Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Savoykål

Savoykål (kogetid og fakta om den flotte kål)

Billede med savoykål.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Kogetid
  • Anvendelse
  • Store mængder C-vitamin
  • Holdbarhed
  • Navnet
  • Opskrifter med savoykål
  • Kommentarer

Jeg elsker savoykål! Jeg synes den er flot med sine krusede blade, velsmagende og den kan bruges til mange forskellige retter.

Du kan blandt andet bruge savoykål i stedet for hvidkål til hvidkålsrouletter. Det smager dejligt, og giver en en flot farve efter tilberedning.

Kogetid

Kogetiden gælder når du deler kålen i fire dele. Start med at fjerne de yderste par blade, og skær eventuelt stykke af roden af. Den er for sej at spise.

Del så din savoykål i to halve, som du igen deler i to. Her kan du eventuelt fjerne lidt mere af stokken, men det er også den, der holder kålen sammen.

Koges i vand tilsat lidt salt. Kogetiden er ca. 10 minutter.

Anvendelse

Savoykålen kan bruges til meget mere end blot at koge.

Snit den helt fint til salat, som du blander med tynde æblebåde og ristede hasselnødder eller valnødder. Det smager super godt som tilbehør til kødretter.

Eller snit kålen helt fint, og sauter den på panden, hvor du også kan blande lidt sprødtstegt bacon ved.

Store mængder C-vitamin

Hvis vi kigger på det ernæringsmæssige, så er savoykålen også en vinder.

Den indeholder meget C-vitamin, men også kostfibre og kalium, så bare spis løs.

Som med de øvrige kål, så er den super sund.

Holdbarhed

Den kan holde sig et par uger i køleskabet, hvor du putter den i grøntsagsboksen nederst.

Så savoykålen har faktisk en ganske fin holdbarhed.

Navnet

Og hvorfor hedder den savoykål?

Det korte og måske lidt kedelige svar er, at den stammer fra området Savoyen i Frankrig.

Så navnet på den smukke kål kommer simpelthen fra dens oprindelse. Så simpelt er det, og nu ved du det.

Opskrifter med savoykål

Blandt de populære opskrifter med den flotte kål er:

Koteletter med stuvet savoykål

Savoykålssalat med æbler

Grillet savoy kål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.