Se hvordan du laver en lækker grillet savoykål på grillen. Savoykålen skal have lidt olie, salt og peber, inden grilles nogle få minutter.
Grillet savoykål er super nemt tilbehør, og så er den smukke kål jo også særdeles sund.
Savoykålen er måske ikke en af de kåltyper vi bruger mest, men det er faktisk synd.
For den grønne kål er både velsmagende, sund og nem at tilberede. Så den vil jeg gerne slå et slag for her.
Opskrift på grillet savoykål
Grillet savoykål: Sådan laver du savoykål på grillen
Ingredienser
- 1 savoykål - gerne økologisk
- 2 spiseskefulde olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- bomuldssnor
Sådan gør du
- Vask din savoykål grundigt, og ryst vandet godt af kålen igen.
- Med en skarp kniv deler du nu kålen i fire stykker, men skær ikke noget af stokken, da den holder kålbladene sammen.
- Dryp kålen med lidt olivenolie, og krydr med en smule salt og friskkværnet peber.
- Her er det så et godt trick, at binde et stykke bomuldssnor om kålstykkerne, så de bliver holdt godt sammen.
- Grillet savoykål grilles ved direkte og ret lav varme, da den ellers for hurtigt bliver sort.
- Smør grillristen med lidt olie, og grill kålen ialt cirka fem minutter, så den når at få lidt farve, men samtidig stadig er sprød. Jeg kan godt lide, at kålen har lidt bid, men ønsker du den mere tilberedt, kan den grilles nogle minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Grillet savoykål tages af og serveres straks til eksempelvis en culottesteg eller grillbøf.
Det specielle ved savoykålen er, at de yderste blade er en anelse bitre, mens kålen længere inde er mere frisk og neutral i smagen.
Kombinationen er jeg ret vild med, så brug endelig det hele af den fantastiske savoykål.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: