for tilbehør.
Prøv mine lækre bådkartofler, maste kartofler eller for den sags skyld med ris. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Steen R skriver
Den var faktisk ret nem at lave og dejlig velsmagende, der kunne dog godt være noget tilbehør ved siden af; så som noget grønt; Vi fik parboiled ris til.
Steen R. skriver
Hvad er tilbehøret til denne ret?