Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Selleri i fad

Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce

Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Selleri fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på selleri i fad
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Selleri fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Denne opskrift på selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce er en velsmagende og sund ret uden kød. Tilmed er den nem at lave.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g knoldselleri (i store tern/mundrette stykker)
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg (hakket)
  • 4 fed hvidløg (hakket)
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen (stødt)
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 240 g kidneybønner (fra dåse)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl madlavningsfløde (eller mere)
  • 2 tsk sukker
  • citronsaft (friskpresset)
  • 100 g spinat (frisk og skyllet)

Fremgangsmåde

  1. 400 g knoldselleri skæres ud i store tern og mundrette stykker, der kommes i et ildfast fad. Vendes med lidt olivenolie og krydres med salt og friskkværnet peber. Bages ca. 35 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Imens laver du den krydrede tomatsauce. 1 løg og 4 fed hvidløg hakkes, og sauteres af i lidt olie i en gryde eller sauterpande.
  3. Tilsæt 2 tsk karry sammen med 1 tsk garam masala, 1 tsk spidskommen og 0,5 tsk cayennepeber og lad det lige hurtigt svitse med.
  4. Vend 240 g kidneybønner i sammen med 1 dåse flåede tomater, 1 dl madlavningsfløde, 2 tsk sukker og lidt friskpresset citronsaft.
  5. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i ca. 20 minutter.
  6. Smag til med salt og peber, og eventuelt også krydderier, citronsaft og sukker, så du opnår din ønskede smag.
  7. Vend 100 g spinat i, så den friske spinat netop lige falder sammen. Det tager blot et par minutter. Ønskes mere sauce, kan der tilsættes lidt mere madlavningsfløde.
  8. Tag fadet med den bagte selleri ud af ovnen, og kom den krydrede tomatsauce ved. Vend forsigtigt rundt, og stil så fadet tilbage i ovnen, hvor den lige får 4-5 minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier249kcalKulhydrater36gProtein10gFedt9gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol3mgNatrium862mgKalium994mgKostfibre9gSukker9gVitamin A2626IUVitamin C29mgCalcium169mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på selleri i fad

Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce er en ikke kun en lækker vegetarret, men en skøn og sund ret med masser af smag til hele familien.

Her bages knoldselleri i tern i ovnen, og til sidst får den godt selskab af en krydret tomatsauce, der er inspireret af det asiatiske køkken. Du afgør selv hvor krydret og stærk du ønsker den, for den skal smages til sidst i tilberedningen.

Hvis du synes vegetarisk mad lyder trist og kedeligt, så vent til du har smagt denne ret. For her kommer du ikke til at savne kødet. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Kålkrebinetter med spidskål
  • Gryderet uden kød (vegetarisk gryde)
  • Pasta soffritto uden kød
  • Bønneragout

Servering

serveringsforslag til selleri i fad

Den lækre ret serveres eventuelt sammen med kogte ris eller havreris, og dertil også gerne et godt stykke brød. Prøv at bage mine nemme mini grovflutes. De er også gode at have i fryseren. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse selleri i fad?

Ja, retten er fryseegnet. Fryses ned i en tæt beholder, og retten kan efterfølgende varmes i gryde eller mikroovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 17, 2025 at 8:38 am

    Tak fordi du bruger opskriften på selleri i fad. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required