Jeg elsker savoykål! Jeg synes den er flot med sine krusede blade, velsmagende og den kan bruges til mange forskellige retter.
Du kan blandt andet bruge savoykål i stedet for hvidkål til hvidkålsrouletter. Det smager dejligt, og giver en en flot farve efter tilberedning.
Kogetid
Kogetiden gælder når du deler kålen i fire dele. Start med at fjerne de yderste par blade, og skær eventuelt stykke af roden af. Den er for sej at spise.
Del så din savoykål i to halve, som du igen deler i to. Her kan du eventuelt fjerne lidt mere af stokken, men det er også den, der holder kålen sammen.
Koges i vand tilsat lidt salt. Kogetiden er ca. 10 minutter.
Anvendelse
Savoykålen kan bruges til meget mere end blot at koge.
Snit den helt fint til salat, som du blander med tynde æblebåde og ristede hasselnødder eller valnødder. Det smager super godt som tilbehør til kødretter.
Eller snit kålen helt fint, og sauter den på panden, hvor du også kan blande lidt sprødtstegt bacon ved.
Store mængder C-vitamin
Hvis vi kigger på det ernæringsmæssige, så er savoykålen også en vinder.
Den indeholder meget C-vitamin, men også kostfibre og kalium, så bare spis løs.
Som med de øvrige kål, så er den super sund.
Holdbarhed
Den kan holde sig et par uger i køleskabet, hvor du putter den i grøntsagsboksen nederst.
Så savoykålen har faktisk en ganske fin holdbarhed.
Navnet
Og hvorfor hedder den savoykål?
Det korte og måske lidt kedelige svar er, at den stammer fra området Savoyen i Frankrig.
Så navnet på den smukke kål kommer simpelthen fra dens oprindelse. Så simpelt er det, og nu ved du det.
Opskrifter
Blandt de populære opskrifter med den flotte kål er:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: