• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sennepsmørbrad

Sennepsmørbrad

billederesultat for sennepsmørbrad
4.7 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.1k
SHARES
FacebookMessenger5.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  4. juni 2022

Min bedste opskrift på sennepsmørbrad, der er svinemørbrad stegt i bøffer. Til mørbraden hører en nem og lækker sennepssovs med timian.

Sennepsmørbrad er en både lækker og hurtig måde at lave svinemørbrad på.

Her har jeg delt mørbraden i bøffer, der først brunes af på panden i lidt smør, inden de steges færdige i et fad i ovnen.

Det lækre ved denne opskrift på sennepsmørbrad er selvfølgelig sovsen. Den laver du nemt af blandt andet et løg, kalvefond og madlavningsfløde. Plus selvfølgelig lidt timian.

Madlavningsfløden kan udskiftes med almindelig fløde, men så stiger kalorieindtaget naturligvis en del.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, hvortil der serveres tilbehør. Se forslag nederst.

Se også de populære opskrifter på:

  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Mørbrad med honning og sennep

Opskrift på nem sennepsmørbrad

billederesultat for sennepsmørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sennepsmørbrad

4.72 fra 38 stemmer
Min bedste opskrift på sennepsmørbrad, der er svinemørbrad stegt i bøffer. Til mørbraden hører en nem og lækker sennepssovs med timian.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 245
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad
  • 1 rødløg
  • 1 dl kalvefond - eller bouillon
  • 3 tsk sennep
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk timian - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft (220 grader almindelig over- og undervarme).
  2. Afpuds svinemørbraden ved at skære sølvsenen og eventuelle fedtstykker væk. Del derefter mørbraden i otte nogenlunde lige store bøffer.
  3. Tryk dem ganske let flade og krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Varm en pande op ved høj varme og kom en stor klat smør på. Brun mørbradbøfferne grundigt på begge sider, ca. et minut på hver side.
  5. Læg mørbradbøfferne i et ildfast fad.
  6. Hak løget fint og svits det kort i lidt mere smør på panden.
  7. Tilsæt kalvefond (eller bouillon), tre teskefulde sennep og madlavningsfløde. Kom også lidt engelsk sauce ved sammen med finthakket frisk timian. Kog sovsen op, smag til med salt og peber og hæld den over mørbradbøfferne i fadet. Du kan jo tilsætte mere eller mindre sennep som du lyster.
  8. Stil dit fad med sennepsmørbrad ind i ovnen, hvor det skal have cirka 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 245kcalKulhydrater: 8gProtein: 34gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 107mgNatrium: 790mgKalium: 804mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 297IUVitamin C: 8mgCalcium: 129mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sennepsmørbrad serveres selvfølgelig den lækre sennepssovs til, og her er der flere muligheder for tilbehør.

Prøv mine lækre bådkartofler, maste kartofler eller for den sags skyld med ris. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steen R

    februar 09, 2025 at 3:06 pm

    Den var faktisk ret nem at lave og dejlig velsmagende, der kunne dog godt være noget tilbehør ved siden af; så som noget grønt; Vi fik parboiled ris til.

    Svar
  2. Steen R.

    februar 07, 2025 at 7:25 am

    Hvad er tilbehøret til denne ret?

    Svar
  3. Mona

    februar 02, 2024 at 9:37 am

    Hvad er det for en sennep i bruger. Hilsen Mona

    Svar
  4. Allan Skov

    september 25, 2022 at 3:03 pm

    Hej Holger! Jeg er vokset op med en mormor der levede under 2.verdenskrig og én mor der blev uddannet i Delikatessen, så hjerte i flødesovs, nyreragout og stegt lever, var normalt med blød kartoflemos.
    Vi havde nogle svin, og fik hjemmeslagtet, og røget skinker og flæsk... Men de begge døde tidligt... Så lærte ikke de små tricks, elsker lever men den bliver hurtigt tør og gummisko, måske du kan hjælpe med at give nogle gode tips, og få det billige indmad tilbage da det er billige i en dyr tid

    Svar
    • Niels

      oktober 16, 2022 at 4:41 pm

      Vend skiver af lever i mel. Brun kortvarig på panden og læg leveren i et fad. Steg videre i ovn ved 180g i 10 - 15 min.

      Svar
  5. Wilmas far

    marts 10, 2019 at 5:53 pm

    Prøvede for første gang i går d.9 marts. Opskriften var Mørbradbøf med sennepssovs. Smagte fantastisk. Spiste ris til.

    Svar
  6. per larsen

    marts 06, 2019 at 9:21 am

    den lækre senneps mørbrad uden sennep?????

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 06, 2019 at 9:52 am

      Hej Per med flere

      Jo da - en stor tanketorsk herfra, selvfølgelig skal der sennep til en sennepsmørbrad 🙂

      Beklager, den smuttede - men nu er den rette mængde sennep lagt ind.

      Mange tak for hjælpen.

      Med de bedste hilsner

      Holger

      Svar
  7. Ingelise

    marts 06, 2019 at 9:08 am

    Hej du. Tak for gode opskrifter.
    Mener du virkelig, at der ikke skal bruges sennep
    til Sennepsmørbrad?

    Svar
  8. Lotte

    marts 06, 2019 at 8:34 am

    Svinemørbrad i sennepssauce lyder lækkert. Men skal der så ikke sennep på ingredienserne?? 🤪

    Svar
  9. teddy

    marts 05, 2019 at 10:22 pm

    hvor er lige sennepen i opskriften?

    Svar
  10. Lis Heisselberg

    marts 05, 2019 at 10:19 pm

    Hvorfor hedder retten "Sennepsmørbrad", når der ikke indgår sennep i opskriften?

    Svar
  11. Kim Jakobsen

    marts 05, 2019 at 9:47 pm

    Glimrende opskrift - men der skal vel en klat sennep i sovsen?

    Svar
  12. Annika Lippert

    marts 05, 2019 at 5:10 pm

    Er det pga sennepssovsen som kan bruges som tilbehør det hedder senneps mørbrad. For der er intet sennep i opskriften.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required