Indhold
Selleri fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
Ingredienser
- 400 g knoldselleri (i store tern/mundrette stykker)
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg (hakket)
- 4 fed hvidløg (hakket)
- 2 tsk karry
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk spidskommen (stødt)
- 0,5 tsk cayennepeber
- 240 g kidneybønner (fra dåse)
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dl madlavningsfløde (eller mere)
- 2 tsk sukker
- citronsaft (friskpresset)
- 100 g spinat (frisk og skyllet)
Fremgangsmåde
- 400 g knoldselleri skæres ud i store tern og mundrette stykker, der kommes i et ildfast fad. Vendes med lidt olivenolie og krydres med salt og friskkværnet peber. Bages ca. 35 minutter ved 200 grader varmluft.
- Imens laver du den krydrede tomatsauce. 1 løg og 4 fed hvidløg hakkes, og sauteres af i lidt olie i en gryde eller sauterpande.
- Tilsæt 2 tsk karry sammen med 1 tsk garam masala, 1 tsk spidskommen og 0,5 tsk cayennepeber og lad det lige hurtigt svitse med.
- Vend 240 g kidneybønner i sammen med 1 dåse flåede tomater, 1 dl madlavningsfløde, 2 tsk sukker og lidt friskpresset citronsaft.
- Læg låg på og lad det simre ved svag varme i ca. 20 minutter.
- Smag til med salt og peber, og eventuelt også krydderier, citronsaft og sukker, så du opnår din ønskede smag.
- Vend 100 g spinat i, så den friske spinat netop lige falder sammen. Det tager blot et par minutter. Ønskes mere sauce, kan der tilsættes lidt mere madlavningsfløde.
- Tag fadet med den bagte selleri ud af ovnen, og kom den krydrede tomatsauce ved. Vend forsigtigt rundt, og stil så fadet tilbage i ovnen, hvor den lige får 4-5 minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på selleri i fad
Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce er en ikke kun en lækker vegetarret, men en skøn og sund ret med masser af smag til hele familien.
Her bages knoldselleri i tern i ovnen, og til sidst får den godt selskab af en krydret tomatsauce, der er inspireret af det asiatiske køkken. Du afgør selv hvor krydret og stærk du ønsker den, for den skal smages til sidst i tilberedningen.
Hvis du synes vegetarisk mad lyder trist og kedeligt, så vent til du har smagt denne ret. For her kommer du ikke til at savne kødet. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Kålkrebinetter med spidskål
- Gryderet uden kød (vegetarisk gryde)
- Pasta soffritto uden kød
- Bønneragout
Servering

Den lækre ret serveres eventuelt sammen med kogte ris eller havreris, og dertil også gerne et godt stykke brød. Prøv at bage mine nemme mini grovflutes. De er også gode at have i fryseren. Velbekomme.
FAQ
Ja, retten er fryseegnet. Fryses ned i en tæt beholder, og retten kan efterfølgende varmes i gryde eller mikroovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på selleri i fad. Kom gerne med din mening om den her.